Δηλώσεις στο «Καλημέρα Ελλάδα» της Παρασκευής έκανε ο Απόστολος Λύτρας. Ο δικηγόρος μίλησε για όσα του έχει πει η κατηγορούμενη, για τον σύζυγό της πριν από την είδηση πως βρέθηκε η ουσία της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, αλλά και για το τι του είπε μετά την ανακοίνωση. Όπως τόνισε ο δικηγόρος δεν παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Κατ’ αρχάς, δεν παραιτήθηκα από καμία υπεράσπιση», τόνισε ο ποινικολόγος, και πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ αναλάβει την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου. Αυτό που είχε αναλάβει, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1, ήταν να βοηθήσει τους γονείς της και τις Αρχές στις έρευνές τους. Μάλιστα όπως τόνισε «ο πατέρας ήταν εκείνος που με κάλεσε πρώτος στο τηλέφωνο».

Μέχρι λίγες ημέρες πριν, λέει ο Απόστολος Λύτρας, «όλοι μιλούσαν για ασφυξία για το τρίτο παιδί», για την Τζωρτζίνα, όμως ο ποινικολόγος επισημαίνει ότι ο ίδιος είχε πληροφόρηση ότι δεν υπήρχε ασφυξία, αλλά δεν γνώριζε τίποτα για κάποια ουσία. «Εγώ δεν ανέλαβα την υπεράσπιση», τονίζει ο κ. Λύτρας. «Όταν έγινε κατηγορούμενη έπρεπε και την υπερασπιστώ ως κατηγορούμενη. Κι εκεί αρνήθηκα».

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη το βράδυ μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ο Νίκος Ιωάννου με ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου δηλώνει ότι δεν αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο Νίκος Ιωάννου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε αναφερθεί νωρίτερα στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου για να αναλάβει την υπόθεση.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας μίλησε για όσα του έχει πει η κατηγορούμενη, για τον σύζυγό της, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις αλλά για το αν τελικά παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Λύτρας: Δεν παραιτήθηκα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου «Κατ’ αρχάς, δεν παραιτήθηκα από καμία υπεράσπιση», τόνισε ο ποινικολόγος, και πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ αναλάβει την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου. Αυτό που είχε αναλάβει, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1, ήταν να βοηθήσει τους γονείς της και τις Αρχές στις έρευνές τους. Μέχρι λίγες ημέρες πριν, λέει ο Απόστολος Λύτρας, «όλοι μιλούσαν για ασφυξία για το τρίτο παιδί», για την Τζωρτζίνα, όμως ο ποινικολόγος επισημαίνει ότι ο ίδιος είχε πληροφόρηση ότι δεν υπήρχε ασφυξία, αλλά δεν γνώριζε τίποτα για κάποια ουσία. «Εγώ δεν ανέλαβα την υπεράσπιση», τονίζει ο κ. Λύτρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ