Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, παραπέμπετεται σε δίκη για 4 βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών. Ο δικηγόρος του γνωστού σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είναι ασυνήθιστη διαδικασία. Δεν υπάρχει προηγούμενο Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από το υπερπέραν να μην τους έχει δει καν εισαγγελέας και να παίρνει ο εισαγγελέας στα σοβαρά μία καταγγελία που συνέβη πριν από το 2010. Να παίρνει στα σοβαρά μία καταγγελία που έγινε το 2015. Από την αρχή είπα ότι υπάρχει επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο στην υπόθεση. Είναι κατευθυνόμενη η απόφαση του εισαγγελέα.

Έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά αυτού του βουλεύματος. Αλλά εμείς θέλουμε να γίνει η δίκη. Όταν τους δουν οι ένορκοι θα δουν ότι δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες. Ζητήσαμε κατά αντιπαράσταση εξέταση με τους φερόμενους ως βιασθέντες αλλά αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Κάποια νύχτα έφεραν τον άνθρωπο από τη Σουηδία τον εξέτασαν και τον εξαφάνισαν. Μιλούσαν για ημερομηνίες που έγιναν οι βιασμοί που ο Λιγνάδης έλειπε εκτός Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος.

Να σας θυμίσουμε ότι οι δικαστές με το ίδιο βούλευμα αποφάσισαν να παρατείνουν την προσωρινή κράτησή του. Το βούλευμα υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Με την πρότασή της αυτή η εισαγγελέας, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, είχε ζητήσει να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου,. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός είχε χαρακτηρίσει τον σκηνοθέτη ως ένα «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα». Η εισαγγελέας είχε κρίνει ότι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Οι δικαστές διέταξαν, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να πορσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ