Ενώπιων της 18ης τακτικής ανακρίτριας βρέθηκε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνα. Η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα συνελ΄ηφθει χθες, Τετάρτη 30/3 και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Έπειτα ήρθε αντιμέτωπη με ανακριτή και Εισαγγελέα και η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Η ανακρίτρια της όρισε δικηγόρο από τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την υπεράσπισή της μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δικηγόρος που ορίστικε για την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ο Νικόλαος Ιωάννου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ευελπίδων με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Η 33χρονη κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας. Φορούσε κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα δικαστήρια, μόλις είδε την Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφέρθηκε με οργή στην κατηγορούμενη. Κάποιοι της φώναζαν «ομολόγησε», ενώ από άλλους ακούστηκε οργισμένα η λέξη «λιθοβολισμός».

Η μεταφορά της στα δικαστήρια έγινε με τουλάχιστον 5 αστυνομικά οχήματα, ενώ στο σημείο ήταν και διμοιρία των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα για την παραίτηση από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Λίγο νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο Απόστολος Λύτρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Λύτρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις, ο ιατρικός φάκελος της Τζωρζίνας, οι μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών οδήγησαν χθες στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου της γυναίκας που χορηγώντας την ουσία κεταμίνη στο παιδί της προκάλεσε το θάνατό του στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ