Θηλυκή αρχή, αρσενική αρχή! Δεν έχει να κάνει με φύλα, αλλά με ποιότητες. Τόσο ο άντρας όσο κ η γυναίκα χρειάζεται να έρθουν σε ισορροπία με τις δυο αρχές! Στο πλαίσιο της φυσικής, η θηλυκή ενέργεια έχει μαγνητική ποιότητα, η αρσενική ενέργεια έχει ηλεκτρική. Η ένωση των δυο αποτελεί την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια η οποία αποτελεί τη δημιουργική δύναμη. Η αρσενική είναι μετρήσιμη και κινείται στο πλαίσιο της λογικής, η θηλυκή στο πλαίσιο των συναισθημάτων. Αν υπερισχύει η μια από τις δυο το άτομο νιώθει ελλείψεις!

Πχ. Ένα έντονο αρρενωπό αρσενικό που επικρατεί δηλαδή μέσα του η αρσενική αρχή, προσελκύει ασυνείδητα ένα θηλυκό-θηλυκό, με θηλυκή αρχή, όπως και αντίστροφα. Αυτό συμβαίνει για να εξισορροπήσουν ο ένας την ενέργεια του άλλου. Σε αυτή τη περίπτωση συναντιούνται δυο μισά.

Πάμε να δούμε τις ποιότητες των δυο αρχών!

Θηλυκή αρχή

αγάπη, συμπόνια, κατανόηση, ευγένεια, ειλικρίνεια, φροντίδα, έμπνευση, θεραπεία, δεκτικότητα, αισθησιασμός, ανανέωση, φεγγάρι.

Αρσενική αρχή

αποτελεσματικότητα, δύναμη, θάρρος, αντοχή, δράση, κίνηση, υλική αφθονία, εστίαση, υπευθυνότητα, ανάπτυξη, Ήλιος.

Οι συμπληρωματικές αυτές πολικότητες χρειάζεται να ισορροπήσουν μέσα στο ίδιο το άτομο. Δεν είναι αντίθετες. Είναι συμπληρωματικές. Ο σκοπός του ανθρώπου είναι η εξέλιξη που τον οδηγεί στην ολοκλήρωση. Όσο ο άνθρωπος ενώνει τα στοιχεία αυτά, τόσο πιο κοντά στην προσωπική του ευτυχία βρίσκεται. Όσο εσύ συναντάς την ευτυχία σου, μέσα από την εξισορρόπηση του Είναι, τόσο την διακρίνεις εξωτερικά. Έλκεις ό,τι και όσο από εσένα έχεις θεραπεύσει. Όσο απομακρύνεσαι από τα άκρα και έρχεσαι πιο κοντά στο κέντρο ολοένα και μεγαλύτερη η ισορροπία! Η θηλυκή αρχή είναι συνθετική. Δεν τεμαχίζει, ενώνει. Σου λέει πρόσθεσε μέχρι να μην υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσεις. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Όπου υπάρχει υπερβολική λογική υπάρχει πολύ ανάλυση τα πράγματα τεμαχίζονται και υπάρχει μια εσωτερική επανάσταση. Η θηλυκή αρχή έχει πολύ καλή αίσθηση με το χρόνο και τον χώρο. Η αρσενική παλεύει με τη ζωή, η θηλυκή κολυμπάει με τη ζωή. Η αρσενική είναι θυμωμένη, η θηλυκή παραδίνεται, είναι ευτυχισμένη. Χρειάζεται να βρεθεί η ισορροπία γιατί αν γίνεις ρομποτική μηχανή χάνεις τη σημαντικότερη αξία της ζωής. Την ίδια τη ζωή. Τη χαρά της. Η θηλυκή αρχή ζει μέσα από την εμπιστοσύνη, την ευτυχία, την ηρεμία. Η αρσενική αρχή ζει μέσα από τη μάχη.

Τι έχει συμβεί όμως τα τελευταία χρόνια και επικρατεί περισσότερο η αρσενική αρχή και από τα δυο φύλα;

Στην προσπάθεια της γυναίκας να επαναστατήσει μεγάλωσε μέσα της την αρσενική αρχή. Λειτούργησε τον άντρα μέσα της για να φανεί, να ακουστεί. Ο άντρας από την άλλη τρόμαξε από τη γυναίκα-αγρίμι και χρησιμοποίησε την αρσενική αρχή σε περισσότερη ποσότητα ως άμυνα! Θεώρησε ότι χρειάζεται να προστατευτεί. Αν επιθυμεί η γυναίκα να -επαναστατήσει- μπορεί, απλά αυτή τη φορά μέσα από διαφορετική οπτική, πιο ωφέλιμη!

Πώς; Με το να μην αποφεύγει την αλήθεια της, και να εισέλθει μέσα σε αυτή! Να δει καθαρά και να εμπνέει αγάπη! Χρειάζεται η γυναίκα να θυμηθεί την ίδια της φύση. Τη θηλυκή της αρχή. Αν η γυναίκα πρώτη ανοίξει την πόρτα και θυμηθεί τη χαμένη μυστηριακή θηλυκότητα θα βοηθήσει με την ειρηνική της διάθεση και τον άντρα να πλησιάζει τη θηλυκή του αρχή που του χρησιμεύει για να νιώσει ολόκληρος και να μπορεί να παίρνει αποφάσεις από την καρδιά του. Αντί η γυναίκα να πολεμά μέσα από την αρσενική της αρχή τον άντρα και πρωτίστως την ίδια, μπορεί να φέρει τον Εαυτό της κοντά της, δηλαδή να ανοίξει τη καρδιά της και τότε ο άντρας θα την εμπιστευτεί.

Ο άντρας έχει μάθει να πολεμά. Αυτό γνωρίζει να κάνει, μέσα στους αιώνες. Για να έρθει κοντά χρειάζεται εμπιστοσύνη, κατανόηση. Του είναι πιο ξένο να έρθει κοντά στη θηλυκή του αρχή, δηλαδή στο συναίσθημα, στην έκφραση, από ότι στη γυναίκα. Του έχουν μάθει ότι το να δείχνει ευαισθησίες είναι αδυναμία. Όσο ο άντρας απομονώνει τη θηλυκή αρχή τόσο βρίσκεται στην εκλογίκευση και εκεί υπάρχει τρέλα. Υποφέρει! Η γαλήνη και η ευτυχία βρίσκονται στην καρδιά. Ο κυρίαρχος φόβος του αρσενικού να αγκαλιάσει τη θηλυκή αρχή είναι ο φόβος μήπως χάσει την κυριαρχία του. Ο κυρίαρχος φόβος της γυναίκας να αγκαλιάσει τη θηλυκή αρχή είναι ο φόβος της καταπίεσης. Αν η γυναίκα νιώθει μητέρα διαθέτει κατανόηση. Δεν ανέφερα αν είναι μητέρα. Ανέφερα αν νιώθει μητέρα. Ο τίτλος δεν λέει κάτι. Το πως νιώθει όμως, λέει. Αν νιώθει, τότε έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σε συλλογικό επίπεδο. Έχει βαθιά ενσυναίσθηση να μπορεί να λειτουργεί με μεγαλοσύνη, ανοιχτοσύνη. Δεν βλέπει αντιπάλους, απλά γιατί δεν έχει! Για να συμβεί ένα συνταίριασμα, η απόλυτη συνάντηση, η ιερή συνάντηση, μεταξύ δυο ατόμων άντρα-γυναίκα χρειάζεται να έχει ισορροπήσει ο καθένας ξεχωριστά τις δυο αρχές. Όσο πλησιάζει ο καθένας ξεχωριστά το δικό του κέντρο, τόσο συναντά τον κατάλληλο, ευτυχίας κατάλληλο, σύντροφο! Οι σύντροφοι είμαστε καθρέφτες ο ένας για τον άλλον. Μέσα από τον άλλον αν νιώθεις εσύ υπέροχα, τόσο με τον εαυτό σου, όσο και με τον σύντροφο, βρίσκεσαι στη σύνδεση, στην ένωση, στην αληθινή ολοκλήρωση!

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα blogs της Σόφης Πασχάλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ