Σχεδόν δύο μήνες μετά την πρώτη δημοσίευση για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, ο θάνατος των τριών κοριτσιών είναι το πρώτο θέμα θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν υποδειχτεί ότι είναι εγκληματική ενέργεια, τότε θα μιλάμε για το «έγκλημα του αιώνα», όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος.

«Εμείς βγάλαμε αυτή την ιστορία πρώτοι στην Ελλάδα, μετά την κηδεία. Μετά από δυο τρεις ημέρες ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Σίγουρα έχει σοκαριστεί η τοπική κοινωνία, αυτό δεν το συζητάμε», λέει στο okmag ο Κωνσταντίνος Φλαμής που μέσα από τα ρεπορτάζ του στην εφημερίδα Πελοπόννησος, το pelop.gr και το flamis.gr έχει ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όταν την πρωτοξεκινήσατε, μπορούσατε να φανταστείτε ότι κάτι πιο βαθύ υπάρχει πίσω από αυτή την ιστορία;

Για να το ξεκινήσω και να ζητήσω περισσότερα στοιχεία από γιατρούς και ιατροδικαστές, σίγουρα σε κάτι πήγε ο νους μου, κάτι δεν μου πήγαινε καλά αλλά ήμουν πολύ προσεκτικός.

Ποια είναι η άποψη που έχει σχηματίσει για τους δυο γονείς;

Η μητέρα είναι αυτή που ξέρουμε όλοι. Ο πατέρας είναι πιο συγκρατημένος σίγουρα. Και οι δύο είναι μαζί στην ιστορία. Όπως και κάποιοι συγγενείς τους που δεν μπορούν να φανταστούν ότι έχει γίνει εγκληματική ενέργεια.

Πότε πιστεύετε ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση;

Αν διαλευκανθεί, αν διαλευκανθεί επαναλαμβάνω, θα είναι προς το Πάσχα. Όταν βγουν οι τοξικολογικές δηλαδή και είμαστε πλήρως έτοιμοι.

6 θάνατοι κοριτσιών από την ίδια οικογένεια

Την ίδια ώρα, μια άλλη υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος. Μετά τον πόλεμο, στα 1950, μία οικογένεια από την Ακράτα έχασε 6 κορίτσια, το ένα μετά το άλλο. Ο 65χρονος σήμερα αδελφός τους, Κωνσταντίνος Νικολάου μίλησε στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή αποκαλύπτοντας ότι κανένας δεν ήξερε εκείνη την εποχή. Ξεκαθάρισε βέβαια ότι ούτε η μητέρα ούτε κάποιος άλλος από την οικογένεια δεν είχε κάποια σχέση με τους θανάτους. Άλλα τέσσερα παιδιά γεννήθηκαν στη συνέχεια, όλα υγιέστατα.

«Εκείνος με βρήκε και μου είπε έχω και εγώ μια τέτοια περίπτωση που τελικά δεν ήταν έγκλημα. Ήταν καθαρά παθολογικά τα αίτια. Τα κορίτσια αυτά “έφυγαν” πριν καν συμπληρώσουν πρώτο έτος ζωής -και τα έξι. Και να υπήρχε κάτι γονιδιακό, εκείνη την εποχή, προφανώς, δεν το ξέρανε», εξηγεί στο okmag ο Κωνσταντίνος Φλαμής.

Στην ερώτησή μας αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να ξέρει για αυτή την υπόθεση με τα κορίτσια της Ακράτας, μας το απέκλεισε. Άλλωστε, όπως μας εξηγεί, η υπόθεση αυτή δεν ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ