Σε μια ανιδιοτελή κίνηση αγάπης προχώρησαν η Βίκυ Καγιά και ο σύζυγός της Ηλίας Κρασσάς. Εδώ και λίγες μέρες προσφέρουν στέγη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης σε μια οικογένεια προσφύγων από την Ουκρανία. Οι δυο τους μάλιστα θέλησαν να κρατήσουν κρυφή την πρωτοβουλία τους αυτή.

Όλο αυτό το διάστημα η παρουσιάστρια και ο επιχειρηματίας ήταν συγκλονισμένοι από τις τραγικές εικόνες των παιδιών και ηλικιωμένων που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να σωθούν από τη ρωσική εισβολή. Έτσι, αποφάσισαν να μη μείνουν αμέτοχοι. Αφού συμπλήρωσαν τα απαραίτητα έγγραφα που δήλωναν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν προσφυγικές οικογένειες, ήρθαν σε επαφή με μια οικογένεια που είχε εγκαταλείψει την Οδησσό.

Πρόκειται για μια μητέρα με τρία παιδιά, τους υπερήλικες γονείς της και τον σκύλο τους. Όταν έφτασαν στην Αθήνα, τους νοίκιασαν για λίγες μέρες ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και το πρωί του Σαββάτου η Βίκυ ταξίδεψε μαζί τους μέχρι την εξοχική της κατοικία στην Εύβοια όπου θα μπορέσουν να μείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπάρχει ο πατέρας των παιδιών και έχει μείνει πίσω στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Η Βίκυ Καγιά και ο Ηλίας Κρασσάς με τα παιδιά τους, Κάρολο και Μπιάνκα. (NDP)

Η αλήθεια μάλιστα είναι το ζεύγος Καγιά -Κρασσά, όλα αυτά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι δείχνουν έμπρακτα στα τέσσερα παιδιά τους (ο ιδιοκτήτης των Fresh έχει ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι από τον πρώτο του γάμο) πως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και πιο χρήσιμοι στην κοινωνία όταν βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ