Πάνω που λέγαμε ότι οι κριτικές επιτροπές των talent shows δεν προσφέρουν πια τηλεοπτικό άρτο, ήρθε ένας Light που βαφτίστηκε Κριστιάν, μετά έγινε Nero Greco και αναστάτωσε τη μισή ελληνική τηλεόραση. Η λεκτική κόντρα του με τον Ανδρέα Μικρούτσικο συνεχίζεται με καθημερινά επεισόδια για δεύτερη εβδομάδα, οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύουν ο ένας στον άλλον κάνουν πολλούς να κοκκινίζουν και κανείς από τους δύο δεν αποφασίζει να βάλει τελεία. Ένας Μικρούτσικος που σαρώνει κυριολεκτικά χωρίς σταματημό από την αρχή της σεζόν και ένας Light που δεν διστάζει να σταθεί απέναντι σε όσους του λένε να δώσει τόπο στην οργή. Έχει τα νιάτα, έχει την επιτυχία στη νεολαία, κάνει ρεκόρ στο Spotify, κερδίζει πάρα πολλά χρήματα και όλα αυτά μας τα φλεξάρει χωρίς ίχνος ταπεινότητας, μετριοφροσύνης και ευγένειας. Αυτά λένε όσοι τον κατηγορούν. Ο ίδιος φυσικά δεν το αντιλαμβάνεται έτσι, απλώς θεωρεί ότι αμύνεται με τον δικό του τρόπο στην επίθεση που έχει δεχτεί. Είναι βέβαια και εκείνος που δεν διστάζει να υπερασπιστεί την παίκτρια στον διαπληκτισμό της με την ενδυματολόγο του Fame Story, να ειρωνευτεί την Παραγωγή για τα «απολιθωμένα» τραγούδια ή να εναντιωθεί στον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής του εταιρείας, τον ίδιο άνθρωπο που τον πρότεινε να μπει στην επιτροπή. Είτε σου αρέσει, είτε όχι, σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητος.

Ο Light μέσα από τις δηλώσεις του

Ο ίδιος ο Light έχει παραδεχτεί ότι γεννήθηκε σε μία εύπορη οικογένεια, όμως στην πορεία ο πατέρας του χρεοκόπησε πέντε φορές και μπήκε φυλακή. «Αν ένα παιδάκι αυτή τη στιγμή με κοιτάει και λέει ότι κι εγώ ήμουν στην ίδια κατάσταση με τον Light, κοιμόμουν στο πάτωμα, δεν είχα ζεστό νερό να κάνω μπάνιο, δεν είχα ρεύμα στο σπίτι μου και κοίτα τον τώρα με τις αλυσίδες του, με τα δαχτυλίδια του στον Αρναούτογλου» είχε πει σε συνέντευξή του στην εκπομπή του τελευταίου. «Ένα παιδάκι να το δει αυτό, έχω κάνει τη διαφορά. Κοιμόμουν στο πάτωμα γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη την περίοδο στο σπίτι».

Αυτό που σχολιάστηκε έντονα από το πρώτο κιόλας live του Fame Story είναι η άνεσή του με τον φακό και το πόσο ετοιμόλογος ήταν, κι ας φλερτάρει για πολλούς με τα όρια της αμετροέπειας: «Από μικρός μου άρεσε πολύ να διαβάζω βιβλία, οπότε διάβαζα πάρα πολύ, κυρίως μυθιστορήματα, κι αυτό θεωρώ ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στο πώς χειρίζομαι τώρα τον λόγο. Είχα ευφράδεια από μικρός, αλλά την καλλιεργούσα κιόλας» έχει πει στη Lifo.

Και συνεχίζει στην ίδια συνέντευξη: «Μου αρέσει πάρα πολύ να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου γιατί, μεγαλώνοντας, δεν είχα αυτήν τη δυνατότητα. Ήταν χωρισμένοι οι δικοί μου, δεν είχα αδέλφια. Τα αδέλφια μου είναι πολύ μικρότερά μου, ο πρώτος μου αδελφός γεννήθηκε όταν ήμουν δέκα, οι γονείς μου ήταν ο ένας στα Γιαννιτσά και ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, οπότε αυτός είναι ο λόγος που θέλω πάρα πολύ να κάνω μεγάλη οικογένεια. Και μου αρέσει πάρα πολύ που στις γιορτές μαζευόμαστε, κάνουμε μεγάλο τραπέζι, είμαστε δέκα άτομα, τρώμε, γελάμε, παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια».

Η ψυχοθεραπεία, τα ναρκωτικά, ο Snik και ο Λιάγκας

Τα τελευταία χρόνια οι λέξεις beef και Light έχουν συναντηθεί πολλές φορές στην ίδια πρόταση. Η κόντρες του με τον Snik με αποκορύφωμα τη νύχτα που κατέστρεψαν τα βραβεία Mad με αποτέλεσμα να αποκλειστούν την επόμενη χρονιά από τη διοργάνωση, έχουν απασχολήσει πολύ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που βγαίνουν για εκείνον στην google είναι η σύλληψή του για οπλοκατοχή, κάτι που συνάδει με το σκληροτράχηλο και αντισυμβατικό image που προβάλλει. Αν και τον κατηγορούν ότι οι στίχοι των τραγουδιών του (όπως και των περισσότερων trappers) υποβιβάζουν τη γυναίκα ως ένα αναλώσιμο αντικείμενο του σεξ, εκείνος δείχνει να προτιμά τις σταθερές σχέσεις. «Κάνω ψυχοθεραπεία τα τελευταία χρόνια, που έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή» έχει αποκαλύψει στο Mega Καλημέρα. «Οι άνδρες δεν θέλουν να μιλάνε για την ψυχοθεραπεία γιατί έχουν άλλα πρότυπα, το θεωρούν ταμπού. Δοκίμασα να λύσω τα προβλήματα μου με το αλκοόλ, δεν λειτουργεί αυτό, είναι καλό να δουλεύεις την ψυχή σου».

Ο ίδιος δεν έχει διστάσει να ομολογήσει ότι έχει δοκιμάσει ναρκωτικά αλλά γρήγορα κατάφερε να ξεφύγει: «Πειραματίστηκα. Έκανα λίγο rock ’n’ roll lifestyle» έχει πει στο Downtown. «Ήμουν λίγο έξαλλος. Κάποιες φορές λες ¨τι έχω ζήσει¨, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κάποιον να πάρει ναρκωτικά. Απλώς περιγράφω τη δική μου ιστορία. Ήταν κάτι που ακόμη κι αυτό με σμίλεψε στον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Ήταν μια φάση όμως και χαίρομαι που τελείωσε».

Το καλοκαίρι του 2022, είχα την ατυχία να ζήσω από κοντά τον μεγάλο καβγά του Light με τον Snik στα Mad Awards και τους ανθρώπους που τους συνόδευαν. Ήταν πολύ τρομακτικό, γιατί δεν ήξερες πως θα κατέληγε και γύρω μου στις κερκίδες των VIP μου υπήρχαν παιδιά δημοτικού που τα είχαν φέρει οι γονείς τους για να δουν από κοντά αυτούς τους καλλιτέχνες που χορεύουν στα πάρτι τους και ξέρουν όλα τους τραγούδια απέξω.  «Ξενέρωσα που αναγκάστηκα να λειτουργήσω έτσι, δεν το ήθελα» είχε πει στο Downtown. «Πηγαίνοντας στα βραβεία ήθελα να τραγουδήσω, να βραβευτώ, να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε, να βάλω τα ωραία μου ρούχα. Πήγα “γαμπρός”, ωραίος, με την κοπέλα μου στο χέρι, και ξαφνικά μόλις κάθισα σε μια καρέκλα άρχισαν να με βαράνε τρεις μπράβοι. Εκεί έχασα το παιχνίδι, επειδή έρχομαι από ένα περιβάλλον στο οποίο όταν σου κάνουν κάτι και δεν αντιδράσεις είσαι αυτομάτως το θύμα. Και αν είσαι θύμα θα σ’ το κάνουν ξανά».

Αυτή η στάση που έχει αναλύσει και σε άλλες συνεντεύξεις του εξηγεί ίσως γιατί αντιδράει ακραία και ακαριαία μόλις νιώσει ότι θίγεται. Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη δημόσια κόντρα του με τον Γιώργο Λιάγκα: « Δεν είχα ποτέ θέμα που με συζητάει στις εκπομπές του, είχα θέμα επειδή έλεγε ψέματα και ανακρίβειες. Και του έστειλα τον δικηγόρο μου γιατί δεν είμαι τραμπούκος να πάω να τον δείρω, όπως έλεγε. Έλεγε ότι στέλνω άτομα να τον απειλούν, ότι έδειρα ένα παιδάκι για να του πάρω το ποδήλατο – ανακρίβειες που δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό του είπα ότι θα του στείλω ένα εξώδικο, και είναι κρίμα γιατί έχει πληρώσει ήδη στο ΕΣΡ τα κέρατά του με τις μαλακίες που κάνει. Βγήκε μετά και ζήτησε προφανώς συγνώμη και με προσκάλεσε και στην εκπομπή του». Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι τα Ελληνικά Μέσα τον έχουν αδικήσει.

«Δεν είμαι τράπερ»

«Θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη, δεν θεωρώ ότι είμαι ράπερ, σίγουρα δεν θεωρώ ότι είμαι τράπερ, τράπερ δεν υπάρχει, trapper is the person who traps, who sells drugs, ας το πούμε άλλη μια φορά, και σε έναν να το εξηγώ κάθε φορά είμαι χαρούμενος» υποστηρίζει ο 28χρονος Κριστιάν. Διαβάζοντας για εκείνον, ανακαλύπτεις ότι τον απασχολεί πολύ το θέμα της δημόσιας εικόνας του. Εκεί είναι αποκλειστικά η «περσόνα Light» όπως λέει ο ίδιος, που καλείται να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των φαν του: « Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι λίγο-πολύ ενδιαφέρονται για την εικόνα που έχει γι’ αυτούς ο κόσμος, πόσο μάλλον όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, καλλιτέχνης – σίγουρα σε ενδιαφέρει γιατί παίζει και άμεσο ρόλο στη δυνατότητά σου να βάλεις ψωμί στο τραπέζι. Άμα καταστραφεί το image σου και απ’ αυτό ζεις, ξαφνικά βρίσκεσαι άνεργος, οπότε σίγουρα με ενδιαφέρει η εικόνα μου».

Διαβάστε επίσης: O Light μιλά στο OK! για το Fame Story: «Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να είμαστε κριτές»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ