Βλέπω τα πιο δημοφιλή θέματα της εβδομάδας στο okmag. Αναμενόμενο προφανώς, ήταν ο νέος άντρας της Ευριδίκης Βαλαβάνη μετά τον χωρισμό της από τον Κωνσταντίνο Βασάλο. Το σχολιάσαμε και στην εκπομπή της Φαίης λίγη ώρα μετά την δημοσίευση της είδησης. Μας την έπεσε και λίγο ο φίλος μας ο Μουτσινάς, γιατί αναφέραμε το όνομα της πρώην του νυν (μπερδευτήκατε; πατήστε βρε το link). Εδώ λοιπόν να πω πως η πρώην του νυν δεν είχε κανένα θέμα με αυτό (όχι δεν μίλησα ποτέ μαζί της), δεν εκθέτουμε έτσι ανθρώπους. Όχι τίποτα, είδε και η μάνα μου τον αγαπημένο Μουτσινά και με μάλωσε με sms. Αυτά τα θέματα τα έχουμε μόνο εδώ μου φαίνεται βρε παιδιά. Στην Αμερικανική τηλεόραση, για παράδειγμα, ένα τέτοιο ρεπορτάζ θεωρείται αυτονόητο και ας έχουν όλοι προχωρήσει τις ζωές τους με 43 παιδιά ο καθένας.

Καταρχάς δεν λες κάτι κακό, απλά υπενθυμίζεις κάτι ήταν γνωστό. Ο νυν της πρώην δηλαδή δεν ήξερε τον πρώην της νυν του; Επίσης, όταν αναφέρεις ένα gossip για έναν άνθρωπο που έχει διαφημίσει τη προσωπική του ζωή- και πολύ καλά έχει κάνει- δεν έχεις ούτε χαρά, ούτε ενοχές. Είναι απλά ένα κομμάτι της δουλειάς σου. Δεν το κάνεις για να τον θίξεις, δεν έχεις προσωπικά μαζί του. Κοίτα να δεις Νικόλα που μας κάνεις να απολογούμαστε κιόλας Κυριακάτικα…

Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα προβληθεί η σχέση του πρώην ζευγαριού μέσα στο παιχνίδι. Γιατί, όλοι μιλάμε για εργομετρικά τεστ και επιδόσεις αυτές τις μέρες αλλά στην πραγματικότητα αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι το reality. Όχι;

Είστε όμως ρομαντικές ψυχές όλοι, σας έχω καταλάβει. Είναι τυχαίο που μετά τη Βαλαβάνη, πιο πολύ σας άρεσε και διαβάσατε εδώ για τον νέο έρωτα της Βίκυς Κάβουρα με τον Γιώργο Τζαβέλλα;

Αποστειρωτές χαρακτήρων

Και κάπου εδώ θέλω να πω το εξής, που το έχω στο μυαλό μου πολύ καιρό. Δυστυχώς αυτό που έχει χαλάσει λίγο τη δουλειά μας είναι αυτό που μας έλεγαν σε μας τους παλιότερους όταν ξεκινούσαμε στα περιοδικά. Ότι δεν γράφεις ένα κείμενο για να κάνεις χαρούμενο το διάσημο που θα το δει, αλλά για να ικανοποιήσεις το κοινό που θα δώσει τα ευρώ του για να σε διαβάσει. Ή αν είσαι στο διαδίκτυο ή την τηλεόραση, τον χρόνο που θα αφιερώσει σε σένα. Δεν κάνεις αυτή τη δουλειά για να βγάλεις σέλφι με τη Μενεγάκη αλλά για να φωτίσεις μια αθέατη πλευρά της. Τη διάρκεια σε αυτή τη δουλειά θα στην εξασφαλίσει όχι η φιλία σου με την Καινούργιου αλλά η σχέση σου με τον αναγνώστη.

Πριν από 20 χρόνια που ξεκινούσαμε εμείς, δεν υπήρχαν ούτε social media, ούτε τα κανάλια και οι δισκογραφικές εταιρείες και ο κάθε μάνατζερ να απαιτεί να ελέγξει τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίες πριν δημοσιευτούν. Αυτό δυστυχώς συνέβη αφενός γιατί κάποιοι έπρεπε να δικαιολογήσουν τα χρήματα που έπαιρναν για να «προστατεύσουν» τους πελάτες τους, αφενός γιατί μπήκαν στη δουλειά άνθρωποι που δεν σεβάστηκαν τους celebrities. Ή άλλοι που τους έκαναν όλα τα χατήρια για να μην πάνε στους απέναντι. Θυμάμαι ακόμα πασίγνωστη παρουσιάστρια να κλαίει βλέποντας ένα εξώφυλλο με τίτλο σε συνέντευξή της που είχαν βγάλει από το μυαλό τους για να πουλήσουν. Ήταν ένα πολύ ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο για εκείνη και την είχε πληγώσει- δικαιολογημένα- πολύ. Και δεν αναφέρομαι σε περιοδικά με τίτλους του τύπου «έγκυος με εξάδυμα η Στεφανίδου». Η αγωνία λοιπόν των ανθρώπων αυτών να έχουν τον έλεγχο του τελικού αποτελέσματος αποστείρωσε την εικόνα τους κάνοντάς τους ουσιαστικά απόμακρους. Ουσιαστικά αντιμετώπισαν τα Μέσα σαν το instagram τους: Θα ανεβάσω αυτό που θέλω, όπως θέλω και όποτε θέλω. Ζωή σε μας.

Ντάνο, Ντάνο τον καημό μου

Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ τον Ντάνο που συζητάνε το όνομά του για το Survivor; Τι ξέρουμε εμείς; Ότι όντως ήταν από τους πρώτους που είχαν προσεγγίσει για το All Star, ότι εκείνος τους είχε πει ότι θα το συζητούσε μόνο αν ήταν καθαρά αγωνιστικό χωρίς παίκτες που έκαναν έντονο reality στους προηγούμενους κύκλους. Φυσικά αυτό δεν γινόταν, ο Γιώργος έκλεισε κάποια άλλα project στο μεταξύ άρα οι χρόνοι του πια ήταν περιορισμένοι και έτσι η Acun Medya αναζητούσε έναν διαφορετικό τρόπο να τον δούμε στο παιχνίδι. Πού είναι το κακό μωρέ Γιώργο εκτός από το γεγονός ότι το τηλέφωνό σου δεν σταμάτησε να χτυπάει; Τιμητικό είναι όλο αυτό για σένα. Αντιθέτως καθόλου τιμητικό δεν ήταν για κάποιους άλλους παίκτες που δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους όταν άκουσαν το όνομά σου. Εμένα πάντως- επειδή είμαι τέτοιος άνθρωπος- πιο πολύ με ενδιαφέρει να δω τη γυναίκα που σε έχει κάνει ευτυχισμένο παρά να ταξιδεύεις στον Άγιο Δομίνικο.

Τηλεοπτικό κους κους

Ένας μικρός εμφύλιος μαθαίνω προκλήθηκε στην ΕΡΤ σχετικά με την υποψηφιότητα της Μόνικα για τη Eurovision (και αυτό το διαβάσατε πρώτοι εδώ). Και δεν μπορώ να μη σκέφτω εδώ ότι είχαν πέρσι απορρίψει τη σχεδόν συνομήλική της, Καλομοίρα επειδή τους φαινόταν «μεγάλη» και «μητέρα». Κάτι που δεν παραδέχτηκε ποτέ κανείς επίσημα αλλά η πλευρά της αυτό ισχυρίστηκε και επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι σοβαροί και τους γνωρίζω χρόνια επιλέγω να τους πιστέψω. Το θέμα με τη Μόνικα είχε φυσικά πολιτικές προεκτάσεις και γι’ αυτό έγινε ένας εσωτερικός σάλος, οπότε προτίμησαν να βάλουν και το κοινό στη διαδικασία για να μην έχουν (πάλι) παρατράγουδα.

Η Καλομοίρα πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο κομμάτι και αυτό ίσως κάτι λέει (μπορεί και τίποτα).

Το Μουντιάλ έχει δυσκολέψει τα πράγματα στην prime time ζώνη. Πιο πολύ ζορίστηκε το «Σπίτι με το Mega» το οποίο σημείωσε λίγο πιο πάνω από 6% στο δυναμικό κοινό. Δεν ξέρω όμως για εσάς, εγώ λίγο συγκινούμαι όταν βλέπω την Ρούλα Κορομηλά. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής τηλεόρασης, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Αλλά βρε παιδιά, να τελειώσει 2 και 25 τα ξημερώματα το χτεσινό επεισόδιο; Αφού δεν μετράνε τα νούμερα μετά τις 2!

Μετά την επανασύνδεση Άντζελας Δημητρίου- Λευτέρη Πανταζή, τι άλλο θα κάνεις Νίκο Κοκλώνη μέχρι τον τελικό του J2US την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Κάτι πολύ ωραίο μαθαίνω ετοιμάζεις, αλλά δεν θα το μαρτυρήσω (ακόμα)!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ