Λείπουν και σε σας εκείνες οι εποχές που η επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision ήταν εθνικό θέμα; Τότε που η Πέγκυ Ζήνα και η Σαμπρίνα διαμαρτύρονταν στα τηλεπαράθυρα επειδή δεν είχαν επιλέξει τα δικά τους τραγούδια; Που στέλναμε ηχηρά ονόματα όπως η Βίσση και ο Ρουβάς; Που κάναμε πανάκριβα πρόμο τουρ σε όλη την Ευρώπη και έκαναν τσάμπα διακοπές μαζί με τους τραγουδιστές όλοι τους οι φίλοι; Πάρε τώρα μια Μαρίνα Σάττι και πες και ευχαριστώ γιατί τουλάχιστον αυτήν την ξέρεις και δεν σου φέραμε καμία έφηβη από την ομογένεια που δεν έχεις ξανακούσει στη ζωή σου -αλήθεια τι απέγινε η Αμάντα Γεωργιάδη;

Σοβαρά τώρα, η 36χρονη Μαρίνα Σάττι με καταγωγή από το Σουδάν, που έχει τον ίδιο μάνατζερ -Μάικ Σταθάκη- με την Αναστασία που «θερίζει» κυριολεκτικά στα εγχώρια charts, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, αν πάει με το σωστό τραγούδι και όχι με μια καταθλιπτική μπαλάντα τύπου Μπίλι Άιλις που μάλλον πολύ αγαπούν εκεί στην ΕΡΤ. Μέχρι 1η Δεκεμβρίου, λοιπόν, μπορεί όποιος θέλει να στείλει τη σύνθεσή του και την τελική επιλογή θα έχει το team της καλλιτέχνιδας και η Κρατική τηλεόραση.

Και μια μικρή παρένθεση εδώ: Γιατί η επίσης 36χρονη, τότε, Καλομοίρα που ήταν υποψήφια για τον ελληνικό τελικό είχε φανεί πρόπερσι μεγάλη σε ηλικία σε κάποιους ιθύνοντες στην ΕΡΤ, όπως της μετέφεραν παρασκηνιακά αναγκάζοντάς την να αποσυρθεί; Μήπως τελικά αυτό που ενοχλούσε ήταν που είχε οικογένεια; Δεν θα μάθουμε ποτέ…

Τρέξε Γρηγόρη, τρέξε

Βγαίνεις στο «Πρωινό Σουσού» και μεταφέρεις ένα παρασκηνιακό ρεπορτάζ που λέει ότι ένα μεγάλο κανάλι ενδιαφέρεται πολύ για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2024. Λέξη κλειδί που κάπου παράπεσε: «ενδιαφέρεται». Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα η πληροφορία μαγειρεύεται με το γνωστό αλεύρι που φουσκώνει μόνο και καταλήγει ως ερώτηση στον Γρηγόρη: «Παίρνεις μεταγραφή στο Mega;». Τι να σου απαντήσει μετά ο αποσβολωμένος παρουσιαστής; Οκτώβρης είναι στάσου, δεν έχει κατεβάσει η Νάνσυ ούτε τα χειμερινά από το πατάρι και εσύ με μετακομίζεις; Όχι τίποτα, αγχώνονται και τα γράφεια τύπου, γιατί τηλεφωνούν μετά οι δημοσιογράφοι στην Άννα και την Τέσσα και τις ρωτούν αν έρχεται ή αντίστοιχα φεύγει ο Γρηγόρης.

Προφανώς και ο ΑΝΤ1 επιθυμεί να κρατήσει τον Γρηγόρη, προφανώς και άλλα κανάλια μπορούν πλέον να μπουν στην κούρσα της διεκδίκησης. Γιατί δηλαδή ξέρεις πού θα είναι του χρόνου η Ελένη Μενεγάκη; Εκεί οι φήμες πια φουντώνουν ότι του χρόνου δεν θα βρίσκεται στην ίδια θέση, μπορεί όμως να βρίσκεται στο ίδιο κανάλι. Εξάλλου η τηλεόραση είναι μέρος της ευρύτερης αγοράς όπου εφαρμόζεται ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Ξέρεις αν στην ίδια θέση θα δεις του χρόνου τη Φαίη Σκορδά και τη Μαρία Μπακοδήμου, των οποίων επίσης τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι; Ξέρεις αν θα δεις την Ελεονώρα Μελέτη να λέει «Mega Καλημέρα» από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη; Λέγεται ότι το συμβόλαιό της είναι 1+1 άρα στις αρχές της άνοιξης (όπως προβλέπει πάντα η ρήτρα της) πρέπει να συμφωνήσουν και οι δυο πλευρές για να ενεργοποιηθεί η επέκτασή του.

Η Σταματίνα δικαιώνεται και η Ζήνα διανυκτερεύει

Και η Σταματίνα Τσιμτσιλή πριν από δέκα χρόνια στον ΑΝΤ1 άκουγε υποσχέσεις από επίσημα χείλη και ξαφνικά μία μέρα ανακάλυψε από μια ανακοίνωση ότι τη θέση της πήραν οι φίλοι της Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας. Τελικά σε καλό της βγήκε, αφού την πήρε η Ζήνα Κουτσελίνη στον Alpha και της έδωσε το Happy Day. Η Ζήνα εξάλλου ήταν ο άνθρωπος που αποφάσισε κάποτε στο Alter να την πάρει από το πάνελ της Φαίης Σκορδά και να την κάνει παρουσιάστρια -η προθέρμανση είχε γίνει με μαγειρική εκπομπή και μετά ακολούθησε η εκπομπή του Σαββατοκύριακου.

Τα πρώτα χρόνια μάλιστα στον Alpha η Σταματίνα, αν και έβγαινε πρώτη στο δυναμικό κοινό, ήταν από τις λιγότερο καλά πληρωμένες παρουσιάστριες του σταθμού, κάτι που πλέον έχει αλλάξει. Η ίδια μάλιστα είχε απορρίψει σχετικά πρόσφατα μία άκρως δελεαστική πρόταση από άλλο κανάλι, αλλά προτίμησε τότε την ασφάλεια του Alpha και τελικά το ένστικτό της της δικαίωσε.

Μιας και αναφέραμε τη Ζήνα Κουτσελίνη, να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο της τηλεοπτικό ξεκίνημα: «Η Ζήνα έρχεται βράδυ, ζωντανά στο Star, να αποκαλύψει και να δώσει βήμα σε όλους όσοι με τόλμη μιλούν» αναφέρει το Δελτίο Τύπου του σταθμού. «Οι ιστορίες ξετυλίγονται και αφυπνίζουν. Ιστορίες που θέλουν τον χώρο και τον χρόνο τους. Οι σκέψεις μπορούν επιτέλους να μοιράζονται και οι άνθρωποι παραδειγματίζονται, αντιδρούν, παίρνουν δύναμη. Ο κύκλος της διάδρασης ανοίγει από το πλατό και συνεχίζεται… με τρόπο ξεχωριστό. Ένας διάλογος, που δεν σηκώνει τελεία». Πρεμιέρα Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου στις 23.00.

Το κουίζ της Τρίτης

Ποιο διάσημο ζευγάρι έχει εδώ και καιρό ελεύθερη σχέση και οι δυο τους είναι μια χαρά με την απόφασή τους να κοιμούνται και με άλλους ανθρώπους;

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Οι δηλώσεις που άναψαν -πάλι- φωτιές στην ελληνική τηλεόραση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ