Τις πιο δύσκολες στιγμές βιώνει το νησί της Ρόδου, που εδώ και πέντε ημέρες καίγεται ασταμάτητα, με την κατάσταση από το βράδυ της Παρασκευής (21/7) να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Το Σάββατο ήταν το πιο δύσκολο βράδυ για τους Ροδίτες και όχι μόνο αφού η φωτιά έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμα της, από ξενοδοχεία μέχρι αυτοκίνητα.

Αρκετοί τουρίστες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να αλλάξουν τα εισιτήριά τους και να επιστρέψουν στην χώρα τους, μετά την ακύρωση των διακοπών, ενώ τα γήπεδα και τα στάδια έγιναν χώρος φιλοξενίας για τους ανθρώπους που εκκένωσαν σπίτια και χωριά.

Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στο Κιοτάρι

Ανεξέλεγκτα είναι ακόμη τα μέτωπα πυρκαγιάς στη Ρόδο. Στο Κιοτάρι το ύψος της φωτιάς έφτασε περίπου τα 30 μέτρα, με το ξενοδοχείο Rodos Maris να έχει παραδοθεί ολοσχερώς στις φλόγες.

Ο αντιδήμαρχος Ρόδου μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» για την δραματική κατάσταση που επικρατεί επί του παρόντος στο νησί λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Ανέφερε μάλιστα πως άνοιξαν ακόμη και τα σχολεία ωστόσο οι πόροι είναι περιορισμένοι καθώς πέρα από νερά δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προμήθειες όπως στρώματα για να ξαπλώσουν και στέκονται όπου βρουν, ενώ ακόμη ανοίγουν και χαρτόκουτες και κοιμούνται επάνω.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ