Το φονικό στην Ανδραβίδα σχολίασε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας αναλύοντας το προφίλ του δράστη. «Ένας στυγνός δολοφόνος 61 ετών, σκοτώνει τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων δύο παιδάκια. Πρωτάκουστο, πρωτοφανές, αδιανόητο, τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα». αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Δεν ήταν ψυχικά άρρωστος, δεν είχε το ακαταλόγιστο αλλά είχε απασχολήσει τον κοινωνικό περίγυρο πολλές φορές με απειλές, βία, χρήση όπλων και παρανομία. Πόσο χρόνο διαθέσαμε γι’ αυτό το φοβερό έγκλημα ; Πέντε ολόκληρα λεπτά! Τι μας νοιάζει, ακόμη ένας εγκληματίας, μια από τα ίδια , σημεία των καιρών!»

Και καταλήγει: «Σας αφήνω λοιπόν στα τηλεκαμώματα, στις δημόσιες γελοιότητες και στην ανυπαρξία της κρατικής ενημέρωσης. Επιτρέψτε μου όμως, ν’ αναφωνήσω με οργή ΑΛΤ».

ΆλτΈνας στυγνός δολοφόνος 61 ετών, σκοτώνει τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων δύο παιδάκια. Πρωτάκουστο, πρωτοφανές,…

Posted by Dimitrios Souras on Thursday, March 10, 2022

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Δημήτρης Σούρας είχε αναφερθεί και πάλι στο έγκλημα της Ανδραβίδας που σόκαρε το πανελλήνιο. «Ποιος δολοφόνος; Μα ο σχιζοφρενής. Τον φρόντισε κάποιος; Έπαιρνε τα φάρμακά του; Έγινε εισαγγελική εντολή ; Νοσηλεύτηκε ; Πόσο χρονικό διάστημα ; Υπήρξε παρακολούθηση; Μα ο εγκληματίας της διπλανής πόρτας. Δηλαδή ο βίαιος, ο παραβατικός, αυτός με την αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας ,ο κακός της γειτονιάς, ο «προβληματικός». Τον καταλάβαμε; Μας απασχόλησε; Δώσαμε σημασία; Ασχοληθήκαμε ή αδιαφορήσαμε; Τον καταγγείλαμε; Όχι; Άρα παραμένει μία νάρκη που μπορεί να εκραγεί οποιαδήποτε στιγμή» είχε γράψει.

«Είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτή τη κατάσταση; Μα φυσικά , γιατί περιμένοντας την πρόληψη και την παρέμβαση της πολιτείας ξεχνάνε ότι το κακό μπορεί να χτυπήσει τα κουδούνια όλων μας . Το μόνο που αλλάζει είναι η χρονική στιγμή!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ