Απόγευμα Τετάρτης 30 Μαρτίου και η είδηση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου παγώνει το πανελλήνιο. Μαζί και όλους εμάς τους δημοσιογράφους. Οι υποψίες επιβεβαιώνονται πλέον με αποδεικτικά στοιχεία. Τα εργαστήρια τοξικολογίας δείχνουν την ύπαρξη πολύ υψηλής ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας και η 33χρονη μητέρα συλλαμβάνεται και μεταφέρεται από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ.

Οι χρήστες του Twitter μιλούν για δικαίωση, την ώρα που ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός ανακοινώνει τη δημιουργία μιας διαδικτυακής συνάντησης στην πλατφόρμα, προκειμένου να μιλήσει με τον κόσμο και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Βλέποντας το tweet του αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι μακριά η βραδιά. Στις 22:00 συντονίζομαι μαζί με περίπου 9000 άτομα στο space (χώρος φωνητικών συνομιλιών) με τίτλο «Πάτρα με τον Πέτρο Κουσουλό».

Ακούστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το κοινό, με τον γνωστό δημοσιογράφο να εξομολογείται για πρώτη φορά ότι ήρθε αντιμέτωπος με απειλές, ενώ πριν από μερικές μέρες άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητό του παίρνοντας το λάπτοπ του, στο οποίο υπήρχαν μέσα πληροφορίες για την υπόθεση.

Γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα και ενώ ο Πέτρος Κουσουλός και οι συνδιοργανωτές του space ετοιμάζονταν να αποχαιρετήσουν το κοινό, τον λόγο πήρε ένας χρήστης του Twitter με το όνομα Don Apo, με την μαρτυρία του να μας σοκάρει όλους.

Έχοντας στείλει σε προσωπικό μήνυμα στους διοργανωτές τόσο το oνοματεπώνυμό του όσο και το κινητό του τηλέφωνο και εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον να καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Don Apo αποκάλυψε την επαφή που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου πριν από περίπου ενάμισι μήνα.

Ο ίδιος, που όπως δήλωσε, εργάζεται στο κομμάτι της προστασίας υψηλόβαθμων προσώπων στο Ντουμπάι, επέστρεψε στη γενέτειρά του την Πάτρα πριν από περίπου δύο μήνες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να συναντηθούν στο σπίτι που διαμένει η οικογένεια. Εκεί τον περίμενε ο ίδιος μαζί με την Ρούλα ενώ από τα πρώτα λεπτά του ζήτησαν να τους παραδώσει το κινητό του, κάτι που τον παραξένεψε ιδιαίτερα. Η οικογένεια ζήτησε από τον Don Apo να τους παρέχει προστασία δηλώνοντας πως φοβούνται τον κόσμο στην Πάτρα. Αφού του μίλησαν για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών ξεκίνησαν κάποιες πιο περίεργες ερωτήσεις…

Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, γνωρίζοντας για τις γνωριμίες του Don Apo, τον ρώτησε αν θα μπορούσαν να βρούνε πρόσωπο μέσα από το Ανθρωποκτονιών που να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις στις έρευνες. Μια από τις επόμενες ερωτήσεις της ήταν αν ισχύει ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης κάποιος μπορεί να «σπάσει» μέσα στα πρώτα 15 λεπτά, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει το βοήθειά του προκειμένου να μάθει πού μένει ο Μάνος, καθώς πλέον δεν βρίσκονταν στο σπίτι.  

Ο Don Apo τους ξεκαθάρισε πως θα μπορούσε να τους βοηθήσει μόνο στην αναζήτηση ενός καλού δικηγόρου. Έτσι κι έκανε, σύμφωνα πάντα με τη δημόσια μαρτυρία του, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον Απόστολο Λύτρα.

Τελειώνοντας η πεντάωρη περίπου συνομιλία του Πέτρου Κουσουλού με το κοινό στο Twitter για ένα πράγμα ήμουν πλέον σίγουρη. Ο ασκός του Αιόλου μόλις άνοιξε και μαζί με αυτόν και όλα τα στόματα στην Πάτρα, που μέχρι πρότινος παρέμεναν ερμητικά κλειστά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ