Σε δίκη παραπέμπεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας παραπέμπεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης παπαπέμπεται σε δίκη για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευθυμίας Στάμου. Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την παραπομπή του ηθοποιού, προσωρινά κρατούμενου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμπεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά γυναικών συναδέλφων του.

Στην πρόταση επισημαίνεται πως οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον καλλιτέχνη αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά. Ταυτόχρονα, απορρίπτεται ο ισχυρισμός του κ. Φιλιππίδη πως οι παθούσες στράφηκαν εναντίον του «για λόγους δημοσιότητας».

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008. Η εν λόγω πράξη, μάλιστα, έγινε δύο φορές. ακόμη, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του. Οι κοπέλες βρέθηκαν εκεί για επαγγελματικούς λόγους. Στην τρίτη περίπτωση ο ηθοποιός φέρεται να επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού.

Ο ηθοποιός κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο μετά την απολογία του. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα αν επανερχόταν στα επαγγελματικά του καθήκοντα, γεγονός που, σύμφωνα με την απόφαση προφυλάκισης του, συνάγεται από την «μακρά περίοδο δράσης του, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπεια σε βάρος των θυμάτων του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ