Οι ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους

Να θες να ηρεμήσεις και να μην σε αφήνει η ελληνική «ψυχαγωγική» τηλεόραση. Ο Γιώργος Λιάγκας να κλείνει έξαλλος το τηλέφωνο στον Αχιλλέα Μπέο επειδή του ανέφερε ότι και εκείνος έλεγε παλιότερα ότι δεν θέλει τα παιδιά του να γίνουν gay (ας δώσουμε το δικαίωμα στους ανθρώπους να εξελίσσονται με τα χρόνια και να αποκτούν πιο προοδευτικές απόψεις).

Δυστυχώς στον όμορφο #νοτ κόσμο μας η τοξικότητα και τα νούμερα τηλεθέασης κάνουν καλή παρέα. Το κακό είναι ότι αυτή η τοξικότητα είναι σαν ένα λάστιχο τρύπιο που ανοίγεις για να ποτίσεις τον κήπο σου αλλά μαζί με αυτόν καταβρέχεις και σένα. Ο Γιώργος Λιάγκας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα ξαναβγάλει ποτέ τον δήμαρχο Βόλου στην εκπομπή του, αλλά μάλλον κανείς δεν τον πίστεψε. Είναι σαν όλους εκείνους που έχουν αποκηρύξει κατά καιρούς τον Αλέξη Κούγια και μετά πέφτουν ξανά στην ανάγκη του.

Έχεις και τη Δήμητρα Αλεξανδράκη να κλαίει στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη υποστηρίζοντας τον πρώην συμπαίκτη της στο I am a Celebrity Σταμάτη Γαρδέλη και κάνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό για όσους χάνουν το αυθαίρετό τους, τη Ζήνα Κουτσελίνη να κατακεραυνώνει τη Μαίρη Συνατσάκη και η μπάλα να παίρνει τον Δημήτρη Ουγγαρέζο για κάτι που έγινε το 2015. Μάθαμε ότι η Ζήνα και ο Δημήτρης μίλησαν σήμερα και όλα καλά μεταξύ τους, αφού στόχος της ήταν η Μαίρη και όχι εκείνος.

Η Βάσω Λασκαράκη ενοχλείται που τη ρωτάνε αν θα καλέσει στην εκπομπή της τον Γιάννη Τσιμιτσέλη (γιατί όχι, αφού μια χαρά σχέσεις έχουν πλέον) και ο Ετεοκλής Παύλου να αναρωτιέται αν ο Γιώργος Λιάγκας βάφει τα μαλλιά του (ένα ρεφλέ το περνάει για τηλεοπτικούς λόγους) επειδή ο τελευταίος έκρινε αρνητικά τη μαύρη βαφή που χρησιμοποιεί ο Ατζούν.

Πάμε.. Μεσημέρι

Διορθωτικές κινήσεις συζητιούνται για την εκπομπή του Κώστα Τσουρού (καλού φίλου Δανάης) στο Mega. Μια εκπομπή με καλές προθέσεις αλλά με προβληματικό πλατό που δεν παραπέμπει σε ψυχαγωγία αλλά σε καθαρόαιμη ενημέρωση -μέχρι και τον κεντρικό καλεσμένο έχουν καταργήσει γιατί δεν είχαν πού να τον βάλουν.

Τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι τα επιθυμητά, χωρίς να είναι όμως και άκρως απογοητευτικά. Τα πλατό στη λεωφόρο Συγγρού είναι μικρά οπότε υπάρχει η ιδέα να μεταφερθεί η εκπομπή στα Foss Studios στον Γέρακα, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι υπόλοιπες ψυχαγωγικές εκπομπές του Mega. Λεπτομέρεια: Οι συμβάσεις της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και αναμένεται η ανανέωσή τους (και δεν είναι η μόνη εκπομπή του καναλιού).

Δεν το Μελέτη..σαν καλά;

Αν και η ομάδα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» δεν χάρηκε καθόλου με την ξαφνική απόφαση της διοίκησης για μείωση στη διάρκεια της εκπομπής, η Nielsen τους έκλεισε σήμερα πονηρά το μάτι. Στα καθαρά νούμερα που βγαίνουν το μεσημέρι, η Ελεονώρα κέρδισε το 10.4% του δυναμικού κοινού, η Δανάη περιορίστηκε στο 6,8% και η Ελένη Μενεγάκη στο 9,5%. Στο σύνολο κοινού μάλιστα τη Μελέτη παρακολούθησαν 158.000 τηλεθεατές (12,8%), ενώ τη Δανάη 106.000 (8,2%). Στις γυναίκες 25-44, το πιο εμπορικά ελκυστικό group, η πρώτη συγκέντρωσε 15,6% και η δεύτερη 9,7% ενώ η Μενεγάκη έκανε μέσο όρο 9,3%.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι πρόθεση όλων είναι η εκπομπή να ολοκληρωθεί κανονικά το καλοκαίρι, ενώ μέχρι τον Μάρτιο το κανάλι οφείλει να έχει ενημερώσει την παρουσιάστρια αν θα ενεργοποιηθεί το +1 στο συμβόλαιό της.

Την ίδια στιγμή παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον του Mega για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου (το οποίο έχει εκδηλωθεί από ΠΕΡΣΙ), καθώς το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού την επόμενη σεζόν θα είναι αυτό που θα έχει και τις περισσότερες αλλαγές…

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ