Μια αποκάλυψη που έκανε αίσθηση έκανε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιώργος Θεοφάνους στην εκπομπή Studio 4 της ΕΡΤ. Συζητώντας για τη φετινή συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι, την οποία ο ίδιος είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή, έκανε ένα ταξίδι στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 2002, όταν είχε εκπροσωπήσει ως συνθέτης την Κύπρο με τους One στη Eurovision που είχε γίνει τότε στο Ταλίν της Εσθονίας. Ο 56χρονος καλλιτέχνης δεν δίστασε να εκφράσει για άλλη μια φορά ένα παράπονό του για το συγκρότημα που είχε εκείνος δημιουργήσει.

«Ήταν η πρώτη φορά που είπαμε να δοκιμάσουμε με τον κουμπάρο μου και στυλίστα τον Γιώργο τον Σεγρεδάκη κάτι άλλο στα παιδιά και τους έφτιαξε κάτι κουστούμια που κόβονταν, έβγαιναν κομμάτια φαίνονται οι κοιλιακοί τους. Πάρα πολύ ωραίο, παιδί μου, πάρα πολύ ωραίο. Και φοβήθηκαν, είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό το πράγμα. Φοβήθηκαν τα παιδιά -του τύπου “εμείς θα τα βγάλουμε και θα μείνουμε γυμνοί στην τηλεόραση;” Ήρθαν έκτοι. Πραγματικά ο Γιώργος και εγώ το λέμε ακόμα ότι αν γινόταν αυτό γινόταν αυτό το τρικ πάνω στη σκηνή θα πήγαιναν καλύτερα. Γιατί ξεκίνησε από εκείνη τη χρονιά κιόλας που κέρδισε θυμάμαι κιόλας η κοπέλα από τη Λατβία ήταν νομίζω, άλλαζε φόρεμα πάνω στη σκηνή, ξεκίνησαν να μπαίνουν τα visual από πίσω και να γίνεται ένα σκηνοθετικό πράγμα. […] Ήταν πολύ έξυπνα κοστούμια του Γιώργου, δεν δέχτηκαν να τα βάλουν. Είχαν πολλή ανασφάλεια εκείνο το βράδυ της τζενεράλε».

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου

Τι είχε όμως συμβεί πραγματικά ή τουλάχιστον σύμφωνα με όσα θυμάται ο lead singer των One, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου; «Δεν είχαν γίνει έτσι ακριβώς τα πράγματα» ξεκαθαρίζει ο τραγουδιστής χωρίς όμως να δείχνει ενοχλημένος από τα λόγια του πρώην φίλου και συνεργάτη του. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο, τα ρούχα ήταν «ελαττωματικά» και τα σκρατς δεν άνοιγαν σωστά- κάποια μάλιστα είχαν κοπεί στην πρόβα- με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά το επιθυμητό εφέ. Μάλιστα εκείνος φέρεται να είχε ζητήσει να φορέσουν λευκά κοστούμια αλλά τα μόνα διαθέσιμα εναλλακτικά ρούχα ήταν τα μαύρα με τα οποία βγήκαν τελικά τελικά στη σκηνή. «Τότε δεν υπήρχαν ημιτελικοί» θυμάται. «Ο διαγωνισμός ήταν το Σάββατο και εμείς είχαμε φτάσει στο Ταλίν τη Δευτέρα».

Οι One το 2022 στο Eurovision Concert στο Shamone.

Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το γυμνό εκείνη την εποχή και πως είχαν εμφανιστεί πολλές φορές χωρίς ρούχα, τόσο στα μαγαζιά που εμφανίζονταν -από το Fever μέχρι το “Πολιτεία ” της Θεσσαλονίκης, όσο και σε φωτογραφίσεις, όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2006 ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, έχοντας βγει ζωντανά σε όλη την Ευρώπη από τα πλατό του ΡΙΚ στη Λευκωσία για να ανακοινώσει το 12άρι της Κύπρου, είχε κάνει μια τολμηρή πολιτική δήλωση που είχε κάνει σάλο τότε. Πιο συγκεκριμένα είχε πει «Καλησπέρα από τη μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης» με αποτέλεσμα η Τουρκία να διαμαρτυρηθεί έντονα στην ΕBU και το επίμαχο απόσπασμα να μην μπαίνει ποτέ στο επίσημο DVD της διοργάνωσης αλλά και το ΡΙΚ να δέχεται γερό πρόστιμο- κάτι που δεν είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μια δεκαετία μετά σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έχει ανακοινώσει και το δωδεκάρι της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για Γιώργο Θεοφάνους: «Υπήρχε μια κόντρα. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα»

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για τους ΟΝΕ: «Άρχισα να μην μπορώ να το διαχειριστώ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ