Ο διακεκριμένος ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας έκανε μια νέα ανάρτηση για την υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου νεαρού στον Μυλοπόταμο, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σήμερα φίλοι και συγγενείς του νεαρού που έχασε τη ζωή του από έναν 44χρονο συγχωριανό του, θα του πουν το «τελευταίο αντίο». Μάλιστα ο γνωστός ψυχίατρος θέλησε να πάρει θέση δίνοττας βάση στη λέξη «Βεντέτα».

Συγκεριμένα ο Δημήτρης Σούρας έγραψε: «Βεντέτα. Αρρωστημένα μυαλά, διαταραγμένες προσωπικότητες, δολοφονικά έθιμα, απαίδευτοι χαρακτήρες, ανοχή της Πολιτείας και της κοινωνίας και – πάνω από όλα αυτά – θύματα, απώλειες, πόνος, οργή και – στο τέλος – πάλι η ίδια λέξη: βεντέτα.

Άκου κοπέλα μου. Δε σε ξέρω, δε σε έχω δει ποτέ αλλά σε συμπονώ. Σε κοιτάζω στα μάτια και σου μιλάω. Σκούπισε τα δάκρυά σου, κράτα γερά το παιδί στα χέρια σου και άρχισε να του μιλάς από τώρα.

Δίδαξε του την αγάπη, την ευθύνη, την ελευθερία, το συναίσθημα και τη λογική. Μάθε του λέξεις όπως υπερηφάνια, ανδρεία, δύναμη,σοφία,αγκαλιά, κατανόηση,αγνότητα,συντροφικότητα και – πάνω από όλα – σεβασμός στον άνθρωπο.

Μην κλάψεις, μην απελπιστείς, μην παραιτηθείς και μην εκδικηθείς. Χάιδεψε το μικρό κεφαλάκι του γιου σου και άρχισε να του ψιθυρίζεις όλες τις λέξεις που γνωρίζεις. Μόνο μία δεν πρέπει να αναφέρεις ποτέ, τη λέξη βεντέτα. Ίσως, κοπέλα μου, αυτός να είναι ο τρόπος να εμποδίσεις ακόμη μια δολοφονία.»

Nα υπενθυμίσουμε ότι ο 22χρονος ήταν πατέρας ενός παιδιού μόλις λίγων ημερών. Όπως υπαγορεύει το έθιμο στην Κρήτη το παιδί βαφτίστηκε την Δευτέρα, πριν δηλαδή γίνει η κηδεία του πατέρα και πήρε το όνομά του.

Ο δράστης που σκότωσε τον νεαρό για ασήμαντο λόγο στον Μυλοπόταμο, με σκυμμένο το κεφάλι πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Ο 44χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του και μάλιστα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου όπου και παραδόθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο 22χρονος ήταν προκλητικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ