Την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησε η δίκη του κατ’ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο ίδιος έφτασε στο Μικρό Ορκωτό δικαστήριο με ισχυρή αστυνομική δύναμη.

3235027

Παρόλο που σήμερα είναι και η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και η μεταγωγή τους έγινε ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες προτίμησαν να μην έρθουν οι δύο κατηγορούμενοι μαζί. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε με κοστούμι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα», ο κατηγορούμενος δήλωσε έγγαμος και χήρος. Απόντες από τη σημερινή διαδικασία είναι οι γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους. «Η μητέρα της Καρολάιν ήθελε να έρθει σήμερα στο δικαστήριο αλλά ειδικοί επιστήμονες δεν το επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης σημειώνοντας πως ούτε ο πατέρας του θύματος μπορεί να βρεθεί στη δίκη λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία δεν του επιτρέπουν να κινηθεί ούτε στο νησί της Αλονήσου, όπου διαμένει μόνιμα.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου η υπεράσπιση του 33χρονου υπέβαλλε αίτημα διακοπής της δίκης λόγω της ανάγκης παρουσίας της σε άλλα δικαστήριο.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα», ενόψει της δίκης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του θα ισχυριστεί ότι η σύζυγός του Καρολάιν Κράουτς είχε ξεσπάσματα θυμού και έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή. Ο ίδιος, σύμφωνα με το απόσπασμα της απολογίας που ήρθε στο φως μέσα από την εκπομπή του Alpha, εξηγεί πως δεν είχε ασκήσει ποτέ κάποια μορφή βίας απέναντί της.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθ’ομολογία δολοφόνος ισχυρίζεται: «Το χρονικό διάστημα που ξεκινά μετά την αποβολή και μέχρι να γεννηθεί το παιδί μας και να εξασφαλιστεί η υγεία του, ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς. Ήξερα από τον πρώτο καιρό που είχα γνωρίσει τη σύζυγό μου ότι είχε ένα στοιχείο στη συμπεριφορά της στο οποίο καταφέραμε να δώσουμε ονομασία αργότερα. Την ονομασία αυτή μας την έδωσε η ψυχολόγος που επισκεπτόμασταν με τη σύζυγό μου. είχε χαρακτηρίσει αυτό το στοιχείο συμπεριφοράς της συζύγου μου ως μεταιχμιακή ή οριακή διαταραχή. Επίσης η ψυχολόγος μου είπε πως η σύζυγός μου έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή με κάποια στοιχεία κατάθλιψης». το χαρακτηριστικό αυτό της συζύγου μου είχε ως αποτέλεσμα σε ήρεμες και ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας, να έχει απότομα ξεσπάσματα οργής και θυμού για επουσιώδη ζητήματα…».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την άφιξη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο δικαστήριο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ