Σε πένθος έχει βυθιστεί όλη η Μύκονος- και όχι μόνο- μετά τον τραγικό θάνατο του Τζώρτζη Μονογιού. Ο 45χρονος Μυκονιάτης επιχειρηματίας σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε τροχαίο δυστύχημα με μια Ferrari που μόλις είχε παραλάβει.

Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του, ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα λεγόμενα supercars. Για την ακρίβεια, τα τελευταία χρόνια είχε στην κατοχή του μία πανάκριβη Lamborghini.

Σύμφωνα με όσα μας είπε καλός του φίλος, η συγκεκριμένη Ferrari θα ήταν προσωρινή μέχρι να παραλάβει το νέο μοντέλο της αγαπημένης του Lamborghini. «Του άρεσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά δεν τον είχα δει να τρέχει ποτέ» λέει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο okmag. «Ήταν οικογενειάρχης, δεν του άρεσε να προκαλεί». Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που δεν είχε social media και δεν τον ενδιέφεραν καθόλου οι φωτογραφίες.

Τη βραδιά του μοιραίου τροχαίου, κατευθυνόταν στο σπίτι του στο Καβούρι μαζί με τη σύζυγό του. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2020 ενώ λίγο μετά ήρθε στη ζωή ο γιος του. Ο Τζώρτζης είχε άλλη μία κόρη από παλιότερη σχέση του. Ακόμα και οι γυναίκες που επέλεγε είχαν το ίδιο χαμηλό προφίλ με εκείνον.

Στις δύο μπουτίκ που διατηρούσε στα Ματογιάννια (Jorjy και Alchemist) ήταν πελάτες τα πιο διάσημα ονόματα που επισκέπτονταν τη Μύκονο. Από τον Χιου Τζάκμαν μέχρι τη Μόνικα Μπελούτσι και την Αλεσάντρα Αμπρόζιο.

Ένας γενναιόδωρος άνθρωπος

Τους χειμερινούς μήνες ζούσε στην Αθήνα και αγαπούσε πολύ τα νότια προάστια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον είχαν δει να συχνάζει σε γνωστά στέκια της Γλυφάδας, όπως το Nuera ή το Padam. Ήταν ευγενικός με όλους και του άρεσε να κερνάει τους φίλους του.

Ακόμα και το προσωπικό του είχε πάντα να λέει πόσο γενναιόδωρος ήταν. Ο ίδιος πίστευε πως αν οι υπάλληλοί σου είναι ευχαριστημένοι με τις απολαβές του θα είναι πιο αποδοτικοί. Γι’ αυτό κιόλας ήταν γνωστό στο νησί πως ήταν από τα «καλύτερα αφεντικά». Πάντα καλοντυμένος και προσεγμένος, του άρεσε η γυμναστική, η καλή διατροφή και δεν αγαπούσε τα άσκοπα ξενύχτια.

Σε αρκετά νεότερη ηλικία, όταν υπηρετούσε ακόμα στις Ειδικές Δυνάμεις, είχε γυρίσει με άδεια στο νησί του και είχε ένα σοβαρό ατύχημα με μηχανή. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του τότε, είχε μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Εκεί είχε παραμείνει, όπως μας λένε, για έναν μήνα περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ