Προδιάθεση, προκατάληψη, περιοριστικές πεποιθήσεις! Σαν να ακούω μια πρόταση! Διαλέγω με τον ίδιο τρόπο!  Και γιατί το ακούω έτσι! Έχω υπάρξει κ εγώ θύμα του μοτίβου μου και της πληγής μου και υπάρχω και στο τώρα μου, έχοντας θεραπεύσει την πληγή μου ζώντας μια άλλη εκδοχή μου.

Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες πτυχές μου λοιπόν. Όλοι έχουμε δυο πτυχές! Μέχρι να μην μιλάμε μέσα από την πληγή μιλάμε μόνο μέσα από πληγή! Ασυνείδητα φυσικά! Έχουμε κάνει φίλη μας, συγκεκριμένη ερμηνεία και η ερμηνεία που δίνουμε καθορίζει τη συμπεριφορά μας. Προσωπικά είχα κάνει ερμηνεία την αδικία! Δεν άντεχα να αδικείται κάποιος. Όπου έβλεπα ότι κάποιος αδικείται εγώ μπροστά! Εγώ να επεμβαίνω. Τι κατάφερα; Να έχω μάθει καλά την εμπειρία της αδικίας! Αφού έλκυα από πεδίο ελλείψεων τραβούσα εμπειρίες από το συγκεκριμένο πεδίο και ζούσα την αδικία! Σήμερα δεν αντιδρώ στην αδικία, βλέπω τα γεγονότα, τις επιλογές. Βλέπω τις δυνατότητες! Βλέπω αυτό που είναι ως είναι. Βλέπω πόσο θέλει κάποιος να αλλάξει κάτι. Βλέπω μέσα στην αλήθεια του άλλου. Βλέπω τον πόνο του άλλου. Βλέπω τα δεν μπορώ του άλλου και πια τα τιμώ. Είμαι εκεί χωρίς να επιμένω αλλαγή αν κάποιος δεν είναι ο ίδιος πρόθυμος για αυτή! Πλέον γνωρίζω ότι δεν επιθυμούν όλοι αλλαγή! Πολλοί πάλι θέλουν, αλλά δεν μπορούν.

Παλαιότερα έλεγα αφού κάποιος θέλει, τι σημαίνει δεν μπορεί; Ήταν λάθος προσέγγιση, γιατί έβλεπα μέσα από εμένα! Έβλεπα μέσα από τον τρόπο που λειτουργούσα εγώ! Σήμερα σου λέω, υπάρχει το θέλω και δεν μπορώ! Ο εγκέφαλος του ανθρώπου που το λέει, δεν του το επιτρέπει. Αλήθεια λέει. Δεν λέει ψέματα! Θέλει εσωτερική δουλειά να θες και να μπορείς! Η μάχη άρα όπως το βλέπω σήμερα είναι μια εσωτερική διαμάχη!

Το ότι έχω υπάρξει θύμα και εγώ δεν σας λέω και κάτι πρωτότυπο. Για αυτό και δεν εστιάζω στο τι έχω περάσει. Σημασία έχει να καταλάβουμε, όχι γιατί μας έκαναν ότι μας έκαναν αλλά γιατί εμείς επιτρέψαμε. Γιατί εμείς ανεχτήκαμε. Πλέον μυρίζω τον κακοποιητή από χιλιόμετρα! Έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά! Δια μαγείας έγινε αυτό; Όχι φυσικά! Με πολλή πολλή δουλειά!

Έχω να σας πω λοιπόν ότι όπως ο κακοποιητής μυρίζει το θήραμα του όπως τα λυκόσκυλα, έτσι μπορούμε και να μην ελκυόμαστε από κακοποιητή! Πώς; Θεραπεύοντας εμάς! Η έλξη αυτή δεν είναι τυχαία! Άλλωστε και ο κακοποιητής θύμα είναι και αυτός με άλλη ερμηνεία που έχει δώσει στη δική του ιστορία! Προδιάθεση λοιπόν! Αρνητική προδιάθεση.

Έχω πληγωθεί και έχω κλειστεί στον εαυτό μου με συγκεκριμένες απόψεις για τους άλλους. Θετική προδιάθεση. Έχω πληγωθεί. Έμαθα από αυτά. Είδα γιατί ανεχόμουν. Είδα γιατί επέτρεπα. Είδα γιατί πίστευα σε παραμύθια. Είδα γιατί έδινα ευκαιρίες. Είδα γιατί φοβόμουν. Το ότι βλέπουμε φυσικά, δεν σημαίνει και κάτι, είναι απλά το πρώτο βήμα. Έτσι λοιπόν μόνο με την αναγνώριση δεν αλλάζει κάτι. Απλά αναγνωρίζεις. Μην πασχίζεις να δώσεις εξηγήσεις στις λέξεις. Οι λέξεις είναι αυτό που ακούς. Αναγνώριση σημαίνει αναγνώριση. Τίποτα άλλο. Μετά χρειάζεται επόμενο βήμα. Θεραπεία! Αλλαγή! Η αλλαγή θέλει κόπο.

Σίγουρα δεν έρχεται από τον συνειδητό νου! Ο νους είναι παρά πολύ έξυπνος και βολεύεται πολύ εύκολα! Θέλει λοιπόν ξεβόλεμα! Να συμφωνήσει να αλλάξει η ρίζα! Η ρίζα κατοικεί στο υποσυνείδητο. Όλοι οι θεραπευτές είναι καλοί! Δεν κάνουν όμως όλοι για όλους. Όπως σε όλα έτσι και με τους θεραπευτές. Όσο πιο έτοιμος ο θεραπευτής τόσο πιο έτοιμος για να θεραπευτεί ο μαθητής! Πώς καταλαβαίνεις πόσο έτοιμος είναι ο θεραπευτής; Από τη ζωή του! Αν για παράδειγμα επιλέξει κάποιος να πάει σε θεραπευτή που έχει σοβαρά άλυτα θέματα, σημαίνει ότι το άτομο ακούει μέσα από αυτή τη δόνηση. Αν πήγαινε σε θεραπευτή που του μίλαγε με θετική προσέγγιση και για αγάπη το πιο πιθανό να τον έβγαζε τρελό και να έφευγε.

Αποτέλεσμα χρειάζεται να υπάρχει δόνηση κοινή. Αν ο ένας μιλάει για αγάπη και ο άλλος επιμένει στον θυμό δεν λαμβάνει σήμα το πεδίο! Ο λόγος λοιπόν σήμερα που δεν έγραψα για τη διάθεση αλλά για τη προδιάθεση είναι γιατί η προδιάθεση έχει βαθιές ριζωμένες περιοριστικές πεποιθήσεις! Για παράδειγμα δεν υπάρχουν καλοί άντρες λένε οι γυναίκες και αντίστοιχα οι άντρες λένε δεν υπάρχουν καλές γυναίκες. Είναι όλοι παρτάκηδες! Αυτή τη πεποίθηση την ακούω συχνά!

Έρχεται μετά η στιγμή που γνωρίζεις κάποιον! Βγαίνεις μαζί του! Όλα καλά, όλα ωραία! Πρώτο ραντεβού αν και έχουν χτυπήσει καμπάνες από πράγματα που έχεις ακούσει τα παραβλέπεις γιατί θες σχέση! Δεν περνάει πολύς καιρός και οι καμπάνες που τότε έβαλες σε σίγαση σου φανερώνονται! Εσύ φανερά απογοητευμένος-η και σαστισμένος-η αναρωτιέσαι γιατί!

Τι γίνεται λοιπόν και συμβαίνει αυτό συχνά πυκνά!! Το να θες να πετύχεις στο επάγγελμα σου τι σημαίνει; Πώς ερμηνεύεται; Θα μελετήσεις, θα γίνεις όσο το δυνατόν καλύτερος για να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερος για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αν θες σχέση, όχι της σειράς σχέση, σχέση αναπτυξιακή, σχέση αγάπης, σχέση συμπόνιας, συντροφικότητας, κατανόησης, αν θες τέτοιου είδους σχέση θα χρειαστεί πρώτα να θεραπεύσεις τη ψυχή σου! Γιατί; Γιατί το λέει και η λέξη! Soulmate- σύντροφος ψυχής!

Αν επιθυμείς αυτή τη σχέση, χρειάζεται θεραπευμένη ψυχή για να συναντηθεί με την αντίστοιχη θεραπευμένη ψυχή! Αν εσύ είσαι στο εγώ θα έλκεις από τον νου, άρα από πεποιθήσεις από οικεία αισθήματα, από γνώριμες εκφάνσεις και όπως εσύ θα θες να σου καλύψει ο άλλος τις ανάγκες σου και να σε αγαπάει με τον τρόπο που εσύ θες, έτσι και ο άλλος που θα συναντήσεις θα επιθυμεί το ίδιο. Θα συναντηθείς επομένως με άνθρωπο ίδιας συχνότητας δηλαδή με άνθρωπο που κατοικεί και εκείνος στο Εγώ του και θα σε μυριστεί όπως τον μυρίζεσαι και εσύ. Η όσφρηση σπουδαία αίσθηση. Διαλέγουμε με ποικίλους τρόπους. Οπτικοακουστικά! Μέσα από οσμή και αφή! Έχεις νιώσει υποθέτω ότι κάποιοι άνθρωποι σε έλκουν σαν μαγνήτης και κάποιοι άλλοι σε απωθούν! Τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση συνάντησης δυο εγώ; Μάχη! Όταν είμαστε μικροί σε ηλικία, ίσως και να έχει ενδιαφέρον! Η αδρεναλίνη στα ύψη και μέσα από την αδρεναλίνη δημιουργούμε! Άρα υπάρχει περίπτωση να μας ωφελεί κιόλας να βρισκόμαστε σε σχέσεις που βράζει η γη κάτω από τα πόδια μας νομίζοντας ότι αυτό είναι αγάπη! Θα μπορούσε φυσικά αν εξελισσόταν στη πορεία των χρόνων και άλλαζαν οι άνθρωποι, να γινόταν αγάπη!

Οι άνθρωποι που τη ζούσαν αυτή τη σχέση να κατανοούσαν, να έβλεπαν τα τότε λάθη τους, που για την τότε στιγμή ήταν προφανώς τα σωστά τους, καθώς ο άνθρωπος από τις πράξεις μαθαίνει και αργότερα βγαίνει σε συμπεράσματα! Τι θέλω να πω! Αν έπραξες λάθος κάπου, ένα συμπεριφορικό λάθος, το κατάλαβες μετά! Το ίδιο και με το σωστό! Έτσι είναι οι άνθρωποι. Θα κάνουν λάθη, θα κάνουν σωστά! Λέγονται πράξεις. Τα συμπεράσματα των πράξεων αποκαλύπτονται μετά! Το σωστό και το λάθος το διαπιστώνουμε από τη καρδιά μας, από το πώς νιώθει! Ποτέ εκείνη την ίδια τη στιγμή! Πχ ήθελες να κάνεις μια βουτιά από ψηλά! Θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν στη Μήλο και ήθελα να βουτήξω από έναν πολύ ψηλό βράχο! Κοίταζα κάτω στη θάλασσα ξανά και ξανά αλλά δεν έπεφτα. Φοβόμουν.

Κάποια στιγμή έβλεπα τους άλλους που έπεφταν και μου λέω: άντε τελείωνε μην γίνεσαι δειλή! Με το που μου το είπα έπεσα κιόλας. Όταν βούτηξα είπα: ΜΕΤΑ στον Εαυτό μου! Αυτό ήταν  καλέ; Μετά βγαίνουμε σε συμπέρασμα! Το τονίζω. Μέσα από τα σωστά και τα λάθη δημιουργούμε στη πορεία τον Εαυτό που αγαπάμε να είμαστε.  Δεν γεννηθήκαμε γνωρίζοντας! Αν λοιπόν δυο άνθρωποι δεν ωριμάζουν παράλληλα, θα αποξενωθούνε! Ίσως μάλιστα μετά από χρόνια αν συναντηθούν να χρειάζεται να ξανασυστηθούν, καθώς δεν γνωρίζονται στο σήμερα! Έχω ακούσει να μου λένε! Ξαναβρέθηκα με τον πρώην μου μετά από χρόνια τον θέλω ακόμα, αλλά τον φοβάμαι. Γιατί ρωτώ; τον ξέρω, μου απαντά! Ξέρω πως λειτουργεί. Και ρωτώ! Πώς μπορούμε να ξέρουμε πως λειτουργεί κάποιος στο σήμερα;

Αν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε παλιά, σημαίνει πώς τα χρόνια δεν τον ωρίμασαν απλά τον μεγάλωσαν! Το πιο πιθανό όμως είναι να έμαθε! Να κατάλαβε! Να άλλαξε! Αν εσύ είσαι προκατειλημμένος-η εσύ θα αφαιρέσεις μια πιθανότητα από την ευτυχία σου! Καθώς αν δεν επικοινωνήσεις αυτά που νιώθεις δεν θα μάθεις ποτέ! Ωστόσο, αν δεν άλλαξε το μόνο που θα χάσεις είναι λίγο από τον χρόνο σου, αν άλλαξε μπορεί να αλλάξει η ζωή σου όλη! Θέλω να καταλήξω ότι αν δεν αφαιρεθούν περιοριστικές πεποιθήσεις θα ζήσεις μια ζωή απορίας! Τι θα συνέβαινε αν! Αν πάλι θες έναν νέο σύντροφο και δεν έχεις αφαιρέσει περιοριστικές πεποιθήσεις θα προσκαλέσεις άθελα σου μια επανάληψη για παρόν! Ένα καινούργιο πρώην! Θα σου φταίνε πάντα οι άλλοι και αυτό γιατί εσύ δεν αλλάζεις.

Όταν καθαρίσει η ψυχή, βλέπεις καθαρά! Χωρίς απωθημένα να τα σέρνεις σε κάθε νέο άνθρωπο! Το μυαλό έλκει ότι δεν έχει γιατρέψει ξανά και ξανά μέχρι εμείς να θεραπευτούμε. Άκου τι σε πονά και οδήγησε τον Εαυτό σου εκεί ακριβώς! Όπου νιώθεις αμήχανα πήγαινε! Όπου φοβάσαι πήγαινε. Όπου αναρωτιέσαι πήγαινε! Όπου νιώθεις ανασφάλεια πήγαινε. Όταν τελειώσεις με αυτή τη διαδικασία θα έχεις μάθει. Θα έχεις πει στον Εαυτό σου! Δοκίμασα! Δεν λειτουργώ με βάση τον φοβικό νου, λειτουργώ με βάση εμένα! Εαυτός! Πολύτιμο έργο να τον συναντήσεις! Να σε αποκαλέσεις Εαυτό! Αξίζει! Αξίζει να ζήσεις μια ζωή όμορφη! Αναρωτήσου! Αν είχες μια μέρα! Τι θα έκανες; Θα έκανες την ίδια συνηθισμένη μέρα; Θα ένιωθες τα ίδια συνηθισμένα συναισθήματα; Με τους ίδιους συνηθισμένους ανθρώπους;

Η ζωή είναι άπειρα όμορφη, αλλά ζει απέναντι από τον φόβο! Για να κλείσω το άρθρο! Όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι έχουμε πονέσει! Ας θεραπευτούμε! Ήρθε η ώρα! Οραματιστείτε έναν κόσμο που ο καθένας βελτιώνει τον Εαυτό του! Αυτό θα σημάνει ειρήνη! Έτσι θα συμβάλλουμε όλοι στην αλλαγή του κόσμου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ