Το μακελειό σε σχολείο του Τέξας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άνθρωποι έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι όμως η μοναδική τραγωδία που απασχολεί την επικαιρότητα τον τελευταίων μηνών. Τη δική του τοποθέτηση για την έξαρση βίας έκανε και ο Δημήτρης Σούρας. Ο διακεκριμένος ψυχίατρος μοιράστηκε τις σκέψεις του σε ένα κείμενο με τίτλο «η βία και η βία«.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση που έκανε ο Δημήτρης Σούρας στο Facebook του:

«Νεκρά παιδιά, ενήλικα πτώματα, ανήλικοι δολοφόνοι και αυτόχειρες, αδιαφορία γονιών και φιλικού περιβάλλοντος, αγνωσία δασκάλων, ανικανότητα και ωχαδελφισμός της πολιτείας, αμπελοφιλοσοφίες και αιρετικές τοποθετήσεις «επαϊόντων» με ακαταλαβίστικο λόγο και πομπώδες υφάκι, ασυναρτησίες, διακοπές, διαφημίσεις και από πίσω η βία που πηγάζει από τη βία χωρίς επίθετα, τοπικές ή χρονικές διευκρινίσεις και πάνω απ’ όλα χωρίς καλολογικούς προσδιορισμούς.

Θύτης-θύμα και μετά θύμα-θύτης. Μια εναλλαγή ρόλων συνηθισμένη, κοινότοπη, επικίνδυνη, αυτό ή έτερο καταστροφική.

Κι εμείς τι κάνουμε; Μιλάμε, κρίνουμε, κατακρίνουμε, εκνευριζόμαστε και μετά σωπαίνουμε και ξεχνάμε.

Μα είναι πολλά, είμαστε ανήμποροι, ανίσχυροι, αδύναμοι! Τεράστιο λάθος. Είμαστε συνένοχοι σε μια διαδικασία “ρουτίνας” που μας αφαιρεί την αρμονική συνύπαρξη των ψυχικών λειτουργιών».

Η βία και η βία Νεκρά παιδιά, ενήλικα πτώματα, ανήλικοι δολοφόνοι και αυτόχειρες, αδιαφορία γονιών και φιλικού…

Posted by Dimitrios Souras on Wednesday, May 25, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ