Μια πιο ήρεμη μέρα ξημέρωσε μετά τη χτεσινή αναστάτωση στην πρωινή ψυχαγωγική (;) ζώνη που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με έναν μαραθώνιο τηλεφωνημάτων κυρίως αλλα και μυστικών συναντήσεων. Τελικά η ψυχραιμία επικράτησε και έτσι σήμερα όλα κύλησαν σε χαμηλά ντεσιμπέλ.

Οι κερδισμένοι της Τετάρτης στο δυναμικό κοινό

Νικητής ημέρας για το Star ήταν ο «Τροχός της Τύχης» με 16,3%. Στον ΣΚΑΪ, το υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωσαν οι «Αταίριαστοι» με 14,9%, ενώ στον Alpha το Happy Day είχε για άλλη μια μέρα την τιμητική του (19,5%). Στον ANT1 η κορύφωση έγινε με τους «Ράδιο Αρβύλα» (21,8%) και στο Mega σκόρπισε χαμόγελα το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Κοπεγχάγη- Μάντσεστερ με 18%. Στο Open κυριάρχησε όπως πάντα ο «Έρωτας Φυγάς» (11,2%). Τέλος στην ΕΡΤ1 καλύτερη επίδοση σημείωσε η «Παραλία» με 9,8%.

Σρόιτερ VS Κοσιώνη

Τι γίνεται όμως με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων; Νικητής στο δυναμικό κοινό ήταν χτες ο Alpha με 12,9%. O Αντώνης Σρόιτερ βγαίνει πρώτος και στο σύνολο με 11,6% αν και σε απόλυτα νούμερα πρώτος ήταν ο ΣΚΑΪ με 382.000 θεατές- το δελτίο της Σίας Κοσιώνη ξεκινάει μία ώρα αργότερα.

Στην Prime time ζώνη, δηλαδή από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, κερδισμένος ήταν ο ΑΝΤ1 ΜΕ 16% στο δυναμικό κοινό ενώ ο Alpha κέρδισε το σύνολο με 18,3%. Στην πραγματικότητα όμως το μεγαλύτερο ποσοστό είχαν οι «λοιποί» (συνδρομητικές πλατφόρμες, youtube, τοπικοί σταθμοί κλπ) με 28,5%.

Τα post it της Πέμπτης

Η πιο μεγάλη ανατροπή στην καθημερινή ψυχαγωγία θα έρθει του χρόνου στο Mega και, όχι, δεν αφορά στο πρόσωπο που έρχεται πρώτο στο μυαλό πολλών.

Ο Γιώργος Λιάγκας επέλεξε να μείνει εντελώς αμέτοχος στην κόντρα Σκορδά- Καινούργιου. Περίεργο μεν, αναμενόμενο δε. Αυτό που δεν ήταν σίγουρα αναμενόμενο ήταν η κίνηση της Δανάης Μπάρκα.

O Δημήτρης Σκουλός, πολύ συμπαθής και ακόμα πιο πολύ ταλαντούχος φωτογράφος, ταίριαζε πιο πολύ στο GNTM από ότι στο My Style Rocks το οποίο όχι μόνο δεν θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα αλλά έχει προγραμματισμένα γυρίσματα και μέσα στον Ιανουάριο. Εξάλλου ήδη έχουν γυριστεί τα επεισόδια του Νοεμβρίου.

Φυσικά και το GNTM θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Η γιαγιά Νούλα έφυγε, η Λόλα επέστρεψε (και μάλλον θα τη βλέπουμε πιο συχνά από εδώ και πέρα) και η Κατερίνα Ζαρίφη πέρασε πάλι μπροστά (8%) από τη δασκάλα της Ελένη Μενεγάκη (7%).

Μου αρέσει αρκετά το Fame Story, το έχω ξαναπεί. Δεν μου αρέσει που την τελική επιλογή στην αποχώρηση έχει η κριτική επιτροπή και όχι το κοινό. Γιατί το κοινό σχεδόν ποτέ δεν στήριζε τον καλύτερο τραγουδιστή αλλά εκείνον που ήθελε να βλέπει- Νότης Χριστοδούλου, Καλομοίρα, Περικλής Στεργιανούδης κ.α).

Οι «Πανθέοι» δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση το 4,4% και αν προβάλλονταν σε άλλο κανάλι ή άλλη ζώνη θα πήγαιναν καλύτερα. Επίσης η πανωλεθρία του ΣΚΑΪ με το I am a Celebrity (4,1%), προκαλεί ανησυχία και για την πορεία του φετινού Survivor.

Πάντως απόψε λένε ότι αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο η Emilia Vodos.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι τελικά ο πραγματικός Light;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ