Ας το πάρουμε απόφαση. Κάθε εβδομάδα θα έχει το θέμα της. Την περασμένη εβδομάδα κυριάρχησε το beef-από-το-πουθενά ανάμεσα στη Ζήνα Κουτσελίνη και τη Μαίρη Συνατσάκη. Κάθε lifestyle εκπομπή που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει άποψη για το θέμα. Αυτή την εβδομάδα θα πορευτούμε με την ερωτική ζωή του Γιάννη Στάνκογλου, που είναι πλέον περιζήτητος εργένης. Μπήκε και στο κάδρο άθελά της η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία είναι επίσης πολύ ωραία και πολύ ελεύθερη. Προφανώς ο συνδυασμός αυτός, θα ήταν άκρως «εξωφυλλικός», αλλά σύμφωνα και με τους δύο δεν ισχύει, οπότε πάμε παρακάτω. Ή μήπως όχι;

Όπως έχετε καταλάβει, ειδικά φέτος δεν θέλουν και πολύ οι εκπομπές να φαγωθούν μεταξύ τους, την αφορμή απλά αναζητούν. Βγαίνει το πρωί ο πολύ καλός συνάδελφος Άρης Καβατζίκης στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και λέει: «Ας πούμε ότι ο Γιάννης Στάνκογλου προσπάθησε να φτιάξει κάτι καινούριο στη ζωή του και ότι όντως είναι με μια παρουσιάστρια και είναι στα πρώτα βήματα και προσπαθούν να χτίσουν κάτι καινούριο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε το δικαίωμα ως δημοσιογράφοι να το βγάλουμε αυτό στη φόρα; Σε ποιον έκανε καλό τώρα ότι μάθαμε ότι μπορεί να έπαιξε κάτι στη ζωή του Γιάννη;». Σταθείτε αδέρφια: Ο Άρης δεν ήταν αρχισυντάκτης και μετά διευθυντής στο περιοδικό Hello; Μόνο τα βασιλικά θέματα που τόσο αγαπάει και συνεντεύξεις έβγαζαν στα εξώφυλλά τους όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί αν θυμάμαι καλά, επειδή δούλευα στο απέναντι μαγαζί, τα ίδια gossip κυνηγούσαμε, τα ίδια παζάρια κάναμε με τους παπαράτσι. Αν αυτό ήταν κάτι που δεν σου άρεσε και το έκανες με το ζόρι, είναι ένα άλλο θέμα και ορθά έπραξες τότε που επέλεξες άλλα μονοπάτια.

Καλό είναι όταν αλλάζεις περιβάλλον εργασίας και αποφασίζεις να παραδώσεις μαθήματα δημοσιογραφίας να μην ξεχνάς ότι αυτό το ρεπορτάζ το έχεις υπηρετήσει κι εσύ στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα με επιτυχία. Ναι και αυτοί καλά έκαναν και έβγαλαν αυτό το gossip quiz στο Happy day- έτσι κι αλλιώς όλοι κρινόμαστε από το κοινό που μας παρακολουθεί- κακώς μπορεί να ζήτησαν μετά συγγνώμη. Έχεις μια χαριτωμένη πληροφορία που κυκλοφορούσε έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία από τον Οκτώβρη κιόλας, τη λες λίγο προστατευμένα για να μην εκτεθείς, ξεκινώντας βέβαια το ρεπορτάζ με τη φράση ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι», πιο σαφές υπονοούμενο δεν γίνεται.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Έτσι κι αλλιώς, μια ανεπιβεβαίωτη είδηση ενός νέου αμόρε που δεν θίγει νομικά προσωπικότητες, παιδιά ή ανθρώπους που δεν είναι στη δημοσιότητα, δεν είναι σε καμία περίπτωση κολάσιμη από μόνη της. Άντε να σε πουν στο τέλος αναξιόπιστο, όλοι έχουν δικαίωμα στο σφάλμα, ειδικά όταν δεν γίνεται με κακή πρόθεση. Μιλάς μετά με τον άνθρωπο αυτόν, όπως έκανε η Σταματίνα, σου λέει ότι δεν ισχύει, μεταφέρεις το άλλο πρωί τη διάψευσή του και τελειώνει εκεί. Και όσο το σκέφτομαι, αν η Σταματίνα είχε ανάγκη να απολογηθεί επειδή τον έφερε σε δύσκολη θέση, καλά έκανε.

Ίσως μετά ο Άρης, που επαναλαμβάνω ότι τον εκτιμώ και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, να το πήρε λίγο πιο βαριά επειδή τόσο ο Στάνκογλου, όσο και η Χρηστίδου ανήκουν επίσης στο δυναμικό του Mega και ένιωσε την ανάγκη να τους υπερασπιστεί, μπορεί και να του ζητήθηκε, δεν είμαι εκεί για να γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι στο πρωινό του Open επιλέξαμε να μην πούμε καν το όνομα της Σίσσυς στον αέρα, έστω και να για να διαψεύσουμε το ρεπορτάζ που έτσι κι αλλιώς είχε γίνει ήδη πρωτοσέλιδο στην Espresso. Όχι επειδή μας το απαγόρευσε κανείς, απλά γιατί εμείς έτσι κρίναμε.

Πολύ φοβάμαι ότι, όσο συζητάς και αναλύεις ένα θέμα, καταφέρνεις το αντίθετο από αυτό που θα ήθελαν όσοι βρέθηκαν χωρίς να το θέλουν στο επίκεντρο: Να ξεχαστεί. Εκτός αν γνωρίζεις κάτι που δεν ξέρουμε εμείς και προσπαθείς να το πεις με τρόπο. Για παράδειγμα όλοι σχεδόν γνωρίζαμε ότι ο Γιάννης Στάνκογλου είχε δώσει τέλος στον γάμο του πολύ καιρό πριν το παραδεχτεί δημόσια ο ίδιος, αλλά όταν μιλάμε για «γάμο» και όχι απλά για «φλερτ», το ρίσκο μιας τέτοιας αποκάλυψης είναι πολλαπλάσιο και μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι και στις δικαστικές αίθουσες.

«Το πάθος είναι μια θετική μονομανία. Η μονομανία είναι ένα αρνητικό πάθος»

Ο Γιώργος Λιάγκας αγαπάει τον Βαγγέλη Περρή γιατί κάποιος πρέπει να κάνει τον «κακό» στην εκπομπή εκτός από τον ίδιο, ο Περρής αγαπάει Λιάγκα, γιατί του δίνει το τηλεοπτικό φως που δείχνει να αγαπάει πολύ περίσσοτερο- η αλήθεια είναι πως μετά τον αξέχαστο Θέμο Αναστασιάδη, είτε ήταν μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες, πέρα από το να μοντάρει αστεία βίντεο που κατά καιρούς στεναχωρούσαν ανθρώπους (πολλά από αυτά εξάλλου δεν θα μπορούσαν να παίξουν πλέον στην ελληνική τηλεόραση) δεν κατάφερε ποτέ να κάνει επιτυχία- αντίθετα οι εκπομπές του δεν κατάφερναν να μακροημερεύσουν. Το πρόβλημά του (και) φέτος έχει να κάνει με τις προσωπικές του εμμονές που αδικούν την εκπομπή και τον σταθμό, εμμονές που του έχουν στοιχίσει πολύ και στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς για εκείνον δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει.

Εξάλλου και με τον Γιώργο Λιάγκα που σήμερα συνεργάζονται και είναι αγαπημένοι, παλιότερα είχαν τη δική τους κόντρα με αφορμή τη μήνυση που είχε καταθέσει στον πρώτο η Αθηναΐδα Νέγκα για συκοφαντική δυσφήμιση, συμπαρουσιάστριά του τότε στην αξέχαστη #not εκπομπή Rodeo του ΣΚΑΪ. Από την άλλη ο ίδιος ο Λιάγκας δεν είχε μείνει άπραγος καθώς είχε πει μεταξύ άλλων ότι ο Βαγγέλης Περρής «θα έπρεπε να ντρέπεται που έχει βρίσει όλον τον κόσμο». Εκείνη την περίοδο μάλιστα- επειδή τα γραπτά μένουν- ο τελευταίος είχε φροντίσει να ειρωνευτεί σε άλλες του δηλώσεις τον φετινό του συνεργάτη, που τότε παρουσίαζε βραδινή εκπομπή στον ΑΝΤ1, λέγοντας: «Ο Λιάγκας πιστεύει ότι μπορεί να υλοποιήσει πολύ περισσότερα από τις δυνατότητές του»….

Και επειδή τα κουίζ είναι trend…

…μετά τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Πέτρο Κόκκαλη, άλλο ένα διάσημο ζευγάρι έχει αρχίσει όσο πιο αθόρυβα μπορεί τις προετοιμασίες του γάμου του, ελπίζοντας και οι δυο ότι θα κατάφερουν να το κρατήσουν κρυφό!

Σας αφήνουμε μέχρι την Πέμπτη με το comeback του ποπ ειδώλου των 80’s, Rick Astley, σε μια πετυχημένη διασκευή της τεράστιας επιτυχίας των Yes, Owner of a lonely heart, από τα χέρια του Trevor Horn, που ήταν και ο παραγωγός στην αυθεντική εκδοχή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ