Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη βρέθηκε σήμερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και μίλησε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν εκεί. Σε ερώτηση που του έκαναν μάλιστα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, εκείνος ανέφερε ότι θα τον ενδιέφερε να την αναλάβει. Ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στην παραίτηση του Απόστολου Λύτρα ανέφερε πως δεν μπορείς να αναλαμβάνεις μια υπόθεση για πρόσκαιρη δημοσιότητα και να παραιτείσαι.

«Φαίνεται ότι οποιαδήποτε υπόθεση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, νομίζουν όλοι ότι θα τη διεκπεραιώσω εγώ. Δεν αποδέχομαι να αναλάβω όλες τις υποθέσεις. Με ενδιαφέρει να βοηθώ το δικαστήριο να παίρνει μια δίκαιη απόφαση», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Πάτρας.

Και συνέχισε: «Όταν δέχεσαι να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Αν σε ενοχλεί μια υπόθεση, δεν είσαι υποχρεωμένος να την αναλάβεις. Δεν μπορείς να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, και να απολαμβάνεις μίας δημοσιότητας πρόσκαιρα και ακολούθως ουσιαστικά παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Θέλω να το ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν συμφωνώ με αυτές τις παραιτήσεις. Εκτιμώ τον κ. Λύτρα, δεν γνωρίζω τον κ. Ιωάννου αλλά σας λέω ευθέως ότι η δική μου άποψη για τη δικαιοσύνη είναι διαφορετική. Με ενοχλεί ο νομικός κανιβαλισμός που επικρατεί».

Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά πως «αν με είχαν επιλέξει πριν θα με ενδιέφερε. Αν είχα συναντηθεί με την κυρία και είχα συζητήσει με τον τρόπο που συζητώ με τους ανθρώπους και με εμπιστεύονται, γνώριζα το περιεχόμενο της δικογραφίας και μπορούσα να υπερασπιστώ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν με επέλεξαν και δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή έστω κι αν με επιλέξουν να δεχθώ», ανέφερε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

Δείτε τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα:

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε εκδώσει ανακοίνωση για την υπόθεση της Πάτρας και την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ