Έπεσε η «αυλαία» στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Ο Γιάννης Μακρής, σύζυγος της Βικτώριας Καρύδα, είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σε δεύτερο βαθμό κατέληξε στην αθώωση ενός εκ των δύο καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος βουλγαρικής καταγωγής που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δέκα χρόνια κάθειρξη για απλή συνεργεία στην ανθρωποκτονία κρίθηκε αθώος κρίθηκε λόγω αμφιβολιών.

Ο αδελφός του 37χρονου, κρίθηκε ένοχος όπως και πρωτοδίκως και του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη.

Συγκλόνισε στις δηλώσεις της η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα

Σε δήλωσή της η Βικτώρια Καρύδα είχε δηλώσει αρχικά ότι «καμία δικαστική απόφαση δεν θα γυρίσει τον άντρα μου πίσω». Μετά την ανατρεπτική απόφαση του Εφετείου η ίδια εξέφρασε τον θυμό της. «Είναι λίγο μπροστά σε αυτό που έκαναν. Αφαίρεσαν ψυχή. Έφυγε ο άνθρωπός μου, έφυγε ο μπαμπάς των παιδιών μου. Μου λείπει πολύ. Πώς μπορώ να νιώθω εγώ; Ποιος θα μου γυρίσει τον άντρα μου πίσω. Είναι ψυχολογικός πόλεμος. Είμαστε εδώ 4,5 χρόνια και δεν μπορώ να ηρεμίσω. Ζω με αυτό τον θυμό. Δεν το δέχομαι. Ακόμα δεν δέχομαι ότι ο άντρας μου δεν είναι μαζί μου. Τρέμω από τα νεύρα μου», εξομολογήθηκε. Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο άνθρωπός μου λείπει από τη ζωή μου. Τα παιδιά και οι φίλοι με κάνουν χαρούμενη, αλλά ο άντρας μου λείπει πάντα. Ζω με αυτό τον πόνο. Είμαι και ο μπαμπάς και η μαμά. Είναι πολύ δύσκολα για εμένα. Προσπαθώ να μεγαλώσω τα παιδιά με δυνατό χαρακτήρα. Τα παιδιά μου ακόμα γράφουν γράμματα και βάζουν πίσω από τις φωτογραφίες του πατέρα τους και ζητούν ένα θαύμα να γυρίσω πίσω».

Ο δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης σημείωσε ότι υπάρχει πορεία στην υπόθεση και αυτή «θα τελειώσει όταν βρεθούν οι άνθρωποι που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ