Ένα πράγμα περιμέναμε να δούμε σήμερα στην τηλεόραση. Το σχόλιο της Ελένης Μενεγάκη στη συνέντευξη της Δέσποινας Βανδή για το διαζύγιό της και τον έρωτά της με τον Βασίλη Μπισμπίκη. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, η τοποθέτηση της Ελένης σήμερα είχε ιδιαίτερη σημασία. Σύμφωνα με αστικό μύθο, όταν η Ελένη είχε ανακοινώσει σε μαγαζί των βορείων προαστίων στις τότε κολλητές της Δέσποινα και Τζένη (Μπαλατσινού) ότι θα αφήσει τον Γιάννη Λάτσιο για τα μάτια του Μάκη Παντζόπουλου, εκείνες της είχαν εναντιωθεί και η φιλία αυτή είχε unhappy end.

Τα χρόνια πέρασαν, η Τζένη άφησε τον Πέτρο Κωστόπουλο και ερωτεύτηκε τον Βασίλη Κικίλια και η Δέσποινα άφησε τον Ντέμη Νικολαΐδη για χάρη του Βασίλη Μπισμπίκη. Ουσιαστικά οι τρεις γυναίκες ακολούθησαν την ίδια σχεδόν πορεία, απλά η Ελένη ήταν η πρώτη που το έκανε. Σε αντίθεση βέβαια με τις δυο τελευταίες, που γνώριζαν όλοι γύρω τους από πριν ότι δεν ήταν ευτυχισμένες στον γάμο τους, στην περίπτωση της Ελένης κανείς δεν είχε ιδέα ότι δεν ήταν καλά με τον Γιάννη Λάτσιο. Απλά ένα καλοκαίρι (Ιούλιος του 2009 συγκεκριμένα) πήγε διακοπές με τον Πέτρο και την Τζένη στo Onar της Άνδρου γιατί ο Γιάννης είχε πολλή δουλειά εκείνες τις μέρες, γνώρισε τον γοητευτικό ιδιοκτήτη της οικολογικής ξενοδοχειακής μονάδας και η ζωή της άλλαξε για πάντα.

Η Ελένη Μενεγάκη και η Δέσποινα Βανδή το 2005.
Η Τζένη Μπαλατσινού και η Δέσποινα Βανδή το 2010.

Τότε το στήριγμά της είχε γίνει η κουμπάρα της, Νατάσα Θεοδωρίδου, φτάνοντας στο σημείο, αμέσως μετά την ανακοίνωση του χωρισμού στις αρχές του 2010 να τη φυγαδεύει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της, προκειμένου να αποφύγει τους παπαράτσι που είχαν στρατοπεδεύσει με βάρδιες έξω από το σπίτι της στα Μελίσσια. Τρεις μήνες μετά, το περιοδικό ΟΚ!, ιδιοκτησίας τότε του Πέτρου Κωστόπουλου, θα δημοσίευε τις πρώτες φωτογραφίες της Ελένης με τον Μάκη Παντζόπουλο.

Και οι τρεις γυναίκες σήμερα, στην έκτη δεκαετία της ζωής τους, φαίνονται- και είναι!- πιο ευτυχισμένες από ποτέ. Η Τζένη και η Ελένη χάρισαν μάλιστα και από ένα παιδί στους συντρόφους της. Στην περίπτωση της Δέσποινας, ο Βασίλης έχει ήδη βιώσει τη χαρά της πατρότητας. Μάλιστα ο γιος του έχει εξαιρετικές σχέσεις με τη Δέσποινα και εκείνη τον προσέχει πάρα πολύ.

Ειδικά για την τελευταία, οφείλουμε να τονίσουμε πόσο κόσμια και προσεκτικά διατυπωμένη ήταν η τοποθέτησή της για το τέλος του γάμου της. Ουσιαστικά, πήρε πάνω της το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα με τη μεταφέρει στον πρώην σύζυγό της. Δυο τρεις προτάσεις θα ήταν αρκετές. Όμως η Δέσποινα, αν και «λαβωμένη», σεβάστηκε απόλυτα τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε κάποτε παράφορα και πέρασε δυο δεκαετίες στο πλευρό του. Υπήρξε μάλιστα τόσο ερωτευμένη μαζί του, που στην τελετή του γάμου τους, όλοι έχουν να θυμούνται ότι η νύφη έκλαιγε από ευτυχία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ