Σήμερα ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με τις ηθοποιούς που τον κατηγορούν να φτάνουν από νωρίς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιχείρησε να μεταφέρει στο το σοβαρό πρόβλημα υγείας που, όπως λέει, αντιμετωπίζει ο εντολέας του ζητώντας τη διακοπή της δίκης που, τελικά, θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου.

«Αν δεν έχει αποδημήσει εις Κύριο, θα είναι εδώ σε κάθε συνεδρίαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του ηθοποιού που ζήτησε από τους δικαστές να δώσουν τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο να δηλώσει τη θέση του ενώπιον του δικαστηρίου καθώς σήμερα δεν μπορούσε να παραστεί. «Πρέπει να είναι “παρών” για να τον ρωτήσετε ποια είναι η θέση του. Ούτως ή άλλως θα διαρκέσει η δίκη επί μακρόν, γι’ αυτό παρακαλώ το δικαστήριο, ώστε ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι εδώ. Είναι ο πρωταγωνιστής αλλά δεν παίζει θέατρο πια, είναι κατηγορούμενος και είναι πιο σωστό να είναι παρών» ανέφερε.

«Η κατάσταση της υγείας του μπορεί να αντιμετωπιστεί με διακοπή. Αν δεν μπορεί να έρθει κανονικά, θα έρθει με αμαξίδιο» δεσμεύτηκε ο συνήγορος υπεράσπισης όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του NewsBeast.

Η εισαγγελέας της έδρας στήριξε το αίτημα της υπεράσπισης. Να θυμίσουμε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού.

Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη δήλωση αποχής που κατέθεσε η εισαγγελέας της έδρας και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με αποτέλεσμα να ανέβουν στην έδρα δυο άνδρες και δυο γυναίκες, αλλά και δυο αναπληρωματικοί ένορκοι.

Μεταξύ των 15 μαρτύρων που προτάθηκαν για να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου είναι οι ηθοποιοί Λένα Δροσάκη, Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Εβελίνα Παπούλια, αλλά και ένα στέλεχος μεγάλου καναλιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ