Ήταν Τρίτη 3 Οκτωβρίου του 1995 όταν η Αγγελική Νικολούλη καλωσόριζε το τηλεοπτικό κοινό στην πρώτη εκπομπή του «Φως στο Τούνελ» μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Από τότε μέχρι σήμερα η έμπειρη δημοσιογράφος έχει διανύσει μία πορεία 27 χρόνων γεμάτη έρευνες για εξαφανίσεις και δολοφονίες συνανθρώπων μας. Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κάνει το όνομά της συνώνυμο με την έρευνα και την εξιχνίαση σε πολύκροτες υποθέσεις όπως αυτή του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Πρώτη υπόθεση της εκπομπής ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια της μιας οικογένειας να βρει το μωρό που τους άρπαξαν 20 χρόνια πριν από το μαιευτήριο. Η έκβαση της αναζήτησης ήταν ευχάριστη καθώς μετά την εκπομπή η νεαρή κοπέλα επικοινώνησε με την δίδυμη αδερφή της ζητώντας λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσει αυτό που συμβαίνει και να επικοινωνήσει η ίδια εκ νέου μαζί τους.

Σε αυτή την πρώτη εκπομπή παρένεβη μάλιστα και ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά και περίπου 1.000 εκπομπές έχουν αλλάξει πολλά. Ωστόσο, η Αγγελική Νικολούλη έχει σταθερό συνοδοιπόρο της στην επιτυχημένη εκπομπή, που πλέον βλέπουμε μέσα από τη συχνότητα του Mega, τον Σωτήρη Σπαθάρη που βρίσκεται επί 27 χρόνια στη θέση του σκηνοθέτη.

«Η Αγγελική τότε ζήτησε έναν σκηνοθέτη που κάνει όχι μόνο ζωντανή εκπομπή αλλά και έχει εμπειρία να αναλάβει και εξωτερικά γυρίσματα», είχε πει στο okmag άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του Σωτήρη Σπαθάρη. 

Μέσα από τόσα χρόνια, εκτός από συνεργάτες είναι και πολύ καλοί φίλοι. «Υπάρχει μια σχέση εξάρτησης όλα αυτά τα χρόνια. Με τα καβγαδάκια τους, τις εντάσεις και τα αστεία τους. Εκτός από συνεργάτες είναι και κουμπάροι, αφού η Αγγελική έχει βαφτίσει τον μοναχογιό του τον Ευγένιο», αναφέρει η ίδια πηγή στο okmag.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ