Άβυσσος η ψυχή του τηλεθεατή, χρόνια το λέμε. Μα να κάνει ο Γιώργος Λιάγκας υψηλότερες επιδόσεις μετά την αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού; 14,4% κατέγραψε χτες στο δυναμικό κοινό, μόλις 0,2% κάτω από την Κατερίνα Καινούργιου που έκοψε πρώτη το νήμα της ζώνης με 14,6%. Η «Super Κατερίνα» έκανε μάλιστα 38% στις νεαρές γυναίκες 15-24, ενώ το «Πρωινό» κέρδισε το αντίστοιχο αντρικό κοινό με 27,8%.

Η πιο εντυπωσιακή όμως επίδοση της Τρίτης σημειώθηκε το βράδυ στο Star, με το σαφώς βελτιωμένο GNTM να κερδίζει το 40% των πολύ νεαρών γυναικών (συνολική επίδοση στο δυναμικό κοινό 21,5%). Εκτίμησα την ειλικρίνεια του Δημήτρη Σκουλού, που παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε να μην τον καλέσουν φέτος στο reality μόδας, αλλά κάπως ιδέα μου ήταν ότι εμμέσως κατηγόρησε τη Βίκυ Καγιά για την απομάκρυνσή του;

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή επιτροπή εξυπηρετεί σαφώς πιο αποτελεσματικά τον σκοπό της (ας μην ήταν τόσα πολλά τα αγγλικά όμως!) και οι επιλογές των υποψηφίων από την ομάδα παραγωγής είναι άκρως πετυχημένες, προκαλώντας συζητήσεις και αμφισβητήσεις. Έτσι κι αλλιώς, το GNTM δεν είναι πρακτορείο μόδας, μια τηλεοπτική εμπειρία είναι. H περσινή νικήτρια, η Κυβέλη, δεν πήγε να δουλέψει στο εξωτερικό όπως της έταζαν, αλλά εργαζόταν το καλοκαίρι ως υποδοχή σε γνωστό club στη Μύκονο.

Αναφέρθηκα όμως στην αρχή στην αποχώρηση της Δούκισσας και θέλω να συμπληρώσω δυο πραγματάκια που δεν μπόρεσα να πω τη Δευτέρα ως καλεσμένος στη «Super Κατερίνα». «Πήρες το μέρος του Λιάγκα» μου είπαν κάποιοι. Καταρχάς δεν πήρα το μέρος κανενός, γιατί προσωπικά δεν έχω ούτε εμμονή ούτε εμπάθεια με κανέναν, ούτε έχω να χωρίσω κάτι μαζί τους. Με τον Λιάγκα έχω συνεργαστεί τηλεοπτικά για μισή σεζόν, δεν πέρασα πολύ εύκολα λόγω «ιδιαίτερων» συνθηκών, αλλά με τον καιρό το πρόσημο βγήκε θετικό και θα το έκανα ξανά.

Ο Γιώργος είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος (Δίδυμος γαρ!), αλλά μόλις τον κατανοήσεις, μπορείς να τον διαχειριστείς. Δηλαδή μπορεί να σου πει πάνω στην ένταση κάτι βαρύ και σε 10 λεπτά να το έχει ξεχάσει και να σε ρωτήσει πού θα πάτε μετά για καφέ. Αν όμως πας σε ένα κανάλι, συμφωνείς κάποια πράγματα και μετά αλλάζεις γνώμη (δικαίωμά σου!) και ζητάς κάτι διαφορετικό γιατί το σκηνικό δεν εξελίχθηκε έτσι όπως τα περίμενες, τότε, ναι, είσαι ελεύθερος να ζητήσεις να σε αποδεσμεύσουν. Το είχα κάνει και εγώ πρόπερσι στο Open. Τόσο η Δούκισσα, όσο και εγώ σταθήκαμε τυχεροί και μας άφησαν να φύγουμε. Ο χρόνος δείχνει πάντα στο τέλος αν έχεις πάρει τη σωστή απόφαση.

Και εδώ θα προσθέσω ένα μόνο δεδομένο. Ο Γιώργος Λιάγκας, βάσει συμβολαίου, είχε το δικαίωμα να μη δεχτεί δίπλα του τη Δούκισσα Νομικού. Μπορεί να έκρινε -ορθά όπως αποδείχτηκε- και να είπε ότι αυτό δεν θα πήγαινε και πολύ καλά, αλλά δεν πήγε κόντρα στον σταθμό. Όπως επίσης, παρά το δελτίο τύπου που φάνηκε να μην είναι υπέρ του, ο παρουσιαστής έχει τη στήριξη της ηγεσίας. Εκεί που φάνηκε ότι δεν είχε στήριξη, ήταν από τη μητέρα των παιδιών του, που δεν είχε λόγο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να περάσει μήνυμα τύπου «νιώθω δικαιωμένη στην τοποθεσία Μαρούσι». Γιατί η Φαίη που γνωρίζω εγώ, είναι πάντα ευγενής και πολύ προσεκτική στις δηλώσεις και τις κινήσεις της (επίδοση Τρίτης 11,4%). Αν όμως ήταν αυτή η ανάγκη της και ένιωσε καλύτερα μετά, πάμε πάσο.

Ποια είναι η μόνη εκπομπή της ΕΡΤ1 που έκανε χτες διψήφιο μέσο όρο στο δυναμικό κοινό; Το δελτίο ειδήσεων που ξεκινάει στις 10 το πρωί (11,5%).

Ανεβασμένες στροφές και για τη Ζήνα Κουτσελίνη. Οι «Αλήθειες» της έπεισαν χτες στο 18,3% του δυναμικού κοινού, πολύ καλό ποσοστό για κοινωνική εκπομπή.

Οι «Παγιδευμένοι» στον ΑΝΤ1 συνεχίζουν να αρέσουν πολύ (16,5%), και η αναμονή του κοινού χάρισε διψήφια και στο «Εκτός υπηρεσίας» που προηγήθηκε (11,4%). Η κωμική σειρά πήρε και πολύ καλό lead in από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αφού ο «Εκατομμυριούχος» σημείωσε 19,4%.

Μία καλή ημέρα είχε χτες και η Ελένη Μενεγάκη με 18,4% στο γυναικείο κοινό 25-44, που είναι, ως γνωστόν, το αγαπημένο των διαφημιστικών εταιρειών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ