Σε ρυθμούς Eurovision κινείται αυτές τις μέρες η Ελληνική τηλεόραση μαζί τις γαμήλιες προετοιμασίες του Στέφανου Κασσελάκη -και τις ατυχείς εκφράσεις στον δημόσιο πολιτικό του λόγο. Η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στη σκηνή απόψε με ένα γερό κρύωμα και όλοι ελπίζουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο από αυτό που είδαμε στη χτεσινή μεσημεριανή της πρόβα. Τα προγνωστικά λένε πάντως πώς θα περάσει 3η από τους 10 στον ημιτελικό, ενώ στον τελικό δεν θα καταφέρει να μπει στην πεντάδα. Έχουμε να πούμε όμως κι άλλα για τη Eurovision παρακάτω γιατί στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο επικρατεί ένας μικρός αναβρασμός.

Τη στιγμή φυσικά που εκπομπές και sites ασχολούνται με την πρωινή και μεσημεριανή ζώνη, τα κανάλια πιο πολύ έχουν έγνοια το prime time καθώς εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι των εσόδων που κρίνουν θέσεις και καριέρες.

Εκτός ΑΝΤ1 θεωρείται ότι είναι η Φαίη Μαυραγάνη, ενώ καμία απάντηση δεν δίνει το κανάλι για την εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα– γιατί προφανώς δεν υπάρχει ακόμα. Για το YFSF, φυσικά, ούτε λόγος…

Ένα από τα ονόματα που ακούγεται ότι έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση της Μαυραγάνη είναι αυτό της Αναστασίας Γιάμαλη.

Από εβδομάδα σε εβδομάδα πάει η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το συμβόλαιο του Γιώργου Λιάγκα. Μια ανανέωση που δεν εξελίχθηκε πολύ ομαλά και χαλαρά αλλά επειδή και οι δύο πλευρές επιθυμούν το ίδιο αποτέλεσμα, όλοι θεωρούν πως ο πολυπόθητος λευκός καπνός θα βγει πολύ σύντομα από τις καμινάδες του Αμαρουσίου. Ακόμα όμως και αν όλα πήγαιναν λάθος, η ηγεσία του καναλιού είχε έτοιμο το plan b.

Παρόμοια σιωπή και από το Mega, το οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Φαίη Σκορδά– και αυτό είναι πλέον γεγονός και όχι απλή φήμη. Ένα γεγονός που ενισχύθηκε από την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη και την υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη, που τα ανεπίσημα polls τη θέλουν να κερδίζει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Την ίδια στιγμή όμως, οι τελευταίες ενθαρρυντικές επιδόσεις της Δανάης Μπάρκα ενισχύουν το επιχείρημα εκείνων που προσπαθούν να την κρατήσουν στην ίδια ζώνη την επόμενη σεζόν. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, καθώς το «Πάμε Δανάη» έχει την τάση να ευνοείται όταν είναι κλειστά τα σχολεία.

Ο Παπακαλιάτης στους Παξούς και η Καλομοίρα στο J2US

Αύριο Παρασκευή ξεκινάει ο τελευταίος κύκλος γυρισμάτων του Maestro στους Παξούς, ενώ η πρεμιέρα στο Mega- και αμέσως μετά στο Netflix- θα γίνει την επόμενη Πέμπτη. Τότε θα προβληθεί και η συνέντευξη του Χριστόφορου- που γιορτάζει κιόλας σήμερα- στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

Θετική διάθεση υπάρχει από το κανάλι για τον Κώστα Τσουρό, ο οποίος, αν πιστέψει λίγο περισσότερο στον εαυτό του, ακούσει κάποιες συμβουλές των γύρω του και θωρακίσει καλύτερα το στενό επαγγελματικό του περιβάλλον, μπορεί πραγματικά να οδηγήσει με επιτυχία την κούρσα στη δύσκολη πίστα που έχει επιλέξει.

Το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» πάντως κυριαρχεί ως απάντηση τις τελευταίες εβδομάδα στα γραφεία τύπου των καναλιών. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της Τατιάνας Στεφανίδου, της οποίας το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να έχουμε εκεί μεγάλες εκπλήξεις αφού πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες…

Στο J2US που θα μεταδοθεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή, θα κάνει guest εμφάνιση η Καλομοίρα, η οποία λίγη ώρα μετά θα τραγουδήσει ζωντανά στο Shamone club του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Αλήθεια όμως, πόσο αναπολήσαμε προχτές την καλή δουλειά που είχε κάνει στη μετάδοση της Eurovision, ειδικά ως δίδυμο με τη Μαρία Μπακοδήμου. Μία συνεργασία και κυρίως μία οικογενειακή σχέση που έληξε άδοξα μεν, αξιοπρεπώς δε, αφού κανείς από τους δύο δεν μίλησε ποτέ δημόσια για τους λόγους που τους απομάκρυναν.

Και μιας και αναφερθήκαμε στη Μαρία, να πούμε ότι είναι πλέον επίσημο ότι την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται εκτός ΣΚΑΪ, αν και αυτές τις μέρες εκκρεμούσε ακόμα μια συνάντηση με τη διοίκηση του σταθμού. Η ίδια, όπως είχε παραδεχτεί στο ΟΚ! αναζητάει να κάνει κάτι διαφορετικό την επόμενη χρονιά- ιδανικά μια late night εκπομπή συνεντεύξεων.

Ας ελπίσουμε ότι απόψε το δίδυμο Αλευρά- Καλούτα θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον πρώτο ημιτελικό, που απογοήτευσε όλους. Παρόλα αυτά η ΕΡΤ δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από την επίδοσή τους- αλλά μόνο εκείνη, μάλλον γιατί θα είδε κάτι που κανείς από εμάς δεν είδε!

Είναι αλήθεια ότι ο Alpha έκανε πρόταση/απευθείας ανάθεση στον Θάνο Κιούση για το Deal αλλά εκείνος προτίμησε να παραμείνει στον ΑΝΤ1; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ…

Κλείνοντας…

Ποιος παρουσιαστής ειδήσεων γνωρίζει ήδη ότι δεν θα δει το συμβόλαιό του να ανανεώνεται και αναζητά ήδη καινούρια τηλεοπτική στέγη;

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Η απάντηση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου στον Γιώργο Θεοφάνους για τους One και τη Eurovision

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ