Οι αναφορές που έχουν καταγραφεί για τον καθένα στη ζωή του είναι και ο τρόπος που λειτουργεί. Αν μια αναφορά σου, πχ σε έχει πληγώσει πολύ και εσύ ζεις με βάση αυτή, αυτή συζητάς, αυτή επαναφέρεις στο μυαλό σου ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα να ζεις ένα ίδιο συναισθηματικό μοτίβο.

Από το παρελθόν μαθαίνουμε, κατανοούμε, αλλά δεν πρέπει να ζούμε από αυτό. Εστιάζουμε στα πράγματα που μας ενδυναμώνουν και όχι σε αυτά που μας ενοχλούν, για να μην χρειαστεί να ζούμε αυτό το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο που λέμε πολλές φορές, «μα πόσο ακόμα» και έρχεται το σύμπαν να σου απαντήσει: «Μέχρι να μάθεις».

Σημαντικό να βρεις το όραμα σου, καθώς βρίσκεις τον καθοδηγητή. Πολλοί επιτυχημένοι επαγγελματικά άνθρωποι που φαινομενικά σου φαντάζουν ευτυχισμένοι νιώθουν κενοί και άδειοι συναισθηματικά μη επιτρέποντας ουσιαστικό χώρο για αληθινή σύνδεση φοβούμενοι ένα φάντασμα που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι για πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους.

Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν εύκολα αυτοί οι άνθρωποι είναι να προχωρήσουν πέρα από το ρεαλιστικό. Πέρα από τα κουτάκια που έχουν φτιάξει. Συνήθως σκέφτονται εγωιστικά και αυτό που παίρνουν πίσω από τη ζωή είναι την ίδια τους τη συμπεριφορά μη κατανοώντας ότι οι ίδιοι την προκαλούν. Δεν γνωρίζουν πώς να βγούνε από έναν τρόπο ζωής επαναλαμβανόμενο σε ίδια συναισθήματα που η βάση τους είναι η λύπη, η θλίψη. Δημιουργούν επαγγελματική επιτυχία για να γεμίσουν την έλλειψη της ουσιαστικής ευτυχίας. Όσο δυναμώνεις μια ιδέα, η ιδέα παίρνει σάρκα και οστά.

Μην δυναμώνεις την ιδέα της αναβολής, της στασιμότητας. Δεν κερδίζεις τίποτα. Απεναντίας χάνεις. Από τι; Από ότι πιο σημαντικό υπάρχει στη ζωή. Από την υγεία σου. Κάθε μέρα ρίχνεις μέσα σου ένα ακόμα σκουπιδάκι που δρα αθροιστικά και μια μέρα αντιδρά το σώμα λέγοντας σου, δεν μπορώ να αντέξω άλλο και αρρωσταίνει. Η λεγόμενη τοξικότητα που εισέβαλε μέσα.

Σκέψου με δύναμη αυτό που θες. Δημιούργησε τα θεμέλια κ πραξτο. Η ζωή είναι μια. Κάθε μέρα που περνάει δεν επιστρέφει. Η ζωή συμβαίνει τώρα. Άσε τα ερωτηματικά. Ζήσε ότι είναι αυτό που θες. Για να το θες υπάρχει λόγος. Αν από την άλλη το φοβάσαι και λίγο έχει τον πιο ουσιαστικό λόγο. Μην προσπαθείς να γεμίζεις τα κενά με άδεια περιεχόμενα. Ένα δώρο έχει ουσία όταν το εσωτερικό του είναι αυτό που αληθινά προσδοκούσες. Μην εμμένεις στο περιτύλιγμα όσο ακριβή συσκευασία και αν έχει. Ποτέ δεν θα αντικαταστήσει την αλήθεια που νιώθεις. Το υπέροχο είναι ότι ούτε και χρειάζεται.

Γιατί; Γιατί πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα που απλά δεν χρειάζεται να διαλέξεις. Άλλο επιτυχία, άλλο ευτυχία. Timing! Ναι υπάρχει! Ωστόσο, δεν φταίει το timing που δεν είναι σωστό, ευθύνεσαι εσύ που δεν είσαι έτοιμος. Το timing από μόνο του δεν μπορεί να υπάρχει, καθώς υπάρχει σε αντίθεση με κάτι άλλο. Με εσένα. Με το που εσύ γίνεις έτοιμος γίνεται έτοιμο και το timing. Όλα συνδέονται. Και συμβαίνει. Ναι μπορείς να τα έχεις όλα. Από εσένα εξαρτάται και μόνο, πόση ευτυχία αντέχεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ