Έκανε τελικά η Ηλιάνα Παπαγεωργίου τη σωστή επιλογή με το Love Island; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική αν κρίνει κάποιος από τα «χειμωνιάτικα» νούμερα τηλεθέασης. Το 7,1% που συγκέντρωσε το βράδυ του Σαββάτου το reality σχέσεων σίγουρα δεν φέρνει χαμόγελα στον ΣΚΑΪ, ειδικά όταν απέναντί σου το Star με την επανάληψη του Asia Express κάνει μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 10,4%.

Το Asia Express ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, τουλάχιστον στην πρεμιέρα. Δέκα με τόνο στο γρήγορο μοντάζ, δεκάρι και στον σκηνοθέτη που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές της Καμπότζης, άριστα 10 και στον casting director για την επιλογή των παικτών και το viral «Δημήτρηηηη» της μάνας (και πλέον γιαγιάς!) Χριστίνας Παππά να μου θυμίζει τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου τη Λιολιώ που προσπαθούσε να με μαζέψει για φαγητό από τον δρόμο που παίζαμε μέχρι τελικής πτώσεως τα ανοιξιάτικα απογεύματα.

Από την άλλη με το Love Island υπάρχει πρόβλημα που δύσκολα θα λυθεί. Είναι αυτό που μου έλεγε σημαντικό στέλεχος της ιδιωτικής τηλεόρασης παλιότερα ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια πολύ δύσκολα γίνονται αποδεκτά στις μεσογειακές χώρες, αντίθετα είναι πιο δημοφιλή στις χώρες του βορρά. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου διεκπεραιώνει παραπάνω από ικανοποιητικά τον ρόλο της. Τελεία.

Ο ΣΚΑΪ καλείται όμως να λύσει άλλη μια σπαζοκεφαλιά, που ακούει στο όνομα Μαρία Μπακοδήμου. Μία γυναίκα που γνωρίζει καλά τους τηλεοπτικούς κανόνες, έχει δοκιμαστεί σε πολλά είδη και έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν της, κυρίως με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Μια παρουσιάστρια που είχε καταφέρει να βγει αλώβητη ακόμα και στο Power of Love. Χτες, Σάββατο, η εκπομπή σημείωσε μόλις 6% στο δυναμικό κοινό, όταν απέναντί της, η Ναταλία Γερμανού έφερε 15,6%. Με την εκπομπή να σημειώνει πιο χαμηλά νούμερα ακόμα και από τη Σάσα Σταμάτη που έβγαινε από ένα πλατό πιο μικρό και χαμηλοτάβανο από το σαλόνι μου. Με λιγότερα εμπορικά από την εκπομπή του ζεύγους Γκουντάρα- Κάκκαβα. Η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή της και λύσεις υπάρχουν: Ριζικές αλλαγές μπροστά και πίσω από τις κάμερες και επικοινωνιακή (αντ)επίθεση.

Αδικημένος αντικειμενικά ο «Γλυκάνισος», μία αξιόλογη σειρά που πίστευαν πολύ στο κανάλι του Φαλήρου. Μόλις 3,5% τηλεθέαση χτες, απέναντι σε δύο σήριαλ- θωρηκτά, τον «Σασμό» (21,9%), και τη «Γη της Ελιάς» (19,4%). Από το ερχόμενο Σάββατο έχουμε Just the Two of Us στις 8 ακριβώς, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Την καλύτερή της επίδοση για φέτος σημείωσε χτες η Ελένη Τσολάκη, φτάνοντας μάλιστα το 14,1% σε τέταρτο- νικήτρια ζώνης η Σίσσυ Χρηστίδου αφήνοντας πίσω και τον Νίκο Μάνεση. Το μεγάλο στοίχημα του Open είναι φυσικά το «Κόκκινο ποτάμι- η συνέχεια» που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 21:00. Πρεμιέρα και για το The Voice την ίδια ώρα στον ΣΚΑΪ που καλείται να «χτυπήσει» το δεύτερο επεισόδιο του Asia Express.

Την Παρασκευή πήγαμε στην πρεμιέρα του Parfait. Το πρώην Estate έχει μεταμορφωθεί στο πιο εντυπωσιακό μαγαζί της πόλης, με ένα cabaret show που όμοιό του δεν έχεις ξαναδεί στην Ελλάδα ενώ το φαγητό έχει επιμεληθεί ο Έκτορας Μποτρίνι. Ο χώρος ανήκει στον Γιάννη Τσακουμάκο, τον επιχειρηματία που ακούστηκε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της δικαστικής διαμάχης που έχει ξεκινήσει με το ζεύγος Γαρμπή- Σχοινά. Εκεί ήταν όμως και η Έλενα Παπαρίζου (με γυναικοπαρέα) και ο Γιώργος Σαμπάνης (με τη σύντροφό του) στηρίζοντας το νέο βήμα του επιχειρηματία, αφού οι δυο τους πλέον ανήκουν στο δυναμικό του ομίλου. Όσο για τον Γιώργο Μαζωνάκη που εμφανίζεται ακριβώς δίπλα, στο «Κέντρο Αθηνών», το πρώτο Σάββατο ήταν θριαμβευτικό.

Μαθαίνουμε ότι ο Κωνσταντίνος Βασάλος, μετά το Asia Express, στο οποίο φέρεται να έχει βγει νικητής, ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για τον Άγιο Δομίνικο. Άρα δεν του βγήκε σε κακό η απόφασή του να αποχωρήσει από το πάνελ του «Έλα Χαμογέλα». Όσο για τον Γιώργο Αγγελόπουλο όλα δείχνουν ότι δεν θα συναντήσει τους πρώην συμπαίκτες του, αφού, όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ, τον ερχόμενο Μάρτιο θα κάνει γυρίσματα για διεθνή κινηματογραφική παραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ