Ο έρωτας είναι μια υπέροχη αξία που ζει στη τρυφερότητα, στην ενσυναίσθηση, στην υγεία. Υπάρχουν 3 είδη έρωτα. Σημαντικές αγάπες και οι 3. Ο πρώτος, το παραμύθι, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα, ο δεύτερος πιο σκληρός, ζούμε πόνο εδώ, μαθαίνουμε, ο τρίτος ο καθαρός ΕΡΩΤΑΣ! Εδώ πρόκειται για την ώριμη αγάπη. Εμφανίζεται όταν πια δεν την ψάχνεις. Είσαι ήρεμος και βρίσκεσαι στο κέντρο σου. Ο χωρισμός από την άλλη που τον συνδέουν με τον έρωτα, (άτοπο για εμένα) είναι η αξιοπρέπεια του έρωτα. Όταν δεν υπάρχει η αίσθηση του έρωτα είναι το πιο τίμιο να αλλάξει ο ρόλος και να διατηρηθεί η αγάπη σε νέο πλαίσιο. Η αγάπη είναι και έχει σεβασμό. Ο Έρωτας είναι και έχει ώριμη αγάπη. Αν ο έρωτας είναι φόβος για εσένα, θεράπευσε τον φόβο, μην αποφεύγεις τον έρωτα!

Ωστόσο, θα το επεξηγήσω για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό. Ο πρώτος έρωτας, που ανέφερα ως παραμυθένιος είναι ο έρωτας που θεωρείς ότι θα γίνουν όλα. Δεν βλέπεις τίποτα μπροστά σου. Εκείνος είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει. Αγνός έρωτας, αθώος! Δυο άνθρωποι που ζούνε την αδρεναλίνη της αγάπης για πρώτη φορά! Πέφτεις ατσούμπαλα, άκομψα, απότομα, και άσχημα όταν τελειώσει αυτή η πρώτη αγάπη. Κλείνεσαι στον εαυτό σου, απομονώνεσαι ή βγαίνεις δίχως αύριο με ποτό, ξενύχτια και λάθος παρέες, με μια αίσθηση ότι τελειώνει ο κόσμος. Μετά έρχεται ο δεύτερος έρωτας. Εκεί πια είσαι πιο μαζεμένος, πιο κλειστός, θεωρείς ότι σε προστατεύει ο εαυτός σου, η λογική σου, η εμπειρία σου, η γνώση σου. Μπαίνεις σε αυτόν τον έρωτα μαθηματικά. Μαθηματικά και τελειώνει. Ο έρωτας δεν ζει ούτε σε κουτάκια, ούτε υπό όρους. Εσύ αυτό, εγώ αυτό. Με μαθηματική ακρίβεια αυτός ο έρωτας θα πονέσει ακόμα πιο πολύ. Η λογική θα σε κομματιάσει. Σε αυτό το σημείο πλέον είναι που θα χρειαστεί πολύ εσωτερική δουλειά και επιμονή για να περάσεις στην επόμενη συχνότητα και για να μην ζεις σε επανάληψη (με τη μόνη διαφορά, διαφορετικά πρόσωπα), τις δυο πρώτες συχνότητες, αδειάζοντάς σε όλο και περισσότερο με ανούσιες συναναστροφές.

Θα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ με τον Εαυτό σου για να ξεριζώσεις όλο τον εγωικό εαυτό και να αγαπήσεις τον Θεό. Ναι, τον Θεό! Να αγαπήσεις την ίδια την ύπαρξη! Να αγαπήσεις ό,τι είσαι, ό,τι εμπεριέχει εσένα και τους άλλους! Να αγαπήσεις μέσα από εσένα και να βλέπεις μέσα στους άλλους! Να αγαπήσεις κάθε πτυχή σου και κάθε πτυχή κάθε άλλου. Όταν συμβεί αυτό απλά υπάρχεις. Δεν ψάχνεις, ούτε ψάχνεσαι, αλλά ούτε και σε ψάχνουν. Όλα απλά συμβαίνουν. Για πρώτη φορά νιώθεις τι σημαίνει, ζω στο εδώ και τώρα. Το εδώ και τώρα κατοικεί μέσα στην κάθε σου στιγμή. Οι αποφάσεις παίρνονται εντελώς αλλιώς. Δεν αναρωτιέσαι τι θα γίνει σε 2 χρόνια ή σε 10, ζεις τώρα. Αλλά το κατανοείς για πρώτη φορά, μέσα στο πετσί σου. Σου λέγανε όλα σου τα χρόνια, να σκέφτεσαι μελλοντικά. Πόσο λάθος! Τουναντίον, να σκέφτεσαι πώς η κάθε μέρα σου σε κάνει μεγαλύτερο, σε κάνει πιο ιδανικό, σε κάνει πιο άξιο, για να σε φέρει πιο κοντά στο όραμα. Το μέλλον είναι το κάθε επόμενο λεπτό, που σε οδηγεί στο μακροπρόθεσμο. Να φαντασιώνεσαι αυτά που οραματίζεσαι να πραγματώνεις και όχι να φαντασιώνεσαι φαντασιόπληκτες επιθυμίες που σε αποδιοργανώνουν. Να ζεις προς την πορεία που θες να ζήσεις. Να αποφεύγεις να φαντάζεσαι την πορεία που φοβάσαι. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω με λόγια πόσο απλό είναι! Πόσο απλό το βλέπω, σήμερα πια. Ό,τι σκέφτεσαι, φαντάζεσαι, λες, δεν λες, αυτό σου συμβαίνει. Αυτοπαρουσιάζεσαι με αυτά που λες ή με αυτά που σωπαίνεις. Ακόμα και οι γνώσεις σου, φανερώνουν τι εσύ υποστηρίζεις. Ό,τι λέμε όλοι μας αφορούν εμάς! Καμία σχέση δεν έχουν οι άλλοι. Στις συνεδρίες μου, στα προγράμματα που έχω με ομάδες το βλέπουμε κάθε φορά. Ένα συναίσθημα όταν το αλλάζουμε, αλλάζει όλη η κατεύθυνση που βλέπει και μετά επικοινωνεί το άτομο. Οι αλλαγές γίνονται τόσο εύκολα όταν βρίσκεσαι σε περιβάλλον ζεστασιάς και συμπόνιας.

Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να αφήσετε πίσω, αν το επιθυμείτε φυσικά, το όποιο βλαβερό συναίσθημα και άρα αποτέλεσμα που κατοικεί σε μια παλαιολιθική πεποίθηση και να ανυψωθείτε σε μια δόνηση αλήθειας! Εύχομαι αυτή η Ανάσταση να γεννήσει ανάταση πληροφοριών και όμορφων συντελεστών για μια νέα ζωή. Η ζωή είναι θησαυρός! Ζήσε το θησαυρό! Για να τον συναντήσεις θα χρειαστεί να σκάψεις βαθιά μέσα σου, να βρεις εκείνο το νερό, όταν κλάψεις με αναφιλητά έχεις βρει εκείνο το νερό! Όποτε αναρωτιέσαι για το που βρίσκεσαι, απλά Αναρωτήσου! Πνίγομαι στο νερό, ή περπατάω στο νερό! Αν πνίγεσαι, θα έχεις βήχα, δεν θα μπορείς να εκφραστείς, θα ξεροκαταπίνεις, θα νιώθεις άβολα, θα βλέπεις φωτιές! (Δηλαδή θα θεωρείς τους άλλους κακούς). Η φωτιά κατοικεί μέσα μας. Το νερό λυτρώνει! Να θυμάσαι την Κιβωτό. Το νερό ή σε πνιγεί ή επιπλέεις! Θα βρεις τον δικό σου τρόπο να πλεύσεις. Όταν το κάνεις σημαίνει ότι αποφάσισες να αντιμετωπίσεις την αλήθεια. Να την δεις πρόσωπο με πρόσωπο. Να αντιμετωπίσεις τις δικές σου αδυναμίες, να κατανοήσεις γιατί εσύ επέμενες να παραμένεις σε δυσχερή θέση, ανεχόσουν, γιατί εσύ δεν έκανες κάτι. Τότε αλλάζουν όλα. Αποδοχή! Συμπόνια! Αγάπη! Αλλαγή!!! Όταν αγαπήσεις τον «εχθρό», (οι ερμηνείες που έχουμε δώσει στο τραύμα), θα το νιώσεις. Μετά, μόνο αγαπάς. Εκεί συμβαίνουν όλα. Εύχομαι γεμάτες καρδιές με φως και αγάπη. Καλή λαμπερή Ανάσταση!

Διαβάστε επίσης: Αν αναζητάς σχέση αγάπης, θεράπευσε την ψυχή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ