Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έγινε για ακόμα μια φορά το πρόσωπο των ημερών με την απόφασή της να εμφανιστεί στην έναρξη της δίκης για επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020. Λίγα 24ωρα νωρίτερα το θύμα είχε επικοινωνήσει την απόφασή της να σταθεί απέναντι στη γυναίκα που της προκάλεσε ανεπανόρθωτες σωματικές αλλά και ψυχολογικές βλάβες.

Η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο. Αρκέστηκε σε μια ψυχρή γραπτή: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας». Η απογοήτευση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ήταν εμφανής. «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε εξερχόμενη από το δικαστήριο κι ενώ τα μηνύματα συμπαράστασης είχαν ήδη αρχίσει να πλυμηρίζουν τα social media.

Η γυναίκα με την ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, το λευκό καπέλο και τους ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την είκονα της, έγινε σύμβολο δύναμης και γεναιότητας. Πολλές ήταν και οι Ελληνίδες σταρ που πήραν θέση υπέρ της και μίλησαν για τα μαθήματα θάρρους που έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Αννίτα Ναθαναήλ

Από τις πρώτες που στάθηκαν στο πλευρό της και έμπρακτα ήταν η Αννίτα Ναθαναήλ. «Σήμερα είμαστε πολύ κοντά και δεν το πίστευα ότι η Ιωάννα πραγματικά θα μπει στη ζωή μου. Δεν θα είναι δηλαδή απλά ένα πρόσωπο που θα βοηθήσω σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είναι πλέον κομμάτι της ζωής μου», δήλωσε η ίδια στην εκπομπή Happy Day την επόμενη μέρα της έναρξης της δίκης που πήρε αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ήταν πολύ μεγάλη η έκρηξη συναισθημάτων. Τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει την Ιωάννα για όλο αυτό που θα συνέβαινε χθες. Η Ιωάννα είναι ένα παιδί που έχει ζήσει τον εγκλεισμό όπως κανένας άλλος, έχει περάσει πάρα πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι της όλο αυτό το διάστημα μη μπορώντας να βγει. Υπήρχε ο συναισθηματικός φόρτος και ήταν η κορύφωση εκείνη η στιγμή. Όλος αυτός ο κακός χαμός με τους δημοσιογράφους. Τη στρέσαρε πάρα πολύ, δυσκολεύτηκε να το διαχειριστεί και δυσκολεύτηκαν και οι δημοσιογράφοι να το διαχειριστούν».

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η οικοδέσποινα της πρωινής εκπομπής του Alpha είχε μοιραστεί μια μέρα νωρίτερα τις προσωπικές της σκέψεις μέσ από μια ανάρτηση στο Instagram και την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία της Ιωάννας Παλιοσπύρου από το δικαστήριο. «Τόλμη, γενναιότητα, σθένος, παράδειγμα ζωής, δύναμη. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μπορούν να συνοδεύσουν αυτή τη φωτογραφία. Ιωάννα είσαι μαχήτρια κι εμείς όλοι είμαστε στο πλευρό σου. Σου αξίζει δικαιοσύνη» έγραψε.

Στη συνέχεια η Σταματίνα Τσιμτσιλή μοιράστηκε και τον τρόπο με τον οποίο, όποιος θέλει, μπορεί να βοηθήσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Για όποιον μπορεί και θέλει να στηρίξει έμπρακτα την Ιωάννα σ’ αυτό το δύσκολο ταξίδι μακράς αποκατάστασης που μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια μπορεί να συνεισφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει στην Τράπεζα Πειραιώς: Iban GR 2001716270006627109180593».

Σίσσυ Χρηστίδου

Το πρωί του Σαββάτου η παρουσιάστρια του «Χαμογέλα και πάλι» έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης. «Με γέμισε δύναμη, νόμιζα ότι θα στεναχωρηθώ πολύ περισσότερο, αλλά με έκανε να νιώθω ότι αφού τα καταφέρνει εκείνη, σκέψου πόση δύναμη κρύβουμε όλοι μας», ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Ναταλία Γερμανού

Έντονα ήταν και τα συναισθήματα της παρουσιάστριας του Alpha προβάλλοντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» το ρεπορτάζ για την υπόθεση. «Η ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι μία ιστορία που έχει συνεπάρει, συγκινήσει και συγκλονίσει όλους από την πρώτη κιόλας μέρα. Κανενός το μυαλό δεν μπορεί να χωρέσει πώς ένας άνθρωπος μπορεί να έχει μέσα του τόση κακία. Γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο, δεν θα το αποδώσουμε ούτε στην τρέλα, ούτε στην εμμονή ή τη μανία της στιγμής. Είναι μια γνήσια βαθιά κακία που ωθεί έναν άνθρωπο να ρίξει το βιτριόλι πάνω στο πρόσωπο και το σώμα ενός άλλου, επειδή υποψιαζόταν ότι μπορεί να φλερτάρει με το κατά φαντασίαν αντικείμενο του πόθου του. Μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως είναι η νοσηρή πραγματικότητα», είπε η Ναταλία Γερμανού.

«Η Ιωάννα είναι παράδειγμα γενναιότητας, ομορφιάς εσωτερικής και εξωτερικής. Η Ιωάννα θα παραμείνει για πάντα πανέμορφη, ενώ το άλλο το κορίτσι, που δεν έχει σημάδια, θα είναι ένα τέρας. Αυτή είναι η τραγική ειρωνεία».

Καίτη Γαρμπή

Τις δικές της σκέψεις μοιράστηκε και η τραγουδίστρια μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Καίτη Γαρμπή παίρνει θέση δημόσια για κοινωνικά ζητήματα και θέματα επικαιρότητας. «Δεν σταματά να εκπλήσσει δυσάρεστα το ανθρώπινο είδος. Τι είδους “γυναίκα” θα έκανε τέτοιο ανεπανόρθωτο κακό σε μια άλλη γυναίκα για έναν άντρα; Ωστόσο, μπορεί τώρα το πρόσωπο της Ιωάννας να κρύβεται πίσω από μια μάσκα, όμως η δύναμη της ψυχής της είναι ολοφάνερη στα μάτια της», έγραψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ