Η σειρά IQ 160 είναι το αγαπημένο μας θέμα συζήτησης στα γραφεία της Barking Well Media. Βρισκόμαστε μία ανάσα από το «αστυνομικό τμήμα» της σειράς και αυτό, όπως μπορείτε να καταλάβετε, σημαίνει ότι έχουμε τη χαρά να πέφτουμε συχνά επάνω σε κάποιους από τους πρωταγωνιστές της.

Η ανεμελιά της Σμαράγδας Καρύδη, η ευγένεια του Νίκου Κουρή, η γοητεία της Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και το παιχνιδιάρικο ύφος του Ηλία Μουλά είναι αυτά που μας έχουν κάνει να νιώθουμε οικεία μαζί τους και να ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα αυτής της αστυκωμικής, όπως εύστοχα αναφέρει το τρέιλερ, σειράς του Star.

Θέλοντας να ενισχύσω λίγο ακόμα την ανυπομονησία μας/σας θα προσθέσω μερικά στοιχεία που ξεχώρισα στην ειδική προβολή του πρώτου διπλού επεισοδίου που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης. Το ραντεβού μας ήταν στην Golden Class των Village Cinemas και στις διπλανές θέσεις είχαμε τους ανθρώπους που στη συνέχεια απολαύσαμε στην οθόνη μας.

Ειδική προβολή με τους πρωταγωνιστές του IQ 160

Το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε το επεισόδιο παρέα με τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της σειράς μας δημιούργησε ένα μεγαλύτερο άγχος για το πώς θα αντιδράσουμε και για το αν στο τέλος θα έπρεπε να μετράμε τις λέξεις μας για να μην μας ξεφύγει κάτι που δεν μας άρεσε και τους φέρουμε σε άβολη θέση. Τουλάχιστον εμένα αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις μου μέχρι να κλείσουν τα φώτα και να χαθώ στην γρήγορη πλοκή με τις ξεκαρδιστικές ατάκες.

Η αίθουσα δεν σταμάτησε να γελάει με τις περιπέτειες της «Μουρίκη», όπως αποκαλεί ο Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) την «εισβολέα» στο αστυνομικό τμήμα. Η ηρωίδα της Σμαράγδας Καρύδη είναι απολαυστική και ταυτόχρονα βγαλμένη από τη ζωή μας αφού τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί, λίγο πολύ, μοιάζουν με τα δικά μας. Ο τρόπος που τα διαχειρίζεται ίσως να είναι και μία έμπνευση για να είμαστε περισσότεροι δεκτικοί σε αυτά που μας συμβαίνουν.

Η Πηνελόπη Μουρίκη και ο Αργύρης Καλατζής, οι δύο κεντρικοί ήρωες της σειράς που είναι και το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού ΟΚ!, είναι τα πρόσωπα που σίγουρα θα αγαπήσετε κι εσείς. Στους δικούς μου αγαπημένους είναι και ο Γιώργος Βλαστός που υποδύεται ο Ηλίας Μουλάς. Ο υπαστυνόμος Β’ είναι είναι ένα μεγάλο παιδί που λέει ότι του έρχεται αφιλτράριστο στο μυαλό και το υποκριτικό ταλέντου του Ηλία Μουλά δεν σου επιτρέπει να μην τον αγαπήσεις και σίγουρα να μη γελάσεις.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ όμως και στους ηθοποιούς που υποδύονται τα τρία παιδιά της Σμαράγδας. Από τη Μαρία Νεαμονίτη που, όπως ομολογούν οι συντελεστές του IQ 160, είναι από τα πιο ήσυχα και γλυκά μωρά μέχρι τον Φίλιππο Ελευθερόπουλο και την Αγγελική Μάρκου.

Ο μικρός Φίλιππος, που υποδύεται τον Ηλία Μουρίκη, έκλεψε τις εντυπώσεις και στην ειδική προβολή αφού παρακολούθησε τη σειρά από τις πρώτες θέσεις και φρόντισε φεύγοντας να τους χαιρετήσει όλους. Θα σας κλέψει την καρδιά ο χαρακτήρας του!

Την καρδιά θα σας κλέψει -για άλλους λόγους- και ο ιατροδικαστής Γιάννης Παπανίκας που υποδύεται ο Αριστοτέλης Μπολοβίνος. Spoiler Alert: Θα τον δούμε στη σειρά από το 3ο επεισόδιο.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 21:00, στο Star. Ανυπομονώ να το ξαναδώ και να γελάσω γιατί πραγματικά θεωρώ ότι το IQ είναι το αντικαταθλιπτικό που χρειαζόμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ