Ότι μέχρι τώρα δεν βλέπει εμπλοκή της μητέρας στο θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα υποστηρίζουν ο Αλέξης Κούγιας και ο Απόστολος Λύτρας.

Σε σχέση με  όσα λέγονται για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Εγώ δεν έχω στα χέρια μου τη δικογραφία και εγώ μάθει να λειτουργώ διαδικαστικά. Δεν θέλω να εκφράσω μία άποψη που μπορεί τελικά να διαψευστεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας. Ενστικτωδώς, και το τονίζω αυτό, αλλά και από όσα ακούω γενικά, βλέπω να μην υπάρχει κάποιο αδιάσειστο στοιχείο που να στοιχειοθετεί αδίκημα, εις βάρος της μητέρας.

Ακόμη όμως και αν έχουμε να κάνουμε με έναν ασφυκτικό θάνατο, όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί, αυτό  δε σημαίνει ότι υπάρχει  και εμπλοκή της μητέρας. Για να καταλήξουμε σε εμπλοκή της χρειάζονται μάρτυρες, dna , αποτυπώματα, ομολογία».

«Δεν βλέπω κάτι, αυτή τη στιγμή που να εμπλέκει τη μητέρα παρόλο που συντηρείται αυτή η εικόνα  από ανεύθυνους δημοσιογράφους που δεν γνωρίζουν νομικά και τους ενδιαφέρει μόνο να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα.  Και το έχω δει πολλές φορές αυτό στην καριέρα μου. Όταν όμως έρχονται οι δικαστικές αποφάσεις που τους διαψεύδουν, βασίζονται στο ότι ο κόσμος ξεχνά τις ανοησίες που έλεγαν πριν» καταλήγει ο κ. Κούγιας.

Από την άλλη ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, με δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει είχε τονίσει ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα.

Ο Απόστολος Λύτρας είχε αναφερθεί και σε δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις με υπεύθυνους τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι όπως δεν είχαν αναφερθεί σε εγκληματική ενέργεια, σε ασφυξία ή σε ανάλογα περιστατικά.

«Δεν υπάρχει ιατροδικαστής που να μην μπορεί να αντιληφθεί εγκληματική ενέργεια» είχε πει ο δικηγόρος και είχε επισημάνει πως ο ίδιος είχε ρωτήσει τους ιατροδικαστές εάν βλέπουν εγκληματική ενέργεια και του απάντησαν πως όχι.

Είχε επισημάνει πως το ζευγάρι τον προσέγγισε από κοινού και είχε τονίσει πως έχουν προβληθεί κατά καιρούς κάποιες δηλώσεις τους που δεν ισχύουν. Ερωτηθείς για το τι άνθρωπος είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφέρει πως: «Αυτό που προσπαθούν να περιγράψουν για τη μητέρα, δεν ισχύει. Είναι μία γυναίκα που ενδεχομένως να μιλάει περισσότερο από αυτό που πρέπει, αλλά δεν είναι αυτό που περιγράφεται ως άνθρωπος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ