Την Πέμπτη συνεχίστηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων ανδρών και ενός ενήλικα.

 «Δηλώνω ότι αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την πρώτη τοποθέτησή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην άφιξή του Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στις 3/3. (NDP)

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα«, λίγο νωρίτερα, στο ακροατήριο ο συνήγορός του κατηγορούμενου Αλέξης  Κούγιας, υπέβαλλε αίτημα να αποχωρήσει από την αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο οποίος είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγναδη αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί.

Ο κ. Κυπαρισσόπουλος, βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση. Ο κ. Κούγιας ζήτησε να βρεθεί εκτός αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω. Μάλιστα, όπως υποστήριξε από το συγκεκριμένο πρόσωπο ξεκίνησε η «κατασκέυή» της υπόθεσης σε βάρος του εντολέα του.

Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο κ. Κυπαρισσόπουλος, καθώς, όπως είπε, υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.

Με απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να μη βρίσκεται εντός της αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο με τον κ. Κούγια μάλιστα να δηλώνει ότι θα ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Κύπαρισσοπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ