Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έκανε στην πρώτη εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη στον Alpha, ο επικεφαλής των αστυνομικών που έπιασαν την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, η οποία τον Μάιο του 2020 έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο Ο Γιάννης Σγούρος μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» και παρουσίασε το υλικό που συνέλεξε από τις κάμερες στον δρόμο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα ίχνη της.

Στην ερώτηση γιατί κάποιος κρατάει τα ενοχοποιητικά στοιχεία από μια αποτρόπαια πράξη, είπε ότι η 36χρονη δεν πίστευε ποτέ ότι θα την βρει η αστυνομία και έτσι κράτησε την περούκα, την καμπαρντίνα, αλλά και την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε. «Ήταν τα τρόπαιά της» λέει ο ίδιος.

Όπως τόνισε, η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό της δράστιδας, άρχισε όταν δέχθηκε κλήση, που τον πληροφόρησε πως «στην οδό Θησέως έχει γίνει μια επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας με καυστικό υγρό», προσθέτοντας ότι στα 15 χρόνια υπηρεσίας του, αυτό ήταν κάτι που άκουσε «πρώτη φορά». Αρχικά δεν υπήρχε σαφής εικόνα και στράφηκαν στις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, για να βρουν «οτιδήποτε αξιοποιήσιμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυντικός παράγοντας για τις έρευνες ήταν η πανδημία, καθώς «όλοι φορούσαμε μάσκες και γάντια». Ωστόσο, όπως ανέφερε, στοχοποίησαν αμέσως την δράστιδα, καθώς «φορούσε καμπαρντίνα με 30 βαθμούς».

Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι της, το πρώτο πράγμα που τους είπε εκείνη, ήταν: «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

«Εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή με την Αστυνομία και την Ασφάλεια. Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα και το καρτοτηλέφωνο. Σχεδίασε την επίθεση, την διέπραξε, θεώρησε ότι πέτυχε, αλλά δεν πέταξε τα πειστήρια. Ήταν τα τρόπαιά της» εξήγησε ο αστυνομικός…

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ