Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, που στην τραγωδία των Τεμπών απεγκλώβισε συνεπιβάτες του στην προσπάθειά του να σώσει ζωές, είναι ο ήρωας του δυστυχήματος. Κι ας μην θέλει να τον αποκαλούν έτσι.

Ο Ανδρέας σπουδάζει μηχανικός στα πλοία και όπως είπε ανέβαινε με τρένο στη Θεσσαλονίκη γιατί είχε στο συνεργείο το αυτοκίνητό του. Την Παρασκευή ο νεαρός μπήκε καταχειροκροτούμενος στο πλατό της εκπομπής «Το πρωινό». Ήταν στο δεύτερο βαγόνι και την ώρα της σύγκρουσης μιλούσε στο τηλέφωνο.

«Μου ήρθε από το πουθενά, ακούστηκε ένα πολύ μεγάλο μπαμ και βρεθήκαμε σε ένα βαγόνι εκτροχιασμένο που έκανε το Γ. Έσβησαν τα φώτα, σπάσανε κάποια τζάμια. Εγώ έσπασα με βαλίτσα το δικό μας τζάμι. Έπεσα απέναντι και βρέθηκα να χτυπιέμαι με τους υπόλοιπους. Ένιωσα τη ζέστη τη φωτιάς, έχω κάποια καψίματα στα χέρια. Κατάφερα και σηκώθηκα και μαζί με τους συμφοιτητές μου άνοιξαν τους φακούς και είδαμε αίματα, ήμασταν αρκετά πανικοβλημένοι. Όταν βγήκα είδα τα πιο σοβαρά περιστατικά. Το ένστικτο της επιβίωσης μου έλεγε να φύγω. Δεν θα είχα καθαρή τη συνείδησή μου αν δεν βοηθούσα τους συμμαθητές μου» είπε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε ότι η Πολιτεία του δίνει το δικαίωμα να μπει χωρίς εξετάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στην εκπομπή ήταν και η μητέρα του που παρακολουθούσε συγκινημένη στα παρασκήνια.

«Πολύ δύσκολα. Ο Αντρέας είναι μια ήρεμη δύναμη. Με ενημέρωσε από το κινητό του φίλου του ότι είναι καλά. Φοβόμουν μήπως μου έκρυβε πράγματα. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ… Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας θνητός που είχε καλύτερη ψυχολογία εκείνη την ώρα και δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα. Δεν ήμουν μόνος μου αν είμαι ήρωας, το δικό μου όνομα απλώς ακούστηκε περισσότερο» είπε.

Δείτε το βίντεο στο Ζnews.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ