Μια αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην υφυπουργό εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου.

Μετά το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλο στο «Βήμα» σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του Χαμόγελου αλλά και του Κώστα Γιαννόπουλου, η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αποκάλυψε πως έλαβε μια ανώνυμη καταγγελία.

«Μετά το ρεπορτάζ, έλαβα ανώνυμη καταγγελία στο υπουργείο μου, η οποία ήταν παρόμοια όλων όσων είχε γράψει ο κ. Λαμπρόπουλος στο ρεπορτάζ του» επεσήμανε η υφυπουργός και συνέχισε αναφέροντας πως πρόκειται για καταγγελία που σχετίζεται με «κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, εκμετάλλευση για προσωπική χρήση κατοικιών που έχουν δωριθεί ή παραχωρηθεί στο Χαμόγελο, από τον πρόεδρο, χρήση προσωπικού του Χαμόγελου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία από τον ίδιο και τη σύζυγό του με συνοπτικές διαδικασίες, υψηλός μισθός για τη σύζυγό του και υψηλές αποδοχές και μισθό για τον πρόεδρο».

Παράλληλα η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο Action 24 αναφέρθηκε στα οικονομικά του ιδρύματος. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20.000.000 πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει -διάβασα- σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων, με πόσα μπάνια λέει ότι έχει, και να μη χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να φτιάξει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ανήρτησε ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα του οργανισμού απαντώντας στη Δόμνα Μιχαηλίδου. «Λέει ψέματα. 20 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα πού το βρήκατε; Δεν υπάρχει τέτοιο πλεόνασμα. Καθώς επίσης και ο λογαριασμός – ακούγεται κάπως η Ελβετία – ξεκινάμε πάντα από την κληρονομιά της μειοψηφίας του Τιτάνια το οποίο μας άφησε, έγιναν διάφορες επενδύσεις και έμεινε και κάποιο αποθεματικό για το οποίο απαντήσαμε. Είναι 6 εκατομμύρια. Φέτος θα είναι λιγότερο.

Αν έχει αποθεματικό ένας φορέας ή ένας οργανισμός, που έχει 480 άτομα προσωπικό, λειτουργεί 24 ώρες και καλύπτει όλη την Ελλάδα με 10 εκατομμύρια μόνο το κόστος μισθοδοσίας. Το σπίτι που μένω είναι διαμέρισμα, δεν είναι βίλα και μου το ‘χει παραχωρήσει το Χαμόγελο του Παιδιού. Το μόνο μου εισόδημα είναι η σύνταξή μου», εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ