Για σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου έχει οριστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι ηθοποιοί που τον κατηγορούν έχουν φθάσει στο δικαστήριο, ενώ απουσιάζει ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης. Πριν από λίγη ώρα στο δικαστήριο για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, έφθασαν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Εβελίνα Παπούλια, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, η Λένα Δροσάκη με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, η Ζέτα Δούκα και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Ωστόσο, προς το παρόν απουσιάζει ο ίδιος ο ηθοποιός.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008. Αλλά και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2021, δεν εμφανίστηκε σήμερα στο ακροατήριο. Από την πλευρά της υπεράσπισής του έχει ανακοινωθεί δημοσίως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Στο ακροατήριο, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» βρέθηκαν οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί που τον κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίησή τους. Επίσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έχουν κληθεί να εμφανιστούν και οι μάρτυρες που οι καταγγέλλουσες έχουν προτείνει. Πρόκειται για τις γνωστές ηθοποιούς: Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού, ολιγοήμερη διακοπή της δίκης. Το συγκεκριμένο αίτημα θα κρίνει το δικαστήριο αν θα το κάνει ή όχι δεκτό.

Ζέτα Δούκα.

Τι είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τη διακοπή της δίκης στο «Πρωινό»:

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος χθες στο «Πρωινό» σήμερα δεν θα ζητήσει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη αναβολή. Αυτό που θα αιτηθεί είναι να γίνει διακοπή της δίκης.

«Αύριο (σ.σ. Παρασκευή 18/3) ο κ. Φιλιππίδης δεν είναι σε θέση σωματικά να έρθει στο δικαστήριο. Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μιας δίκης δεν θα παραστεί, η δίκη δεν θα ξεκινήσει και θα ζητήσω διακοπή. Όχι αναβολή. Μετά αν δεν μπορεί και πάλι να παραστεί, θα τον παρακαλέσω έστω και με καροτσάκι να δώσει το παρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης Δημητρακόπουλος για τη διακοπή της δίκης.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ