Κάθε φορά που ο Ανδρέας Μικρούτσικος δίνει συνέντευξη, όχι μόνο βγαίνουν τίτλοι αλλά γίνεται αμέσως πρώτη είδηση (βλέπε Όλγα Τρέμη). Αυτή τη φορά η εξομολόγησή του στο Mega Καλημέρα -και τον περσινό του συνεργάτη Στέφανο Κωνσταντινίδη- απασχόλησε σήμερα όλες σχεδόν τις ψυχαγωγικές εκπομπές που ακολούθησαν. Η Ελένη Μενεγάκη τον προσκάλεσε δημόσια στην εκπομπή της, η Φαίη Σκορδά τοποθετήθηκε υπέρ του και όλοι (περίπου) είχαν να πουν κάτι καλό για τον Ανδρέα.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι ένας από τους πιο «διαβολικά» ευφυείς ανθρώπους που έχω συναναστραφεί σε αυτή τη δουλειά, και μάλιστα είχα την τύχη να τον γνωρίσω από το ξεκίνημά μου, όταν ακόμα παρουσίαζε το Big Brother. Στην πρώτη συνάντησή μας μάλιστα – που είμαι σίγουρος ότι δεν τη θυμάται καν- μου είχε φανεί λίγο επηρμένος, αλλά μέχρι να φύγω από εκείνη τη συνέντευξη είχα καταλάβει πως επρόκειτο απλά το ιδιαίτερο (αυτο)σαρκαστικό του χιούμορ. Στην πορεία αποκτήσαμε μια άριστη επαφή- που ξεκίνησε από την εποχή του Fame Story και έγινε ακόμα πιο στενή την περίοδο του Dream Show. Ο Ανδρέας, ακόμα και στις εποχές της τηλεοπτικής του κυριαρχίας ήταν πάντα προσβάσιμος και βοηθούσε πάντα τους δημοσιογράφους, χωρίς να τους κολακεύει.

Αν υπάρχουν πέντε άνθρωποι στην Ελλάδα που γνωρίζουν άριστα την τηλεόραση και τους μηχανισμούς της, ο ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Ειδικά στην κατηγορία «reality TV» δεν έχει απλά πτυχίο, έχει ντοκτορά. Για πολλά χρόνια ο Ανδρέας είχε μείνει εκτός, ίσως είχε και εκείνος ένα μερίδιο ευθύνης. Στη ζωή του αντιμετώπισε και σοβαρά προβλήματα υγείας και έζησε την ολική οικονομική καταστροφή έχοντας εμπιστευτεί λάθος ανθρώπους.

Μέχρι που έρχεται ο Νίκος Κοκλώνης με τον Θέμη Μάλλη και τον επαναφέρουν θριαμβευτικά στα τηλεοπτικά πράγματα, με τον ίδιο να δέχεται να πλαισιώσει την Κατερίνα Καινούργιου στην πρωινή εκπομπή με την πιο υψηλή τηλεθέαση στη χώρα. Η Super Κατερίνα κερδίζει από την παρουσία του Ανδρέα και εκείνος βρίσκεται ξανά μετά από χρόνια μπροστά από τις κάμερες.

Χωρίς ακουστικό

Φυσικά η σαρωτική προσωπικότητά του ανέβασε πολλές φορές τους τόνους στο πλατό και κάποιες φορές την… πίεση της παρουσιάστριας η οποία, όπως έχει παραδεχτεί, προσπαθεί κάθε φορά να πάει στο επόμενο θέμα μετά από πίεση του Control αλλά εκείνος θέλει πάντα περισσότερο χρόνο για να αναλύσει την άποψή του- χωρίς όμως να φοράει ακουστικό, όπως δεν δέχτηκε ποτέ να βάλει ακουστικό στην καριέρα του ως κεντρικός παρουσιαστής αλλά έπαιρνε οδηγίες μόνο από τον floor manager (όπως είναι ο Ασημινάκης ή ο Κλώνος που συχνά ακούτε να αναφέρουν οι παρουσιαστές). Ο floor, λοιπόν, όπως τον λέμε για συντομία, ουσιαστικά το μόνο που του έλεγε είναι πότε πρέπει να διακόψουν για διαφημίσεις ή αν είχαν κάποια τηλεφωνική σύνδεση.

Αυτή η εκρηκτική χημεία στο τραπέζι της Super Κατερίνα εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αφού καλώς ή κακώς στην τηλεόραση ΕΙΣΑΙ τα νούμερα που κάνεις. Εκτός αν δουλεύεις στην ΕΡΤ, που το άγχος είναι σίγουρα πολύ λιγότερο. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος φέτος δείχνει να ζορίζεται περισσότερο στην εκπομπή. Και το εξωτερικεύει με κάθε αφορμή, φέρνοντας αρκετές φορές σε δύσκολη θέση ανθρώπους που του έχουν φερθεί καλά από όλες τις απόψεις. Από την άλλη, είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος, μια κατηγορία μόνος του, ένας άνθρωπος που οφείλεις να σέβεσαι και να ακούς.

Η γενική αίσθηση είναι ότι το μαράζι του είναι φέτος το Fame Story. Σαν ένα παιδί που του έχεις τάξει ότι θα το πας στο μεγαλύτερο λούνα παρκ της πόλης που μόλις άνοιξε αλλά στο τέλος καταλήγετε πάλι στον παιδότοπο της γειτονιάς που του αρέσει μεν, αλλά εκεί το πας κάθε μέρα. Οπότε ζητάει το κάτι παραπάνω, ίσως επειδή του το είχαν πει εξαρχής, ή έτσι τουλάχιστον περίμενε ότι θα γίνει. Έλα όμως που οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πάτε πιο μακριά και έπρεπε να μείνετε στην περιοχή σας.

Το Fame Story

Θα έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος ακόμα πιο ενδιαφέρον το Fame Story; Πολύ πιθανόν αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Σίγουρα δεν είμαστε στο 2003, είμαστε στο 2023, τα ζητούμενα είναι διαφορετικά, τα ερεθίσματα πολύ περισσότερα, τα παιδιά είναι πολύ πιο υποψιασμένα. Επίσης οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις που παίρνουν τις αποφάσεις έχουν και την ευθύνη αυτών των αποφάσεων. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν μιλάμε μόνο για έναν άνθρωπο, αλλά για μια έμπειρη ομάδα.

Το Fame Story που έτυχε να βγει στην πιο ανταγωνιστική τηλεοπτική σεζόν της τελευταίας δεκαετίας (και βάλε) διαθέτει έντονους και διαφορετικούς χαρακτήρες, οι περισσότεροι είναι και ταλαντούχοι, έχει τους ωραίους και τις ωραίες , έχει και τους πιο ασυνήθιστους τύπους, έχει πλέον και τον Γιώργο Θεοφάνους που έχει το know how και στη μουσική και στο ριάλιτι (πέταξε και ένα «μη μου μιλάτε στον ενικό» με το καλησπέρα έτσι για να μην μπερδεύονται) και μια επιτροπή που δεν χαϊδεύει αυτιά. Έχει και πολλές εκπλήξεις. Άυριο στο live θα ακούσουμε πρώτη φορά το νέο τραγούδι του Βασίλη Καρρά και θα κάνει και ένα ντουέτο επί σκηνής ο Νικηφόρος με τον Σωτήρη, τον παίκτη που θεωρείται μεγάλο φαβορί από πολλούς.

Επιστρέφοντας στο κεφάλαιο «Μικρούτσικος» η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχε στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Και αυτό δεν μπορείς να το πεις για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Θα του άξιζε μια θέση στα κέντρα αποφάσεων; Η απάντηση δεν θέλει πολλή σκέψη. Ο ίδιος όμως παραδέχτηκε σήμερα πως, όταν του την είχαν προσφέρει, την απέρριψε. Σίγουρο είναι επίσης, ότι ο Ανδρέας βρίσκεται πλέον σε μία φάση που ζωής που ξέρει τι είναι καλύτερο για εκείνον…

Διαβάστε επίσης:
Ανδρέας Μικρούτσικος: «Δεν είμαι “γλείφτης” κανενός και δεν αποδέχομαι το “γλείψιμο”»

Ανδρέας Μικρούτσικος: Εξηγεί πώς οδηγήθηκε από την κορυφή στην πτώχευση – «Με χρησιμοποίησαν ασύστολα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ