Τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020» κατέκτησε η Εθνική πόλο ανδρών και γέμισε περηφάνεια την Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται.

H Ελλάδα πάλεψε, επέστρεψε από το -3 αλλά ηττήθηκε με 13-10 από την Σερβία στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση, ανατροπές και μια δύσκολη αναμέτρηση με τους Σέρβους που είχαν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου όμως κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό, να αναμετρηθεί στα ίσα με τους χρυσούς Σέρβους και να κάνει μια από τις πιο σημαντικές εμφανίσεις της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν περίμενα οι συμπΑΊκτες μου να είναι απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικοί πάικτες είναι και πόσο το ήθελαν αυτό. Μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε. Χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά αυτό που έγινε εδώ δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό μετάλλιο και αυτό είναι κάτι σπουδαίο», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ