Η Αγγελική Νικολούλη, περίπου ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Εν αναμονή της αυριανής της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» όπου η δημοσιογράφος θα φέρει στο φως, όπως λέει, ένα ντοκουμέντο που «παγώνει» το αίμα και δίνει απαντήσεις σε πολλά σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, η Αγγελική Νικολούλη μίλησε για όλα εκείνα τα στοιχεία που της έκαναν εντύπωση στους διαλόγους της με την Ρούλα Πισπιρίγκου και εμβάθυνε την έρευνα.

«Θέλω να μείνω στον αέρα εκείνης της δύσκολης εκπομπής πριν από δύο εβδομάδες, τότε που έμαθα ότι ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα μια φονική ουσία. Σε μια ζωντανή εκπομπή αυτό είναι και σοκ και οργή που πρέπει να την πνίξεις για να μην αντιληφθούν κάτι οι τηλεθεατές. Γιατί οποιαδήποτε αναφορά θα μπορούσε να φέρει την ανατροπή και στις έρευνες των αρχών.

Αν και περίμενα αυτή την εξέλιξη, έχω κι εγώ σοκαριστεί. Νιώθω κι εγώ παγωμένη όπως όλος ο κόσμος. Μια μάνα τριών παιδιών να τη λένε σύγχρονη Μήδεια; Να παίζει στα δάχτυλα επιστήμονες και αρχές;», ανέφερε αρχικά η Αγγελική Νικολούλη.

Στην συνέχεια αποκάλυψε για τις συνομιλίες που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και όσα της έκαναν εντύπωση. «Όλο αυτόν τον καιρό μιλάγαμε συχνά, Σαββατοκύριακα, με τις ώρες χαλαρά. Προσπαθούσε να με ελέγξει να μάθει ποιους μάρτυρες έχω και τι πληροφορίες θα φέρω στο φως. Αν δεν την καλούσα εγώ με έπαιρνε ανήσυχη εκείνη. Μου ζητούσε να της βρω κάποιο συγκεκριμένο που έψαχνε με εμμονή. Αυτό για εμένα είναι ένα σοκ. Είναι κάτι ιδιαίτερο και σοβαρό που θα φέρω στο φως. Μου ζητούσε να μάθει κάτι. Επέμενε «θα μου το βρεις;». Μιλούσαμε για τα παιδάκια και αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι μπέρδευε τα ονόματά τους. Ότι δεν υπήρχε ένα συναίσθημα.

Στις κουβέντες που είχαμε ήταν μια γυναίκα ψυχρή, ετοιμόλογη που ήξερε και τι θα τη ρωτήσεις και είχε έτοιμη την απάντηση. Εκεί που “έσπασε” ήταν στον αέρα της εκπομπής όταν τη ρώτησα για την ανάρτηση που είχε κάνει ότι “ναι επιτέλους περιμένω αγοράκι”. Τη ρώτησα “είχες άλλη εγκυμοσύνη και την έχασες;”. Κι εκεί “έσπασε” και λέει “άλλη μια λάθος διάγνωση”. Μόνο τότε “έσπασε”». Η δημοσιογράφος ανέφερε ακόμα ότι τις έκανε συστάσεις να μιλήσει σε κάποιον ψυχολόγο ή πνευματικό, ωστόσο εκείνη δεν αποδεχόταν το πρόβλημα», είπε η δημοσιογράφος.

Δεν έχει σημασία το πότε το κατάλαβα εγώ. Μου έκανε εντύπωση πως σε 15 ημέρες από τον θάνατο του βρέφους, ένα υγιέστατο παιδί σαν την Τζωρτζίνα, οδηγήθηκε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς. Εκεί ήταν για εμένα η έρευνα και το βάρος όλο. Έφερα πάνω κάτω όλο το νοσοκομείο». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη μάρτυρα στο διπλανό δωμάτιο στο νοσοκομείο και στην ανακοπή της Τζωρτζίνας. «Πατούσε το κουμπί να ειδοποιήσει τις νοσηλεύτριες. Το τρίτο σου παιδί παθαίνει ανακοπή και το χάνεις. Σπας την πόρτα και βγαίνεις έξω. Χτύπησε την πόρτα των γιατρών και είπε “έρχεστε γιατί κάτι δεν πάει καλά με το μηχάνημα”, ενώ στη μητέρα (στο διπλανό δωμάτιο) είχε μιλήσει για ανακοπή. Όλα αυτά μας έκαναν να ψάχνουμε πιο πολύ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ