Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον πρώτο καταγγέλλων να ξεκινάει με την κατάθεσή του. Ο 27χρονος Αιγύπτιος υποστηρίζει ότι βιάστηκε όντας ακόμη ανήλικος και συνεχίζει την κατάθεση του που ξεκίνησε από χθες. Ο Δημήτρης Λιγνάδης σρτην πρώτη του θέση στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είναι «αθώος» και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Οι μάρτυρες βρίσκονται όλοι εκτός της αίθουσας και μπαίνουν ένας ένας μέσα και πρώτος που κατέθεσε είναι ο 27χρονος που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011.

«Πήγαμε με τους φίλους μου σπίτι του. Μας κέρασε φαγητά, ποτά και τσιγάρα κάνναβης. Μετά από λίγη ώρα μας ζήτησε να πάμε στο δωμάτιό του και να κάνουμε σεξουαλκιές πράξεις. Αυτό μου δημιούργησε ένα άβολο αίσθημα και ζήτησα να φύγουμε. Ένιωθα μια ασφάλεια όταν ήμουν με κάποιο γνωστό. Ότι δεν θα μου κάνει κάτι κακό. Τον κατηγορούμενο όταν τον γνώρισα και αφού προχώρησε αυτή η σχέση τον έβλεπα σαν δάσκαλο. Ένα 14χρονο, όταν βλέπει την παράσταση ενός γνωστού ηθοποιού, ο οποίος του υπόσχεται ότι θα τον βάλει μέσα στον χώρο, τον εμπιστεύεται. Τον εμπιστεύτηκα και γι΄αυτό δέχθηκα να πάω στο σπίτι του», ανέφερε αρχικά ο μάρτυρας.

Και συνέχισε: «Μου έβαλε κάτι να πιω και να καπνίσω. Ένιωσα σαν ταχυπαλμίες, ότι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου… Ο κατηγορούμενος γδύθηκε τελείως. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε χέρι, ούτε πόδι. Έχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό. Ξύπνησα την επόμενη μέρα με κάτω το παντελόνι και το εσώρουχο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Ήξερα ότι ο κατηγορούμενος με είχε βιάσει.

Μετά από μερικές μέρες με πήρε και μου είπε “τι κάνεις; πώς είσαι;” Σαν να μην είχε γίνει κάτι. Του είπα με πολλά νεύρα “μην με ξαναπάρεις θα σου κάνω μήνυση”. Μου είπε να μην το κάνω επειδή θα πεθάνει από καρκίνο του λάρυγγα. Τότε δεν είχα τα κότσια να κάνω μήνυση. Δεν ήξερα τι να κάνω; Γεννήθηκα σε μια χώρα που έβλεπα ότι ο Έλληνας έχει περισσότερα πράγματα από έναν μετανάστη. Φοβήθηκα», είπε μεταξύ άλλων.

Οι φωτογραφίες στο δικαστήριο που προκάλεσαν αντιδράσεις

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε να κάνεις ερωτήσεις στον καταγγέλλοντα, ενώ έδειξε μέσα στο δικαστήριο και φωτογραφίες του από τα sosial media, στο οποίο εμφανίζεται ημίγυμνος ή σε ακριβά μέρη.

Όπως μετέφερε η δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη, «Ο πρώτος μάρτυρας δηλώνει μεσίτης. Η ερώτηση του Αλέξη Κούγια ήταν “που ακριβώς απευθύνεστε;”. Για το ότι ανεβάζει φωτογραφίες από πανάκριβα μέρη, δείχνοντας κοιλιακούς κλπ. Ο κ. Κούγιας έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις και πολύ λεπτομερείς. Από που έχει έσοδα για παράδειγμα και του έκανε εντύπωση ότι στις 19/2/2021, όταν ο δικηγόρος του κ. Βλάχος, έκανε την πρώτη μηνυτήρια κατάθεση, ήταν στη Σουηδία και τον ρώτησε πώς υπέγραψε από μακριά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ