Ακούω συχνά: ο έρωτας είναι για τους τολμηρούς. Ο έρωτας είναι διαταραχή. Ο έρωτας είναι επικίνδυνος. Εσύ πώς τα ακούς όλα αυτά; Συμφωνείς ή διαφωνείς; Προσωπικά ακούω εγκατάλειψη και από και προς τον έρωτα! Αυτό που ακούω είναι πεποιθήσεις! Σε ό,τι λέμε «όχι», απλά επιλέγουμε να μην το ζούμε. Θεμιτό! Πόσο αυτή η τοποθέτηση όμως πραγματικά σου κάνει; Ακούω επίσης συχνά. Κανείς δεν με αγαπά. Τι συμβαίνει όταν νιώθουμε ότι δεν μας αγαπούν; Σήμερα θα εστιάσω στην αγάπη, καθώς αναφερόμαστε σε κατάσταση και όχι στον έρωτα που είναι συναίσθημα.

Ο έρωτας όπως προανέφερα είναι συναίσθημα και όπως προσωπικά το βλέπω στο τώρα μου για να παίξεις το παιχνίδι και για να βγεις κερδισμένος χρειάζεται να έχεις γίνει ένα με εσένα. Αν νιώθεις εσωτερικές ελλείψεις τότε ναι, ο έρωτας έχει την επικινδυνότητα του, καθώς ο άλλος δεν ήρθε για να στις καλύψει. Ο έρωτας όταν εσύ σε έχεις γνωρίσει είναι ωστόσο, το πιο υγιές δυνατό κομμάτι της ζωής μας, το πιο όμορφο και συνάμα το πιο αναγκαίο για να ζούμε με αγάπη και ισορροπία. Η κινητήριος δύναμη μας, θα έλεγα, το σπίτι μας.

Τι νιώθουμε και άρα ζούμε αν δεν μας αγαπούν; Εμείς δεν αγαπάμε. Φοβόμαστε ότι η αγάπη πληγώνει και έχουμε κλειδώσει. Ό,τι έχουμε ζήσει ωστόσο και μας έχει πληγώσει που το έχουμε βαφτίσει αγάπη, δεν ήταν αγάπη. Η αγάπη είναι φως. Μια δύναμη που πολλαπλασιάζει το καλύτερο που έχουμε. Όταν φοβόμαστε -ασυνείδητα- την αγάπη ζούμε στο εγώ μας. Εγκλωβιζόμαστε. Το εγώ βρίσκεται απέναντι από την αγάπη. Πώς να αγαπηθεί ένα εγώ; Εσύ όπως το ακούς θα αγαπούσες ένα εγώ; Ζητάμε να μας αγαπήσουν για να γίνουμε και να νιώσουμε κάτι. Να αυτόπροσδιοριστούμε. Ενώ χρειάζεται να γίνουμε για να μας αγαπήσουν. Και δεν αναφέρομαι στο τι κατέχουμε.

  • Έχω μια επαγγελματική πορεία!
  • Έχω χρήματα!
  • Έχω σπίτι!

Δεν αναφέρομαι στο έχω. Αναφέρομαι στο είμαι! Αν αφαιρέσεις όλα όσα έχεις, ποιος είσαι; Τι νιώθεις για εσένα; Πώς είναι η ζωή σου με εσένα; Τι υποστηρίζεις; Μπορείς να είσαι με τον εαυτό σου χωρίς να κάνεις κάτι και να σε απολαμβάνεις; Ή οι σκέψεις σου σε κυβερνούν; Ή οι δουλειές σε κυβερνούν; Ή το κινητό σου σε κυβερνά; Ποια είναι η ταυτότητα σου; Είσαι θυμωμένος; Είσαι εξαντλημένος; Είσαι η ζωή; Είσαι η αισιοδοξία; Είσαι ταξίδι; Τι είσαι; Ξεχωριστές ερωτήσεις να απαντήσεις αν επιθυμείς!

Παρακάτω θα αναλύσω κάποιες σπουδαίες αξίες και αν θες αναλογίσου τι νιώθεις!

Ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα άρωμα που δεν απευθύνεται σε κανέναν συγκεκριμένα. Προέρχεται από την πηγή του είναι. Να αισθάνεσαι ευγνώμων. Η πιο σπουδαία εμπειρία! Να παρατηρείς τα πουλιά, τα δέντρα, ολόκληρη την ύπαρξη. Να αποκτάς επίγνωση! Η ευγνωμοσύνη δεν έχει λέξεις, δεν μπορείς να την εκφράσεις δεν μπορείς να την εξηγήσεις, μπορείς μόνο να τη νιώσεις. Είναι δώρο της αφθονίας! Μπορείς να τη νιώσεις όταν έχεις κεντραριστεί με το μέσα σου.

Συμπόνια

Ο νόμος που αγκαλιάζει όλους τους νόμους, λέμε στο θήτα healing. Είσαι απόλυτα ελεύθερος. Η ίδια σου η ενέργεια γίνεται συμπόνια. Όταν μεταμορφώσεις το πάθος σε συμπόνια σέβεσαι τον άνθρωπο. Το πάθος είναι η επιθυμία. Η συμπόνια είναι θεραπευτική καθώς οτιδήποτε κάνει τον άνθρωπο να αρρωσταίνει οφείλεται στην έλλειψη αγάπης. Είτε δεν μπορεί να αγαπήσει ένας άνθρωπος, είτε δεν μπορεί να πάρει αγάπη οφείλεται στο ότι δεν μπορεί να μοιραστεί το είναι του. Οι εσωτερικές πληγές βγαίνουν στην επιφάνεια με πολλούς τρόπους για να θεραπευτούμε από την άρνηση μας να αγαπήσουμε. Όταν δεν φτάνουμε στην αγάπη η ψυχή υποφέρει και επί της ουσίας απλά επιβιώνει. Σεβασμός! Σεβασμός για τη ζωή. Σεβασμός για εμάς τους ίδιους και για τη ζωή των άλλων. Για να νιώσουμε τον σεβασμό χρειάζεται να ξεκόψουμε από παρελθοντικές πεποιθήσεις που μας κρατούν σε μια συγκεκριμένη θέση, Χρειάζεται να ανακαλύψουμε την ολότητα μας. Μέσα από εμάς να ανακαλύψουμε τον κόσμο και να οδηγηθούμε σε δικά μας συμπεράσματα. Χρειάζεται να ενώσουμε το παιχνίδι με τον σεβασμό. Όταν ο σεβασμός δεν μας οδηγεί στην άρνηση αλλά στη χαρά στο χορό στη διασκέδαση τότε το παιχνίδι γίνεται βαθύς σεβασμός. Το παιχνίδι συνήθως είναι ανταγωνιστικό. Όταν όμως περάσει σε άλλη διάσταση γίνεται η ίδια η ζωή.

Δεκτικότητα

Σημαίνει να παρατηρούμε το κομφούζιο του νου. Να παρατηρούμε τι κουβαλάμε μέσα εκεί. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι ό,τι έχει συμβεί έχει συμβεί και αυτό λέγεται παρελθόν. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί επειδή η πραγματικότητα δεν επαναλαμβάνεται. Ακόμα και όταν μια κατάσταση μας φαίνεται ίδια στη πραγματικότητα δεν είναι ποτέ ίδια. Ο ήλιος που βλέπουμε κάθε πρωί είναι ένας καινούργιος ήλιος. Για να το κατανοήσουμε όλο αυτό χρειάζεται να καθαρίσει ο νους διαφορετικά απλά θα θεωρεί και θα νιώθει μια επανάληψη συναισθημάτων και θα μεγαλώνει φόβους. Η κάθε μέρα είναι μια ευλογία. Μια νέα μέρα. Μια νέα μέρα να ξεκινάς.

Ευαισθησία

Όσο πιο ευαίσθητοι γινόμαστε τόσο περισσότερο κατανοούμε εμάς τους ίδιους και τους άλλους ανθρώπους. Όταν είμαστε μικρά παιδιά, μας λένε να φύγουμε από την ευαισθησία καθώς δείχνει αδυναμία. Όμως στη πραγματικότητα ο ευαίσθητος άνθρωπος έχει μοναδική δύναμη. Έχει διαυγή οπτική, έχει την αίσθηση της ομορφιάς.

Διαίσθηση

Για το τέλος θα αφήσω μια πολύ αγαπημένη ικανότητα. Η διαίσθηση η οποία είναι η βαθιά αποδοχή. Η διαίσθηση μπορεί να σου δώσει όλες τις απαντήσεις. Και το πιο υπέροχο είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις καμία ερώτηση. Η διαίσθηση είναι μια ανώτερη κατάσταση που δεν έχει ανάγκη από τίποτα. Είναι πλήρης η ίδια. Αν την αφυπνίσεις υπάρχει μέσα από εσένα και συνδέεται με όλη τη συμπαντική βιβλιοθήκη! Με τη διαύγεια όλου του σύμπαντος.

Αυτό το άρθρο θα μπορούσες να πεις είναι μη πραγματικό, πολύ αέρινο. Ωραίο στη φαντασία, δύσκολο στη πράξη. Ό,τι και αν θεωρήσεις όταν το διαβάσεις είναι σημαντικό να ακούσεις τι πιστεύεις. Αν θες να αναλύσεις τι σκέφτηκες θα διαπιστώσεις μόνος σου τι πιστεύεις βαθιά μέσα σου και θα σε βοηθήσεις να αναγνωρίσεις πτυχές του εαυτού σου. Ό,τι πιστεύουμε, ζούμε. Αν κατανοούσαμε αυτό και μόνο, θα κατανοούσαμε την ίδια τη ζωή. Είναι τόσο απλό! Ό,τι λέμε, ζούμε. Η δική μας τοποθέτηση είναι η δική μας σκέψη. Η δική μας σκέψη είναι η δική μας πράξη. Η δική μας πράξη είναι η ζωή μας. Ό,τι δεν μας αρέσει μπορούμε να το αλλάξουμε. Όλα είναι ένα αληθινό «πιστεύω» απόσταση! Από την ψυχή μας πιστεύω! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακούς τι λες! Αν αυτό που λες βγαίνει από το εγώ, θα το νιώθεις, θα το βλέπεις από τα αποτελέσματα! Αν αυτό που λες βγαίνει από την αγάπη θα το νιώθεις, θα το βλέπεις από τα αποτελέσματα. Διάλεξε τα αποτελέσματα πρώτα που θες για να διαλέξεις κατεύθυνση και συμπεριφορά.

Να σε μάθεις, να αλλάζεις για να προλαβαίνεις τις αλλαγές της ζωής, απολαμβάνοντας τες!

Διαβάστε επίσης: Σόφη Πασχάλη: «Το δίκιο και το άδικο. Μια άλλη οπτική»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ