Στο δικαστήριο βρέθηκε σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και απολογήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν. Ο πιλότος υποστηρίζει ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής. Ο ίδιος μιλούσε για την Καρολάιν σαν αν είναι ακόμη εν ζωή, με αποτέλεσμα να τον διορθώσει η πρόεδρος. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μάλιστα, στην απολογία του αναφέρθηκε και στην αποβολή της Καρολάιν που για εκείνον ξεκίνησε τα προβλήματα στη σχέση τους.

Η δίκη ξεκίνησε μετά τις 10:30 και η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς πριν ακριβώς από έναν χρόνο στα Γλυκά Νερά.

Λίγο πριν από την απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έκανε μια αποκλειστική δήλωση στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Νιώθω καταρρακωμένος. Δεν ακούστηκαν πράγματα για τη σχέση αγάπης που είχα με τη σύζυγό μου. Ποτέ δεν ήμουν χειριστικός. Η λέξη συγγνώμη είναι πολύ μικρή γι’ αυτό που έχει γίνει. Κάθε φοράα κλαίω για τη γυναίκα μου. Η θλίψη μου δεν ξεπερνιέται. Θέλω να ακουστεί η αλήθεια. Είμαι έτοιμος για την απόφαση του δικαστηρίου».

Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Εκατό φορές να ζούσα, εκατό φορές την Καρολάιν θα διάλεγα», ανέφερε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιγράφοντας τη σχέση του με τη γυναίκα που σκότωσε μέσα στο σπίτι τους, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Για πάνω από μία ώρα ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην αρχή της σχέσης του με την 20χρονη, χρησιμοποιώντας κυρίως τις λέξεις «όνειρο», «ευτυχία», «παραμύθι», «σχέδιο ευτυχισμένης ζωής».

Ο πιλότος, χρησιμοποιώντας πότε ενεστώτα και πότε αόριστο χρόνο, αναφερόμενος στην Καρολάιν μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για τη γνωριμία του, το 2017, με τη 16χρονη τότε Καρολάιν και την πορεία της σχέσης τους μέχρι «τον παραμυθένιο γάμο» στις 15 Ιουλίου 2019 που είχε ονειρευτεί και σχεδιάσει η Καρολάιν σε μια παραλία στην Πορτογαλία.

Η αλλαγή του σπιτιού και οι σπουδές της Καρολάιν

«Οργανώσαμε έναν γάμο που συμβαίνει μόνο στις ταινίες», είπε ο πιλότος, ο οποίος -αν και η πρόεδρος του ζητούσε να έρθει στον χρόνο που ξεκίνησαν τα προβλήματα- εκείνος επέμεινε να περιγράψει «το ρομαντικό ταξίδι στην Πορτογαλία» και εν συνεχεία τις αποφάσεις τους για αλλαγή σπιτιού και για τις σπουδές της Καρολάιν. Ανέφερε μάλιστα πως ήταν τόσο ικανή η Καρολάιν που οργάνωσε μόνη της τα πάντα για τον γάμο «σαν να τα είχε οργανώσει ομάδα ανθρώπων από γραφείο».

Ο κατηγορούμενος περιγράφοντας ως «ένα όμορφο σπίτι που πλαισιώνει το όνειρο που ζούσαμε» το σπίτι που διάλεξαν στα Γλυκά Νερά αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια «στα σχέδια για την ευτυχία μας» που έκαναν και για το όνειρο της Καρολάιν να σπουδάσει οικονομικά. «Ήταν το τέλειο σπίτι. Ήταν τόσο ωραίο σπίτι.. Η Καρολάιν το αγάπησε».

Κατόπιν πολλών ερωτήσεων της προέδρου για τον χρόνο που άρχισαν τα προβλήματα, ο Αναγνωστόπουλος αφού τόνισε ότι η λέξη «πρόβλημα» είναι υποκειμενική, είπε πως «τον ορισμό πρόβλημα εγώ δεν τον έβαλα».

Η αποβολή της Καρολάιν και η στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση τους

Σύμφωνα με τον απολογούμενο τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η Καρολάιν απέβαλε. Όπως είπε γυρνώντας από την Πορτογαλία διαπίστωσαν πως η 18χρονη, πλέον, Καρολάιν ήταν έγκυος, γεγονός που τους σόκαρε αν και δεν τέθηκε θέμα διακοπής της εγκυμοσύνης. «Συζητούσαμε να γίνουν τα σχέδια μας και το παιδί να έρθει να ομορφ;yνει αυτό που ζούσαμε».

Η αποβολή του μωρού «εμένα με τσάκισε. Και την Καρολάιν. Κλαίγαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου επί 48 ώρες».

Κλαίγοντας, όσο μιλούσε για την απώλεια που είχαν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε στην απολογία του πώς αυτός ήταν ο καταλύτης για τα σύννεφα που υπήρξαν σε εκείνο που μέχρι τότε ζούσαν. «Το παραμυθένιο μας καλοκαίρι» όπως ανέφερε για το διάστημα μετά την επιστροφή τους από την Πορτογαλία.

Η απολογία συνεχίστηκε με την περιγραφή και τις απαντήσεις που δίνει ο πιλότος στην πρόεδρο για σειρά θεμάτων με επίκεντρο «τις εξάρσεις της Καρολάιν» μετά την αποβολή της, αλλά και για τα ταξίδια τους και «το όμορφο πλάνο» που είχαν για τη ζωή τους.

Ο πιλότος αναφέρθηκε στην δεύτερη εγκυμοσύνη της Καρολάιν, όπου στον τρίτο μήνα εντοπίστηκε πρόβλημα στο μωρό. «Το πλάνο εγκυμοσύνης» που μας έδωσε ο γιατρός περιλαμβάνει ακόμη και την απώλεια του μωρού. «Ήρθε ένα δεύτερο παρά πολύ μεγάλο πρόβλημα» είπε, γιατί ο γυναικολόγος τους περιέγραψε πως το ζήτημα που είχε το έμβρυο και για το παιδί εφόσον γεννιόταν θα ήταν επώδυνη διαδικασία με χειρουργεία και για τους γονείς το πλέον ψυχοφθόρο. Όπως ανέφερε, φεύγοντας από τον γιατρό, η Καρολάιν του είπε πως θα έβρισκαν τον κατάλληλο χειρουργό και πως «εμένα το μωράκι μου δεν θα μου το πάρει κανείς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ