Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ήταν ένας από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Ο 20χρονος κολυμβητής βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός σπάζοντας το τζάμι με μία βαλίτσα. Βοήθησε μάλιστα δέκα ακόμη συνεπιβάτες του.

Η ηρωική του πράξη έδωσε ελπίδα μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας από το βράδυ της Τρίτης. «Αυτός ο ήρωας, ο μικρός, ο μέγας» γράφει ένας χρήστης στο Twitter. «Υπάρχει και αυτή η νεολαία που στα κρίσιμα είναι αντάξια των προγόνων μας. Χίλια μπράβο» αναφέρει άλλο tweet.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης δεν θέλει ωστόσο να αποκαλεί τον εαυτό του ήρωα. Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» περιέγραψε τις εφιαλτικές ώρες που έζησε τονίζοντας πως δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε τρένο.

Πώς έζησε ο Ανδρέας Αλικανιώτης τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων

«Η κατάσταση ήταν τραγική. Εφιαλτικές εικόνες. Δεν θέλω να το ξαναζήσω αυτό. Ούτε κάτι αντίστοιχο» περιγράφει ο Ανδρέας Αλικανιώτης στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του Alpha.

«Κάποια στιγμή, μετά το τούνελ, μίλαγα με φίλους μου για να συνεννοηθώ για το ποιος θα πάρει γιατί υπήρχε καθυστέρηση και αναγκαστικά θα έπρεπε κάποιος να με πάρει γιατί δεν είχε λεωφορεία» αναφέρει για τις στιγμές λίγο πριν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο ένιωσα ένα πάρα πολύ δυνατό τράνταγμα και μετά κουνήθηκε όλο το βαγόνι έως αιωρήθηκε. Θυμάμαι σκηνές να έχουν σβήσει τα φώτα, να υπάρχουν φλόγες, να έχει τυλιχτεί στις φλόγες το βαγόνι κυρίως από την αριστερή μεριά» συνεχίζει στην περιγραφή του.

«Υπήρχαν φωνές αλλά επικρατούσε και ψυχραιμία σε πολλά άτομα, όπως στους συμφοιτητές με τους οποίους βρισκόμουν μαζί. Υπήρχαν άλλοι που φώναζαν για βοήθεια. Άνθρωποι που έρεπε να βγουν πιο σύντομα από την αμαξοστοιχία» εξηγεί αναφέροντας ότι εκείνος βοήθησε 8 με 10 συνεπιβάτες του. «Στο βαγόνι μου ήταν κυρίως φοιτητές».

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται φίλοι μου και είναι βαριά τραυματισμένοι» περιγράφει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ