Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Κοντομηνά στην Υδρα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών την περασμένη Πέμπτη το πρωί.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχασε τη μάχη μετά την πολύμηνη νοσηλεία. Η τελετή έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Συντετριμμένη η κόρη του Δημήτρη Κοντομηνά βρέθηκε με λίγους συγγενείς στο αγαπημένο νησί του πατέρα της που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε το ησυχαστήριό του. Η ταφή του Δημήτρη Κοντομηνά θα γίνει αύριο Τρίτη 15/3 στην Αθήνα.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, όπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ζήτησε από την κόρη του Μαρία, όταν «φύγει» η εξόδιος ακολουθία να λάβει χώρα στην αγαπημένη του Ύδρα, το νησί που τον ηρεμούσε πάντα. Η κόρη του υλοποίησε την υπόσχεσή της και μαυροφορεμένη είπε το τελευταίο αντίο στον πατέρα της.

Ο Δήμος Βερύκιος έκανε πριν από λίγη ώρα μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέροντας ότι έχει γίνει γνωστή λάθος ώρα για την κηδεία του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Βερύκιος έγραψε: «Τον ταλαιπωρούν και μετά θάνατον Δίνουν παραπλανητική ώρα για την ταφή. Την έχουν προγραμματίσει να την κάνουν ινκόγκνιτο στις 9πμ, ενώ έχουν διαρρεύσει στους φίλους του ότι θα είναι στις 11πμ. Ντροπή».

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έζησε μια μυθιστορηματική ζωή. Στα πρώτα του χρόνια έζησε στη δίνη του B’ Παγκοσμίου Πολέμου αφού είχε γεννηθεί το 1939. Ήταν μόλις 2 ετών όταν ο πατέρας του, Παναγιώτης Κοντομηνάς, έφυγε για το μέτωπο αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του, Μαρία. Ο Δημήτρης στα πρώτα του χρόνια μεγάλωσε με δύο γυναίκες, τη μητέρα και τη γιαγιά του, στην Αθήνα. Υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και για χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος το 1998 και το 2001.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα περάσουν από τα χέρια του και θα συνδέσει το όνομά του με πλήθος επιχειρήσεων, όπως η τράπεζα Interbank, η Intertech, η Ευρωκλινική Αθηνών, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η Village Roadshow, η τράπεζα Novabank που μετέπειτα έγινε Millennium Bank και τελικά εξαγοράστηκε από την Πειραιώς, η Mediterra Οινοποιητική στην Κρήτη, ο πολυχώρος της Αίγλής Ζαππείου κ.α., αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε πρόεδρος από το 1998 εώς το 2001.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ