Το δυστύχημα με τον θάνατο της 42χρονης κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς μετά από κατά λάθος εκπυρσοκρότηση από το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν συγκλόνισε τον πλανήτη. Η Ουκρανικής καταγωγής Χάτσινς έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από ανεξάρτητες παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των Archenemy, Blindfire και The Mad Hatter και άφησε ένα τεράστιο κενό στη βιομηχανία του θεάματος.

«Είμαι τόσο λυπημένος που έχασα τη Χαλίνα. Και τόσο εξοργισμένος που αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα σετ. Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο που ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο», έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης του Archenemy, Άνταμ Έιγιπτ Μόρτιμερ.

Από την Ουκρανία με αγάπη

Γεννημένη στην Ουκρανία το 1979, η Χάτσινς μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Παρακολούθησε το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου και αποφοίτησε με πτυχίο στη διεθνή δημοσιογραφία. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της, εργάστηκε ως ερευνήτρια δημοσιογράφος για βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ανατολική Ευρώπη.

Εμπνευσμένη από κινηματογραφιστές όπως ο Κρίστοφερ Ντόιλ και ο Σεργκέι Ουρουσέφσκι, αποφάσισε να επικεντρωθεί στη δημιουργία ταινιών και μετακόμισε στο Λος Άντζελες, δουλεύοντας πρώτα σε διάφορες δουλειές βοηθού παραγωγής, ενώ γυρίζει και ταινίες μικρού μήκους. Μετά από σύσταση του βραβευμένου με Emmy κινηματογραφιστή Ρόμπερτ Πράιμς, το 2013 γράφτηκε στο Ωδείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και αποφοίτησε δύο χρόνια αργότερα.

Η αναγνώριση

Το 2018, ήταν μία από τις οκτώ γυναίκες κινηματογραφίστριες που επιλέχθηκαν για το εναρκτήριο 21st Century Fox DP Lab και ένα χρόνο αργότερα επιλέχθηκε ως μία από τα ανερχόμενα αστέρια της βιομηχανίας του θεάματος σε ρεπορτάζ του περιοδικού American Cinematographer.

Μεταξύ άλλων ταινιών μεγάλου μήκους που δούλεψε περιλαμβάνονται και το αστυνομικό δράμα του Μάικλ Νελ Blindfire (2020), το The Mad Hatter (2021), το The New Girl της Adriana González-Vega (2020) και την ταινία τρόμου της Pollyanna McIntosh, με τον τίτλο Darlin ’(2019).

Στην τηλεόραση, εργάστηκε στην πρωτότυπη σειρά BET+ A Luv Tale: The Series. Ο σερίφης της κομητείας Σάντα Φε, δήλωσε ότι η Χάτσινς και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόελ Σόουζα, πυροβολήθηκαν από τον Μπάλντουιν. Η Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο Σόουζα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ