Την άποψή του πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν σκότωσε τα παιδιά της εξέφρασε ο Απόστολος Λύτρας στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο Απόστολος Λύτρας εκτιμά πως θα ξεσπάσει ένας ιατρικός αντίλογος στην υπόθεση της Πάτρας. «Υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που είδαν τα παιδιά όταν έκαναν νεκροψία – νεκροτομή, δύο ιατροδικαστές που ανατρέπουν με το πόρισμά τους τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις. Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, εκείνο που δεν αλλάζουν είναι τα ευρήματα», δήλωσε.

«Πως είναι δυνατόν τρεις ιατροδικαστές που είδαν τις σορούς των παιδιών να έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα; Δεν είδα κάποιον ιατροδικαστή να αναφέρει ασφυξία ή εγκληματική ενέργεια. Εάν οι πρώτοι ιατροδικαστές ανέφεραν κάτι διαφορετικό θα είχαμε διώξεις πολύ νωρίτερα».

Ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε επίσης πως δεν πιστεύει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι εκείνη που σκότωσε τα παιδιά της. Όπως τόνισε ο ίδιος, είχε έρθει σε επαφή με στενά οικογενειακά και φιλικά πρόσωπα της 33χρονης, οι οποίοι έλεγαν πως αποκλείεται να είναι εκείνη που στέρησε τη ζωή της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, ο κος Λύτρας υπογράμμισε το γεγονός πως η Ρούλα Πισπιρίγκου φρόντιζε πολύ την Τζωρτζίνα, κάτι που τον κάνει να πιστεύει πως δεν κρύβεται η 33χρονη πίσω από τη δολοφονία της.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

O Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογρηάς, αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών που αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι παθολογικά αίτια.

Τα κενά που εντοπίστηκαν στα πρώτα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας φέρνουν πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος των ιατροδικαστών που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί – κατά πάσα πιθανότητα – από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη. Ωστόσο η κατηγορούμενη επιμένει ότι δεν έβλαψε τα παιδιά της ακόμα και μετά το πόρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ